Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meghallgatás lesz ma Loughner ügyében 2011. június 29. szerda 10:42 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meghallgatás lesz ma Loughner ügyében

Phoenix, Arizona – Jared Lee Loughner, a januári tucsoni tömeggyilkosság vádlottja petícióban kérte a bíróságot, állíttassa le pszichiátriai kényszergyógykezelését.

A laikus szemmel is enyhén szólva súlyos elmebetegnek tűnő Loughner elleni büntetőeljárás azért szakadt félbe, mert az elmekórtani szakértők úgy vélekedtek, a hat embert meggyilkoló, továbbiakat – köztük Gabrielle Giffords arizonai demokrata képviselőnőt – súlyosan megsebesítő fiatalember beszámíthatatlan, nem tudja felfogni az ellene folyó eljárás lényegét.

A bíróság ezt az érvelést elfogadva rendelte el Loughner kényszergyógykezelését azzal a céllal, hogy a pszichiátriai gyógyszerkombináció beállítása után a vádlott szeptemberre alkalmassá válik a tárgyalásra. A Missouriban, egy szövetségi börtön kórházában megkezdett kényszergyógykezelés jogi alapja az, hogy Loughner ennek híján veszélyt jelent másokra.

Larry Burns szövetségi bíró most elrendelte, hogy a kaliforniai San Diegóban ma délután kettőkor tartsák meg a tárgyalást, amelyen döntenek a vádlott beadványáról. Loughner nem lesz jelen.

A félautomata pisztollyal számára teljesen közömbös emberekre tüzet nyitó Loughner a májusban megejtett kompetencia-tárgyaláson elhangzottak szerint skizofréniában szenved, téveseszmék és érzéki csalódások gyötrik. Beszéde összefüggéstelen és sokszor trágár, viselkedése nem egyszer agresszív.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. OK, ez igaz és Hard, de mi van Vityával, Őt és Ferit, mikor hallgatják majd meg és tartóztatják le a sok százezer Magyar miatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Időközi választáson töltik be Giffords helyét 2012. január 29. vasárnap | RR

Giffords vezette a tucsoni megemlékezéseket 2012. január 9. hétfő | RR

Rosszabbodik Loughner állapota 2011. augusztus 29. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos