Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meghackelték a CIA honlapját 2011. június 16. csütörtök 19:19 | AN Forrás: Los Angeles Times

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meghackelték a CIA honlapját

Langley, Virginia – Az utóbbi hetek cyberkalózkodási hulláma az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget sem kímélte. Az illetékesek szerint szenzitív információk nem forogtak veszélyben.

Számítógépes kalózoknak a szerda kora reggeli órákban sikerült rövid időre elérhetetlenné tenniük a CIA honlapját.  A szervezet nem volt hajlandó a történteket megerősíteni, ettől azonban még tény marad, hogy a site körülbelül egy órán keresztül nem töltődött. Preston Golson szóvivő ezt mondta: „Utánanézünk ezeknek a jelentéseknek.”

A honlap feltöréséért a Twitteren vállalta a felelősséget egy, magát LulzSecnek nevező csoport vagy személy. Az üzenet este hat órakor jelent meg és így szólt: „Tango down – cia.gov – for the lulz.”

A számítógépes kalózok az amerikai Szenátus honlapjára is betörtek szerdán, de bizalmas anyagokhoz ott sem tudtak hozzáférni. Korábban számos nagyszabású hackelés történt, így áldozattá vált a Sony, a Citigroup, a Google és az IMF is.

A Pentagon kidolgozta az első hivatalos stratégiát, amellyel a jövendőbeli cybertámadások ellen sikeresen felléphetnek. A dokumentumot még nem hozták nyilvánosságra, de annak egyes elemeiről és az ezzel kapcsolatos vitákról már beszámoltunk a Wall Street Journal nyomán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elkapták a CIA pakisztáni embereit 2011. június 15. szerda | AN

Meghackelték az IMF-et 2011. június 12. vasárnap | AN

Adatokat loptak a Citibanktól 2011. június 9. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos