Ronai and Ronai
AMERIKAI

Börtönben Lukasenko kihívói 2011. május 20. péntek 21:20 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Börtönben Lukasenko kihívói

Minszk – Két év börtönre ítéltek ellenzékieket, akik Lukasenko ellenfelei voltak a legutóbbi elnökválasztáson. A vád szerint meg szerették volna „törni a társadalmi rendet”.

A múlt évi elnökválasztáson nem volt valódi kihívója „Bátykának”, ahogy arrafelé Lukasenko elnököt nevezik. Ez azonban nem mentette fel az indulókat, hogy úgy tekintsen rájuk a hatalom, mint akik megkérdőjelezik az 1994. óta vezető államfő hatalmát.

A 65 éves Vlagyimir Nekliajev és a 36 esztendős Vitalij Rimasevszkij most két évi börtönre számíthat ellenzéki tevékenységéért. Ezzel már háromra nőtt azok száma, akiket az állami vezetéssel szorosan összefonódott bírói kar kiiktat, mint kellemetlen tényezőt a hatalom számára, csak mert alternatívát kínáltak saját személyükben a választók számára. Andrej Sannikovot öt évre ítélték a múlt héten. Ő is indult az elnöki székért, illetve egy ellenzéki szervezetet is vezetett.

Nikolaj Statkevics és Dmitrij Ussz pere jelenleg is folyamatban van, ám a példákat látva nem kétség, mi lesz a sorsuk. A hatalom haragját az válthatta ki, hogy a nemzetközi megfigyelők által kritizált tisztaságú választásokat követően sok ellenzéki vonult utcára tüntetni, amit azonban a rendőrség kegyetlenül levert. Ezután fogták el az ellenzéki indulókat.

Ez a fajta alig burkolt hatalmi leszámolás a nyugati hatalmaknál is kiverte a biztosítékot; pénteken Franciaország, Lengyelország és Németország is bejelentette, hogy az EU újabb szankciókat tervez a már meglévők- mint például a beutazási tilalom- mellé. Feltehetőleg az elnökhöz közelálló vállalatok számíthatnak gazdasági szankciókra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Az ejnye-bejnye után irgum-burgumot is fognak mondani? Lukasenko
    még halálra röhögi magát! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Mivel Sukoró ügyben nem találnak fogást Gyurcsányon, pár év múlva ehhez hasonló okokból kifolyólag fogják őt is lecsukni.
    A felcsúti bátyka szerintem kijár tanulmányokat folytatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Körülbelül ennyire számíthatunk mi is az EU részéről amennyiben megvalósul a mi Lukasenkonk álma. Erre számíthatnak majd a diktátorunk ellen a szavukat felemelők is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Államszövetséget Fehéroroszország és Orbánország között!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Várom a híreket, hogy mikor lesz egy orsós-lukasenko csúcstalálkozó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Itt a minta Orbán Viktor számára. Figyelik, hogy meddig lehet elmenni.Az lesz a vád Gyurcsány és mások ellen, hogy megtöri a nemzeti együttműködés szellemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Őrizetben a minszki robbantás gyanúsítottjai 2011. április 13. szerda | AN

Börtönben a fehérorosz ellenzékiek 2011. február 17. csütörtök | AN

Beiktatták Lukasenkót 2011. január 21. péntek | AN/MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos