Ronai and Ronai
AMERIKAI

A fideszesek végkielégítését kártalanításnak hívják 2011. június 11. szombat 21:01 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A fideszesek végkielégítését kártalanításnak hívják

Budapest – Adók módjára behajtandó köztartozásoknak minősülnének a jövőben a médiahatóság által kiszabott bírságok – egyebek mellett ezt tartalmazza Rogán Antalnak a médiatörvény módosítását célzó indítványa, amelyben az is szerepel, hogy a médiahatóság vezetői megbízatásuk megszűnésekor megkapnák 12 havi nettó illetményüket. A feltehetőleg sokmilliós összeget azonban nem végkielégítésnek, hanem kártalanításnak hívnák.

Több ponton is változtatna egyes hírközlési tárgyú törvényeken, egyebek mellett a tavaly általa benyújtott médiatörvényen is Rogán Antal fideszes politikus – adta hírül a távirati iroda.

Rogán friss javaslata például adók módjára behajtandó köztartozásoknak minősítené a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) fizetendő díjakat, igazgatási szolgáltatási díjakat, valamint a médiatörvény által kiszabott bírságokat. Rendelkezik egyúttal az eljárási bírságok alsó határának eltörléséről is, miközben azok plafonján nem változtat.

A fideszes képviselő indoklása szerint a médiatörvény jelenleg nem tartalmaz rendelkezést arról, hogy a közszolgálati médiumok milyen médiaszolgáltatások révén látják el a feladatukat, és nem ad iránymutatást arra nézve sem, hogy mely szerv határozhat arról, hány médiaszolgáltatást és milyen műsorterjesztési megoldásokkal működtessenek a közmédiumok. Rogán Antal a médiatanácshoz telepítené ezeket a döntési jogköröket, azzal a korlátozással, hogy a testületnek konzultálnia kell e kérdésekről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójával.

A tervezet szerint a médiatanács – a gazdaságosság és a közszolgálati célok érvényesülésének szempontjait figyelembe véve – évente felülvizsgálhatja a közszolgálati médiaszolgáltatások rendszerét és dönthet arról, hogy fenntartja-e addigi médiaszolgáltatásaikat, vagy megváltoztatja azok rendszerét.

A módosítás emellett lehetővé tenné, hogy az MTVA vállalkozási tevékenységet végezzen, és e jog átengedéséért ne fizessen ellenértéket a négy közszolgálati részvénytársaságnak, mivel bevételeit egyébként is a közmédiára kell fordítania. Bekerülne a törvénybe az is, hogy mivel az NMHH elnökére és elnökhelyettesére, valamint a médiatanács tagjaira egyéves, a szektort érintő elhelyezkedési tilalom vonatkozik, megbízatásuk megszűnésével egyidejűleg a megelőző tizenkét havi nettó jövedelmüknek megfelelő kártalanítás illeti meg őket.

Rogán Antal javaslata mindemellett számos technikai módosítást is tartalmaz. Pontosítaná például, hogy a rádióknak évi teljes műsoridejüket figyelembe véve kell teljesíteniük azt a kvótát, amely szerint 35 százalékban magyar zenét kell játszaniuk. Az előterjesztés azt is kimondja, hogy a médiahatóságnak a többi médiaszolgáltatóhoz hasonlóan a közszolgálatiakról is nyilvántartást kell vezetnie. Ugyancsak változás, hogy ezután nemcsak a reklámok, hanem a műsorelőzetesek hangereje sem lehet nagyobb, mint a környező műsorszámoké.

A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló úgynevezett médiaalkotmányt is pontosítaná a fideszes képviselő. Eszerint bíróság vagy nyomozó hatóság – a nemzetbiztonság és a közrend védelme, bűncselekmények elkövetésének felderítése vagy megelőzése érdekében – kivételesen indokolt esetben információforrásuk felfedésére kötelezheti az újságírókat. A jogszabály eddig ezt bíróság vagy hatóság számára tette lehetővé, a mostani módosítás azonban egyértelműsíti, hogy az információforrás felfedésére csak nyomozó hatóság kötelezhet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.4/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -9 ( 11 szavazatból)
A fideszesek végkielégítését kártalanításnak hívják, 2.4 out of 5 based on 5 ratings

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. A feleségem megaorgazmusnak :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Orbán András Lajos

    Görények voltak eddig is, most se tudják megtagadni magukat, a taknyos orrú aRogán Tóni sem tudja megtagadni fityiszes voltát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  3. Hogy ez mekkora , …. na majd Recsken! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Ennek a mocsárnak már nincs feneke!

    Mostmár csak a “KÁR” fogalmát kellene meghatározni!

    Mekkora kártérítést is kellene fizessenek az ország megrontásáért!
    A teljes vagyonelkobzás az kevés lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  5. Szervusz Gusztáv, megjöttél? Ne hergeld magad, csak békésen ! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Volt valakinek is kételye afelől, hogy nem védik meg a saját kutyáikat, illetve a zsebeiket? Nekem nem voltak kétségeim!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Már nem érdekel!
    Tenni kell ellene, hogy ne sokáig tehessék meg!
    Majd mint a Vezír a nyugdíjakkal!
    Visszamenőlegesen, az utolsó centet is bevasalni rajtuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Ezt olvastátok már?

    http://www.origo.hu/itthon/20110611-torvenyjavaslat-a-kozmunka-es-a-szocialis-segely.html

    Elborzadtam, amikor olvastam!
    Ezek után bármelyik vállalkozás rekvirálhat majd közmunkást, talán még adókedvezményt is kap.
    A munkaerőpiacot felváltja a közfoglalkoztatás. Előbb-utóbb sok munkakört is a közmunkásokkal fognak betöltetni, mert olcsóbb megoldás. Mindez csak idő kérdése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Kérdezzék már meg valamelyik biztosító társaságot, hogy mi az a káreset, amit ők kár-térítenek!
    Nem elég potya pénzt markolnak fel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. “A Fideszesek végkielégítését kártalanításnak hívják”
    Ez egy nyelvászkormány .
    A nyelvészek többnyire józan ésszel közelítenek a nyelvhasználathoz, a féresikerült nemzetieskedô jogászfélék pedig nyelvászokként törik kerékbe a kifejezések, szavak eddig ismert értelmét.
    Kinek, milyen kára származik abból – az államon és adófizetôin kivül -, ha nem tömik tele a zsebét vagy a számláját meg nem dolgozott jövedelemmel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Na.
    Hátakkor megkéne alakítani a ” FIDESZkárosultak Szövetségét ” és pereket kell indítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. No tehát emberek, a végkielégítések ha szocik kapják, akkor pofátlan, ha fideszsek kapják, akkor kártalanítás.
    Komolyan mondom, a rinocérosz bőre a szájjártató és orbán orcájához képest lenge tüll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. Orbán András Lajos

    Nem baj taknyos orrú aRogán Tóni a forradalom után azokat fogjuk elővenni akik állami kártalanítást kaptak, oszt.jónapot……………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. A pokol legmélyebb bugyrai alá süllyedt klerikálfasiszta “ártunk és ormányunk” ellen a “népbíróság” előtt ez egy újabb (sokadik) vádpont lesz!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Pofátlanság! – Fidesz a neved!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Pofátlanság, Fidesz a neved!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Kommenttársak!
    Helyes, hogy kommentálunk, de jó lenne végre e hasábokon is használható ötletekkel kirukkolni a fennálló helyzet megoldására.
    Sok sikert: sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Remélem a következő kormány a “kártalanítást” átnevezi pld. “kármentésnek” és vissza követeli…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. (Az Animam által fent ajánlott Origo-hírhez:)
    !
    Helyben vagyunk!!!!!!
    A autóbusz helyett a .m a r h a v a g o n. jobban illett volna a címbe. – ” ARBEIT MACHT FREI ” á la Fides.
    sk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Bárki komolyan azt hitte,hogy a beszedett plusz pénzek az ország gyarapodására kellenek?Szemfényvesztő módon amit tesznek azt is a saját és kompániájuk gyarapodása okán teszik.Hamar elfelejtette mindenki(vagy sokan),hogy mit csináltak 1998-2002 között.Pl:Ezüsthajó kft,Millenáris kht,F16-os tender, Sportcsarnok,Országimázs központ stb.csak,hogy a legkisebbeket említsem.
    Mit gondol bárki?Miért nyomatták az olimpiát?Az olyan összeg elsikkasztására lett volna jó alkalom,hogy az ük vagy szép unokáink is rabszolgasorba tengődnének.
    Valaki elgondolkodott már azon,hogy Budapest útjain több Ferrarit és Lamborginit lehet látni,mint nyugati szomszédainknál.Kivéve Monacót.(de az más történet)?Miből?Hát nem tisztességes bérből az biztos!
    Ha a szocik(ami nem igaz!) kitalicskázták a pénzt,akkor ők most futószallagokat állítottak rendszerbe és 24 órában maxon pörgetik ki a lóvét.De ezt sem a tv,sem a bárgyú reggeli rádióműsorok és sok esetben sajnos az internet sem feszegeti.
    TV:valóvilág,csisz,győzike,stb altatnak leamortizálva a szellemi képességeit az embereknek.Ha eszed van még,akkor nem nézed.Ha nincs akkor meg úgy is jó,mert elérték a céljukat és bábként irányítanak.
    Rádió:Feri,Balázs,Gabi,Lali hülyítenek,teljesen valóságmentes óvodai szinten gügyögnek az éterben.
    Közben átlag feletti szinten dúskálnak a jóban!Na te sem gondoltad,hogy abból élnek amit ott kapnak.
    Business műsor után!Adok-kapok-csalok-lopok.Abból.Ja és ha már kiöregedett a médiából,vagy olyan alkoholista,hogy már nem képernyőálló,akkor lesz belőle kdnp-s képviselő.Tudod kiről beszélek!Ott jobban lehet capcarázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Hajdanán, anyukája a terhesség konstatálása után megkérdezte a férjét, hogy mit gondolsz mi lesz a gyerekből, gondolkodott az apjuk, majd megszólalt: vagy szar, vagy kalapos inas. No, kalapos az nem lett belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Futbalisztanból jelentjük: Munkaerőt keres az I.G.Farben

    http://www.origo.hu/itthon/20110611-torvenyjavaslat-a-kozmunka-es-a-szocialis-segely.html
    A Munka felszabadít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Néhány napja még azt hittem, hogy nincs lejjebb! És de! Úgy érzem elfogytak a szavak….de marad a remény, hogy ez mocskos gerinctelen tolvaj………… csürhe egyszer még a lámpavason fog lógni.
    ORBÁN BANDA TAKARODJ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. Nálam ez is kib…ta a biztosítékot: http://www.origo.hu/itthon/20110503-tilos-lesz-szotyizni-a-kozmunkan-levoknek-jaszladanyban.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Ez már nyílt elszólás. Kártalanítás illeti meg őket, ha megszűnik a lehetőség a további pofátlan rablásból származó haszonra. Én azt mondom, hog dugják fel maguknak a bankkártyáikat, de jó mélyen! Addig szórakoznak, amíg agyon lesznek verve és ezt mostmár nagyon komolyan mondom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Lassan meg kell alkotnunk a Magyar – Fidesz szótárt.

    végkielégítés = kártalanítás
    igen = nem
    nem = igen
    Isten = Viktor
    apostolok = kollégiumi szobatársak
    hazugság = igazság
    “a” = minden ami nem “a”
    fekete = fehér
    stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Ha jól értem akkor most már kérhet mindenki a munkáltatójától kártalanítást ha mondjuk 30-40 évig dolgozott? Nem is lenne rossz ötlet csak gyanús, hogy ez csak reájuk vonatkozik mint minden ami jó !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Fidesz szabályzat.
    1 a vezérnek midig igaza van.
    2 ha mégsem lenne igaza az első pont lép életbe!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Találékony ember ez a Rogán. Igazi közösségi szellem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. A kártalanítás ott fog kezdődni, hogy a kártevőktől meg fogjuk szabadítani az országot!
    Az meg csak rajtuk múlik, hogy egy robbanásszerű forradalommal, valami gyorseljárású itélettel, mint az kijárt a nagy előd diktátornak a szoszédoknál, vagy lesz idejük végleges , de mindent hátrahagyó száműzetésbe menekülni a közéletből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Javaslatom: Orbán és Szíjjártó húzzanak el a hatalomból és elégítsék ki egymást… VÉGLEG.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. sajtkukac,
    mindannyian tudjuk mi az egyetlen használható megoldás ORBÁN TAKARODJ!
    Elkészited hozzá a hatástanulmányt és a kivitelezési tervet? Sztem mindannyian csatlakoznánk, csak már látnánk mikor és hogyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos