Ronai and Ronai
AMERIKAI

A német emberi jogi biztos a magyar kormányról 2011. június 22. szerda 17:30 | AN Forrás: [origo]

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A német emberi jogi biztos a magyar kormányról

Budapest – „Egy demokráciában a törvényhozói és a végrehajtó hatalom különválik, az igazságszolgáltatás pedig teljesen független”- nyilatkozta Markus Löning, a német kormány emberi jogi biztosa az origonak a bonni Deutsche Welle Globa Media Forumon adott interjúban. A politikus szégyennek tartja, hogy Magyarország nem fogadja el a Velencei Bizottság alaptörvénnyel kapcsolatos kritikáit.

Markus Löning a német szövetségi kormánykoalíció kisebbik tagjában, a liberális FDP-ben politizál. 51 éves, 2010 óta a német kormány emberi jogi, valamint a szociális segélyekkel kapcsolatos politikájáért felelős biztosa.

Markus Löning szerint a hatalmon levő magyar politikusok a legkönnyebb megoldást választják, amikor nem fogadják el a nemzetközi kritikát, és a bíráló véleményeket az ország szuverenitása elleni támadásnak, európai szintre emelt pártpolitikának, esetleg a válságadók miatt elégedetlen nagy nemzetközi cégek intrikájának tulajdonítják azokat. Akik ezt gondolják, azok „nem akarják megvitatni a problémákat és valójában félnek a Magyarországot ért bírálatoktól. A bírálat nem ellenük irányul, egyszerűen csak a szabadság közös ügyét szolgálják” – mondja a német politikus.

A magyarországi emberi jogok kapcsán feltett kérdésre Markus Löning elmondta, hogy Európa nagyon magasra tette a mércét, ezzel Magyarországnak is tisztában kell lennie. Az emberi jogok kiteljesedésének folyamata soha nem fejeződik be, „a helyzet változásával újra és újra meg kell vizsgálnunk, hogy megfelelünk-e a saját elvárásainknak.” Örömmel tölti el a biztost, hogy a magyar uniós elnökség a romastratégia ügyét állította a középpontba és megnyugtatónak tartja, hogy törvény rendelkezik az egyenruhás gárdisták működésének tilalmáról. Idő kellett ehhez, de megszületett a törvény. A biztos szerint sok idő kell még ahhoz is, amíg a rasszizmustól, a társadalmi kirekesztésen keresztül az oktatásig, az életkörülmények javításáig minden rendeződik.

A magyar kormány politikájával kapcsolatban problémaként a médiatörvényt és az alkotmány egyes elemeit említi. „Előbbi esetében komolyan kellene venni például az ENSZ szólás- és véleményszabadsággal foglalkozó jelentéstevőjének kritikáját, őt például biztosan semmilyen lobbiérdek nem vezérli.” A biztos szerint Frank La Rue bírálatait a magyar parlamentnek újra kellene vizsgálnia és átértékelnie saját álláspontját, mert az Európai Bizottság módosítási javaslatai nem elegendőek. Magyarországnak tudomásul kell vennie, hogy „egy demokráciában a törvényhozói és a végrehajtó hatalom különválik, az igazságszolgáltatás pedig teljesen független” Demokráciában az is fontos jog, hogy az alkotmánybíróság mindenféle kérdést felülvizsgálhasson.

A magyar parlamenti képviselőknek azt tanácsolja, hogy nyugodtan hagyatkozzanak a Velencei Bizottság álláspontjára és ne kezeljék azt politikai kérdésként. Nem üzengetni kell egymásnak a médián keresztül, hanem le kell ülni, meg kell vitatni a problémás pontokat a Bizottság szakértőivel.  Ez a testület az alkotmányjog szakértője és nincsenek politikai céljaik, csak egyetlen szándékuk, hogy jó alkotmányok szülessenek.

A politikus szégyennek tartja a magyar kormány álláspontját, miszerint: a Velencei Bizottság félreérti az alaptörvény szövegét és nem tudta kivonni magát a magyar alkotmánnyal szembeni ideológiai támadások hatása alól. „A Velencei Bizottságnak aztán semmilyen politikai szándéka nincsen. Tehát érdemes lenne kicsit visszavenni az egóból, tárgyalásokat kezdeni velük és komolyan venni őket. Nem a játszótéren vagyunk, ez egy fontos kérdés” – fejeződik be az interjú a német kormány emberi jogi biztosával.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
A német emberi jogi biztos a magyar kormányról, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Löning úr még mindig demokráciában gondolkodik, ami nagyon helyes, mert másban nem is godolkodhat. Csak azt hagyja számitáson kivül, hogy ez már régen nem demokrácia, hanem egy beteg elme hagymázas agyszüleménye, melyet ugy hivnak: orbanisztán. orbanisztánban ugy látszik mindenki szembejön az autópályán: az EU, a Velencei Bizottság, az ENSZ, de törpehitlernek elvakult hatalommámorában ez valahogy nem tűnik fel. Szégyen reánk magyarokra, hogy még mindig hagyjuk. Még mindig Európa szégyene vagyunk.
    “Miért hagytuk, hogy igy legyen?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Széplelkek nemérhetnek el eredményt mindenre elszántak ellen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Talán megtalálja a formát az EU a hatásos beavatkozásra júliustól, bár ezt a balhét is a pórnép (vagyis mi) fogja elvinni. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Felbújtói megbízásából megint Magyarországot támadja egy liberális felforgató. – vélem a hír olvasása közben hallani a kormány-szócső minősítését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Gets!
    Ne légy már kicsinyes! Akár guggolva is kibekkeljük, csak legyen már eredménye a beavatkozásnak. Még meg is toljuk a “nínós ótót”, meg a kísérő Q7-eseket hogy gyorsabban távozzon a szemölcs Grazba! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Konfuciusz szerint kevés dolog árt annyira a békének, igazságnak és jólétnek, mint a nevek és fogalmak összekeverése. Ez a helyes kormányzás titka.
    Mi a legfontosabb kezdeti intézkedés az államban? A fogalmakat kell helyére tenni, mondja Konfuciusz.
    Mai szemmel naivnak tűnhet ez a nézet és tanítás. Viszont gondoljuk végig, mi történne, ha gátat vetnénk a demagóg propagandának, populista jelszavaknak, és az olyan fogalmakat, mint demokrácia, szabadság …, csakis világos, eredeti jelentésükben használnánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Raszputyin!
    akkor bizony a jelen vezérünk megszólalni sem tudna, mert üres lenne a feje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. MAGYARORSZÁG EGY ÚJ FÖLDRÉSZ!AHOL NINCS ÉRTELEM,CSAK EGOISTA IRIGY ÖNFEJŰSÉG!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Jó, ha Németországból kapunk kritikát, mert az egyetlen ország akitől Orbán Viktor tart. Függünk tőlük gazdaságilag, a Fidesz és sajtó hátországa sohasem pofázik vissza, nem kéri ki magának, nem, devalválja őket, inkább nem reagálnak, vagy csak úgy, hogy szegényeket félretájékoztatták mint szegény Merckel asszonyt vagy kussolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. “A politikus szégyennek tartja a magyar kormány álláspontját, miszerint: a Velencei Bizottság félreérti az alaptörvény szövegét és nem tudta kivonni magát a magyar alkotmánnyal szembeni ideológiai támadások hatása alól. „A Velencei Bizottságnak aztán semmilyen politikai szándéka nincsen. Tehát érdemes lenne kicsit visszavenni az egóból, tárgyalásokat kezdeni velük és komolyan venni őket. Nem a játszótéren vagyunk, ez egy fontos kérdés” – fejeződik be az interjú a német kormány emberi jogi biztosával.”

    Hogy is hangzik a fenti egy mondat, ” Szégyennek tartja ” stb itt nincs szégyen érzett csak a saját malmukra hajtsák a vizet …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Európára kár várni, örülnek ha a görögök és a portugálok után a magyar államcsőd miatt nem kell aggódniuk. Pár ejnye-bejnyét kapunk, nem fognak komoly lépést tenni. Ezt a csatát magunknak kell megvívnunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tönkreteszi a kormány a lakáspiacot 2011. június 24. péntek

749 kormánytisztviselő került lapátra 2011. június 24. péntek

Mást mond Szájer és mást Prőhle 2011. június 23. csütörtök | AN

Újabb tüntetéseket tervez az MSZP 2011. június 22. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos