Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az EB kifogásolja az abortuszellenes kampányt 2011. június 10. péntek 0:39 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az EB kifogásolja az abortuszellenes kampányt

Budapest –  A kormány közvetlenül az Európai Bizottsággal, rövid úton tisztázni fogja az abortuszellenes kampány kapcsán felmerült kétségeket – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium  az MTI-vel.

Viviane Reding igazságügyi EU-biztos szerdán Strasbourgban, az Európai Parlamentben az új magyar alkotmányról folytatott vitában mondta: nincs összhangban az Európai Unió Progress Programjának szabályaival az abból anyagilag támogatott magyarországi abortuszellenes kampány. A magyar fél a Progress alapból nem arra kért pénzt, amire valójában elköltötte – mégpedig abortuszellenes kampányra. Kilátásba helyezte, hogy visszakövetelik a megítélt támogatási összeget. Az EU-biztos egy EP-képviselő kérdésére válaszolva elmondta: az EU felszólította Magyarországot, hogy állítsa le az abortuszellenes kampányt és vonják be az összes elkészített posztert.

A kormány a közelmúltban indította abortuszellenes, az örökbefogadást népszerűsítő kampányát. Ennek során többek között BKV járműveken és megállókban helyeztek el posztereket, melynek tetején az olvasható: “Azt is megértem, ha nem vagy még kész rám…”. Egy magzatot ábrázoló kép alatt pedig csupa nagy betűvel úgy folytatódik: “… DE INKÁBB ADJ ÖRÖKBE, HADD ÉLJEK!”. A plakáton arra is felhívják a figyelmet, hogy Magyarországon évente több ezer gyermek lesz abortusz áldozata, s közben másfél ezren várnak örökbe fogadható gyermekre. Feltüntették továbbá, hogy a plakát az Európai Bizottság Progress Program támogatásával készült.

A kormány közvetlenül az Európai Bizottsággal, rövid úton tisztázni fogja az abortuszellenes kampány kapcsán felmerült kétségeket – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium csütörtökön az MTI-vel. A minisztérium szerint eltérően értelmezték a szerződést a Progress Program pályázati pénzéről. Mint fogalmaztak: “a magyar kormány minél előbb pontot kíván tenni az ügy végére, s azt jogi, technikai kérdésként kezeli”. Abban az esetben, ha az Európai Bizottság kétségeit nem sikerül eloszlatni, készen állnak levonni a megfelelő következtetéseket – tették hozzá.

A kormány – az unió által is erősen kritizált – abortuszellenes plakátjainak az üzenete az, hogy az abortusz bűn és gyermekgyilkosságot követ el az, aki elveteti magzatát, ráadásul csak a nő felelősségére utal a plakát és sehol nem szerepel, hogy a férfi is részese volt a fogantatásnak – vélekedett a Patent Egyesület vezetője a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában. Spronz Júlia manipulációnak tartja a plakátot és azt mondja, sérti a nők esélyegyenlőségét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Visszájára fordul a Hyde-törvény 2011. június 12. vasárnap | AN

Van másfél milliárd az ÁNTSZ honlapjára 2011. május 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos