Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sokba kerül a blaszfémia biztosítása 2011. június 12. vasárnap 13:53 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sokba kerül a blaszfémia biztosítása

Little Rock – Istentagadók közössége azzal vádolja az arkansasi főváros autóbusztársaságát, hogy szólásszabadsághoz fűződő jogaikat csorbítja, amikor csak felár ellenében engedi buszokon hirdetni, milyen jó dolog ateistának lenni.

A Józan Ész Központi Arkansasi Koalíciója beperelte a Közép-Arkansasi Tömegközlekedési Hivatalt és annak saját hirdetési cégét, amely állítólag diszkriminálta az Isten létében nem hívő társaságot. A diszkrimináció abban nyilvánult meg, állítják az Isten-tagadók, hogy tizennyolc busz ötezer dollárt kóstáló hirdetési felületéért 36 ezer dollárt számítottak fel.

Az arkansasi ateisták nem csak autóbuszokon, de óriásplakátokon is szívesen népszerűsítik azon hipotézisüket, hogy Isten nélkül is el lehet boldogulni ebben a világban. „Jól elvagy Isten nélkül?”, teszik fel a kérdést. „Milliók jól elvannak.”

A felár annak köszönhető, hogy az istenkáromlásra magas biztosítást kell kötni: a tömegközlekedés tart attól, hogy a felháborodott hívők a reklámmal együtt a járműveket is megrongálják.

Az alperes jogászai nem reagáltak a keresetre. LeWood Thomas, az ateisták szóvivője szerint világos, hogy diszkrimináció történt, és a vétkesek ezért büntetést érdemelnek.

A Biblia-övezetben lévő, alapvetően vallásos államban 2009-ben egy másik, magát Szabadgondolkodók Arkansasi Társaságának nevező csoport perelte hasonló ügyben sikeresen magát az államot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Sokba kerül a blaszfémia biztosítása, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Igen! Az ateizmus is egy hit és azt is illik tiszteletben tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Ó, édes istenem, miközben a világ előrefelé halad, addig Magyarország visszafelé. Magyarországon még tán az inkvizíciót, a boszorkányégetést is visszaállítják.
    Azt soha nem is értettem, hogy miféle demokrácia az olyan, ahol az istenhívőknek nagyobb véleményszabadság jár, mint a materialistáknak, ateistáknak. Míg előbbiek rendszeresen, szabadon, nyilvánosan sértik utóbbiak jogait azzal, hogy elvitatják tőlük, hogy istenhit nélkül is lehetnek becsületes, jó emberek, addig utóbbiakat mindig a vallásos érzékenység megsértése ürügyén korlátozzák a véleményük nyilvánításában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. A világon egyetlen hívő sincs! Ez teljesen egyértelmű, ha átgondoljuk, hogy aki
    imádkozik, az megkérdőjelezi saját istene mindenhatóságát és/vagy jóságát. Ha ugyanis elhiszem, hogy Isten mindent lát és mindent előre lát, és hogy Isten jó, akkor semmi szükség az imára, mert semmi olyat nem tudok neki mondani, amely számára ne lenne tudott. Tudja a helyzetet, tudja a szándékomat, tudja, hogy mi fog történni. Ha szeret engem (már pedig Isten minden gyermekét szereti), akkor csak a számomra legjobb döntést hozhatja. Ha tehát én imádkozok, akkor nem bízom vagy a mindenhatóságában, vagy a jóságában, vagy egyikben sem. Azt gondolom, hogy én jobban tudom a dolgokat, mint Isten. Ez pedig azt jelenti, hogy NEM HISZEK BENNE.

    Ha a papok, vagy a pápa, vagy a dalai láma hinne Istenben (felső mindenható hatalomban), akkor:
    1. Ha nagyon hinnének, akkor el kellene fogadniuk, hogy ez a legjobb világ, tehát semmit sem szabad (és nem is lehet) rajta változtatni.
    2. Ha kicsit hinnének, akkor együtt imádkoznának a betegek gyógyulásáért, vagy az éhség megszűnéséért.
    Mondom: ha egyáltalán valamennyire hinnének a “teremtő és a világot felügyelő Isten” létezésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. @Diogenes elkaptad a lényeget, minden templomban kötelezően kifüggesztendő és minden szentfazék kiadvány első oldalára kinyomtatandó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Yehooda, köszönöm! Persze ez csak egy érv a hit teljes értelmetlensége mellett, és még nem is a legjobb. :)
    A Biblia az elsőtől az utolsó mondatáig zagyvaság. Például Isten előbb teremtette a világosságot, mint azokat amik világítanak, vagy hogy a mindenható (mindent megtenni képes) Istent legyőzte egy kis nép, mert “vasszekereik valának”. :)
    De érdemes megkérdezni a hívőket, hogy hol lakik Isten. Én megtettem és a következő válaszok jöttek gyakoriság szerinti sorrendben:
    1. a mennyországban (hogy az hol van, senki sem tudta)
    2. az égben (hogy az hol van, felfelé mutattak, mint ha lenne irány az űrben)
    3. a lelkünkben (azt nem tudták, hogy hol van, de érdekes válaszok jöttek) :)
    4. az elménkben
    5. a szívünkben
    6. mindenhol :)
    7. a természetben
    8. a világban
    9. a világunkon kívül
    Szóval fogalmuk sincs, hogy ez a mindenható, mindent befolyásoló, gondos, az emberek panaszait meghallgató Isten hol létezik.
    Arról már nem is írok, hogy amikor arról faggattam őket, hogy lény, vagy nem lény, tehát anyag-e, vagy sem, milyen fura válaszokat kaptam. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Dawkins, ismert ateista gondolkodó, tudós irja: az ateista közösség jóval nagyobb mint a kreacionistáké, istenhivőké, de nem szervezettek. Ha szervezett közösségbe tömörülnének komoly hatalmi – politikai poziciót szerezhetnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Istennek vannak ellenségei is,akiket ő megöl.Én hiszek ezért kérem,hogy fenyítsen meg azért ,hogy békét köss vele és élj.Fenyítés nélkül nincs ÉLET.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Jeruzsálemben lakik és Szellem,Szent Szellem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Diogenes, hiba támadni azokat akik hisznek. Az ateizmus is csak egy hit. A Dawkins félék sem tudják bebizonyítani az igazukat. Egyszerűen a materializmus nézőpontjából magyarázzák a dolgokat. De a materializmus sem ad választ mindenre. Nagyon sok dolog csak feltevés. Ha megnézzük a tudomány fejlődését, elég sokszor állítottak bizonyosnak olyan dolgokat, amikről később kiderült, hogy nem úgy van. Had döntse el mindenki, hogy akar e hinni. A Materializmust sem lehet ráerőltetni mindenkire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. És még most sem tud a tudomány pontos képet festeni az univerzumról. Azt, hogy mi az anyag, csak a tudomány mai állása alapján lehet megmondani. Az általunk ismert fizika törvényei alapján. De elég sok mindent nem tudunk most sem. Sőt ahhoz képest, hogy egyes tudósok mennyire el vannak szállva maguktól, szinte semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Két aranyhal beszélget. Azt mondja az egyik:
    - Te, én ateista lettem, wazze.
    Mire a másik:
    - Érdekes. És akkor ki cseréli ebben az akváriumban a vizet, wazze?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az amerikaiak egyötöde felekezeten kívüli 2012. július 22. vasárnap | AN

Fort Chaffee nincs többé 2011. augusztus 5. péntek | RR

Yarnell jégkrém nélkül nem ünnep július 4. 2011. július 4. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos