Ronai and Ronai
AMERIKAI

A péntek az “ellenállás napja” Szíriában 2011. május 6. péntek 11:09 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A péntek az "ellenállás napja" Szíriában

Deraa/Damaszkusz – Katonákat telepített a hadsereg Szíria több pontjára, így várták az újabb pénteket. Újabb halottak.

Damaszkusz külső kerületeiben és több más vidéki városban is nagy erőkkel várták az újabb tüntetéshullámot, amit ezúttal az „ellenállás napja” néven hirdettek meg ellenzékiek. Katonák vannak Homszban, az ország harmadik legnépesebb városában, ahova a deraai kivonulás után mentek a tankok. A tengerparti Banijaszba szemtanúk szerint szintén tankok érkeztek, illetve buszokkal szállították oda a katonai erőket.

A délutáni hírek szerint hat tüntető vesztette életét, amikor a hadsereg ismét az elégedetlenkedők tömegébe lőtt. Ebből öten a hadsereg által frissen megszállt Homsz városában haltak meg. Este viszont az Al-Dzsazíra aktivistákra hivatkozva már több mint 30 halottl számolt be.

Deraa, az ország második legnépesebb városa mészárlások színhelye volt a helyiek beszámolói alapján. A városban a szír hadsereg tíz napig tartózkodott, ezalatt civilekre lövöldöztek és házról-házra járva embereket hurcoltak el otthonaikból.

Az AFP hírügynökségnek egy telefonon nyilatkozó banijaszi aktivista azt mondta, hogy félő, hasonló akcióba kezdenek ott is a katonák, mint Deraaban tették. Közben a Nemzetközi Vöröskereszt megérkezett Deraaba, ahol a tíz napos megtorlás alatt nem volt víz, áram, telekommunikációs lehetőségek, de még az élelmiszer- és gyógyszerszállítmányoknak is útját állta a hadsereg.

Becslések szerint eddig félezernél is többen vesztették életüket a hetek óta zajló tüntetésekben, míg 2500-at vettek őrizetbe a hatóságok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Engem tulajdonképpen csak egy dolog zavar. Ha Izraelben egy katona seggberúg egy köveket dobáló palesztin kölyköt, akkor az egész világ őrjöngeni kezd, minden címlapon bűntényről, erőszakról, elnyomásról hadováznak. Ha Szíriában az elnök tankokkal megy a saját népe ellen, akkor az arab belügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A földön ülő tüntetőkre lőttek Jemenben 2011. május 9. hétfő | AN

Damaszkusz ostroma következik 2011. május 9. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos