Ronai and Ronai
AMERIKAI

Giffords hamarosan hazamehet – fotóval 2011. június 12. vasárnap 18:47 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Giffords hamarosan hazamehet - fotóval

Houston – A vége felé közeleg a tucsoni vérengzés alkalmával fejbe lőtt, azóta csodás módon gyógyuló arizonai képviselőnő rehabilitációja. Ha minden jól megy, Gabrielle Giffords rövidesen elhagyhatja a TIRR Memorial Hermann kórházat.

Giffords stábfőnöke, Pia Carusone közölte: az orvosok és a család még számos tényezőt fontolóra vesznek, mielőtt a végleges döntést meghozzák, ám bízni lehet abban, hogy a képviselő asszony valamikor június végén, vagy július második felében elhagyhatja a kórházat. Pontos dátum egyelőre nincs.

A merénylet előtt…

Giffordsot hetekkel a január 8-i vérontás után szállították át a tucsoni kórházból a felszereltebb houstoni egészségügyi központba. Amennyiben csakugyan elbocsátják, még több havi otthoni utókezelésre és rehabilitációra lesz szükség. Az elbocsátást Giffords férje, Mark Kelly űrhajós kezdeményezte. A házaspár Houstonban lakik átmenetileg, hogy ha a beteg állapota rosszabbodna, késedelem nélkül vissza tudják vinni a Hermann Memorialba.

…és rehabilitációja közben. Fotók: AP

Dr. Dong Kim, Giffords idegsebésze „csodával határosnak” minősítette azt a javulást, amin betege az elmúlt öt hónapban átment. A fejlövést az áldozatok tíz százaléka éli túl, de közülük is a legtöbb egész életére ágyhoz kötött roncs marad. Giffords ezzel szemben már napokkal a merénylet után képes volt mozgatni végtagjait és felismerte a családtagjait. Houstoni rehabilitációja során napról napra jobban járt és beszélt.

Giffords két alkalommal már elhagyta a kórházat és a floridai Cape Canaveralbe utazott, hogy jelen legyen férje, az Endeavour űrrepülőgép parancsnoka indulásánál.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Nagyon izgulok, hogy meggyógyuljon. (Ámbár, azt hallottam, hogy
    azóta folyamatosan beszél, be nem áll a szája. ) Legfeljebb férje még
    néhány űrutazásra megy, a politikában meg olyan helyet talál, ahol a beszéd a hasznos. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ezek szerint a sokat beszelo noknek fejlovese volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Giffordsot elbocsátották a kórházból 2011. június 16. csütörtök | AN

Újabb mészárlás Arizonában 2011. június 3. péntek | AN

Skizofréniás a tusconi tömeggyilkos 2011. május 26. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos