Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyar szakértő Casey Anthony perében 2011. június 6. hétfő 22:09 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyar szakértő Casey Anthony perében

Orlando, Florida – Dr. Vass Árpád, a tennessee-i Oak Ridge National Laboratory biokémikusa, törvényszéki antropológus is azok között volt, akik tudományos eszközökkel vizsgálhatták meg a gyermeke meggyilkolásával vádolt huszonöt éves nő gépkocsiját.

„Rendkívül nyomasztó volt a szag… felismertem benne az emberi bomlást”, közölte tanúvallomásában az emberi test bomlására szakosodott biokémikus, a tudományág úttörője a büntetőperben, amelynek főszereplőjét, Casey Anthonyt azzal vádolják, hogy 2008. június 16-án készakarva meggyilkolta kétéves lányát, Caylee-t.

Jose Baez ügyvéd minden tudományát beveti

Miután a védelem azt állítja, hogy nem szándékos emberölés történt, hanem a kislány véletlenül fulladt bele a hátsó udvaron lévő medencébe, a vád és a védelem csatájában komoly szerep jut az orvostani szakértőknek, akik képesek megállapítani a halál beálltának valódi okát.

Dr. Vass beolvas

Jose Baez ügyvéd a hétfői tárgyalás alkalmával épp ezért mindent elkövetett, hogy az esküdtek szemében megingassa Vass szavahihetőségét. Keresztkérdéseivel igyekezett olyan benyomást kelteni, mintha a szakértő tulajdonképpen a szakterületén kívül eső ügyben tanúskodna. Egy alkalommal Vass így vágott vissza Baeznek: „Azt hiszem, maga nem egészen érti, mi történik itt.”

A szakértő előadta, hogy húsz éve dolgozik az Oak Ridge azon projektjében, ahol a bomlás különböző fázisaiban lévő tetemeket vizsgálnak. Ő maga körülbelül ötven holttest változását követte végig a „hullafarmon” ez alatt az idő alatt az egészen friss állapottól egészen a csontváz-állapotig, amellett több száz kadávert vizsgált a bomlás különböző fázisaiban.

Dr. Vass a Casey Anthony gépkocsija csomagtartójából vett levegőmintát is elemezte, és ötvenegy összetevőt tudott elkülöníteni, köztük szokatlanul nagy mennyiségű kloroformot, amelyet a bomló test bocsát ki magából. „Meg voltunk döbbenve”, hangzott a tanúvallomás. „Soha nem tapasztaltunk még ilyen mennyiségben kloroformot.”

Védő és védence. Sikerül megmenteni a méreginjekciótól?

A szakértő laboratóriuma lézeres vizsgálatokat végzett a csomagtartó kárpitozásából vett mintán is: olyan szervetlen anyagokat kerestek, mint kálcium, magnézium, vas, elemi szén, nátrium. Kálciumot nagy mennyiséget találtak, ami ugyancsak arra utalt, hogy holttest volt a csomagtartóban. Elkülönítettek bomlásterméknek számító zsírsavat is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Magyar szakértő Casey Anthony perében, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Minta kommentelő

    Kálcium nemű elem nem létezik. Kalcium van.

    A kloroform nagy mennyisége nem a bomlásra utal, hanem arra, hogy azzal altatták el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Öngyilkos akart lenni a gyerekgyilkos 2012. október 27. szombat | AN

Kivégezték a texasi csecsemőgyilkost 2012. március 29. csütörtök | AN

Bulizás közben esett teherbe Casey Anthony 2012. január 13. péntek | RR

Megölte gyerekeit a biztosításért 2011. október 26. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos