Ronai and Ronai
AMERIKAI

A JPMorgan nem üldözi az adósokat 2011. június 24. péntek 8:54 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A JPMorgan nem üldözi az adósokat

Los Angeles – A JP Morgan Chase & Co. példátlan nagyvonalúsággal több mint ezer peres eljárást szüntetett meg adósságát nem törlesztő hitelkártya-tulajdonosok ellen.

A Wall Street Journal jeletése olyan adósokról beszél, akik ellen a pénzintézet április óta adott be keresetet, mert hitelkártya-adósságukat nem törlesztették a szerződésnek megfelelően. Állami bírák szerint a bank eddig a következő államokban vonta vissza a keresetet: Kalifornia, Florida, Illinois, New Jersey és New York.

A kártyahitelek esetében az átlagos pertárgyérték dollár, írja a Wall Street Journal bírákra hivatkozva, akiknek ilyen ügyekben kellett volna dönteniük. A JPMorgan, amely a második legnagyobb bank az Egyesült Államokban, nem hozta nyilvánosságra, pontosan hány adósát hagyja futni, és arról sem hajlandó nyilatkozni, hogy miért.

Az ok feltehetően az, hogy a bank egyrészt belátta: az önhibájukon kívül eladósodott, fizetni semmiképp nem képes embereknek a végtelenségig való szorongatásának semmi értelme, a követelés sokaknál behajthatatlannak minősülhet, a teljes romlásba döntött emberek pedig a jövőben aligha lesznek újra ügyfelek.

Remélhetőleg minél több bank fogja követni Magyarországon is a JPMorgan példáját, és nem ragaszkodik abszurd követeléseihez, főleg ha arról extraprofitja terhére le tud mondani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Végsősoron nem a maguk pénzével játszanak ,hanem a betétesekével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nagyszabású adatlopás a könyvesboltban 2012. október 24. szerda | AN

Sokáig hallgatott a Global Payments 2012. április 2. hétfő | AN

Csődbe mehet Pennsylvania fővárosa 2011. július 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos