Ronai and Ronai
AMERIKAI

Whitey Vegasban rángatta a félkarú rablót 2011. június 28. kedd 14:37 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Whitey Vegasban rángatta a félkarú rablót

Washington – Folyamatosan újabb részletek derülnek ki azokról az esztendőkről, amelyel során James „Whitey” Bulger bostoni maffiafőnök a törvény elől menekült. Utoljára a kaliforniai Santa Monicában élt, onnan azonban gyakran átruccant Vegasba játszani egyet.

Nem volt az az egy helyben ülő alkat Bulger, aki kaliforniai inkognítójában, nyolcvan körül is szívesen tett hosszabb utakat. Rendszeresen átjárt a nevadai Las Vegasba, hogy kipróbálja szerencséjét; barátnőjével együtt leugrottak Mexikóba, ha épp úgy hozta kedvük; sőt, a gengszter állig felfegyverezve még Bostonba is visszament egy alkalommal, hogy gondot viseljen bizonyos „lezáratlan ügyekre” – mint ahogy letartóztatása után fogalmazott; igaz, részletekbe nem bocsátkozott.

Az út végén

Azt azonban elárulta, hogy Vegasba szívesen járt, annak ellenére, hogy talán a világon nincs annyi egy négyzetméterre jutó biztonsági kamera, mint épp ebben a városban. Sokszor megfordult a kaszinókban, játszott a félraú rablókon, és általában pozitív mérleggel távozott.

Mexikóba, ahol jó ideje nem biztonságos utazgatni, nem turistáskodni mentek át, hanem gyógyszerért, ugyanis Tijuanában sokkal könnyebben fel lehet íratni receptre az orvosságot, mint az Egyesült Államokban.

Egy operatőr a gengszter zárolt lakása előtt forgat

Bulger mindig bőviben volt a pénznek, nem csoda, hogy az ügyészség dühödten ellenzi kérését, miszerint védelmének – valószínűleg több millió dollárra rúgó – költségeit viselje Kalifornia állam. A gengszter Santa Monica-i lakásán több mint 820 ezer dollár készpénzt foglaltak le. A java százdolláros volt; Bulger a lakás falában rejtegette ezt a vastartalékot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hű maradt a végsőkig a gengszer babája 2011. június 27. hétfő | AN

Drogmaffiát lepleztek le 2011. június 23. csütörtök | AN

Kaliforniában kapták el Whitey Bulgert 2011. június 23. csütörtök | AN

Balotelli és a nápolyi maffia 2011. június 6. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos