Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Megint jobb lett! 2011. május 7. szombat 19:37

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Megint jobb lett!

Természetesen Magyarországról beszélek, mert Magyarország arról híres, hogy itt folyamatosan jobb lesz, csak valahogy nem szivárog le az emberek tudatába, mert a magyar ember mindig csak elégedetlenkedik, nyafog, panaszkodik, az isten pénze sem elég neki, meg állandóan enni akar, ráadásul naponta.

Ez most még nem elérhető, de vannak ígéretek rá, hogy hamarosan minden magyar naponta eszik majd, addig is itt van nekünk az új alkotmány, amit mindenkinek elküldenek postán, hogy lássuk, mitől lett jobb megint. Állítólag kevés rozmaringgal, szimplán panírozva el lehet fogyasztani, és ezt profiktól hallottam, olyan nyugdíjasoktól, akik rendszeresen esznek színes szórólapokat, választási kampányban tájékoztatókat, ínséges időkben pedig Kis József duguláselhárító reklámcetlijeit.

De nem csak az új alkotmány miatt lett megint jobb, hanem azért is, mert nincs többé Moszkva tér.

Az úgy volt, hogy a már-már túlságosan is technokrata, csak a feladatokra, célokra és problémákra koncentráló városvezetés elkezdett gondolkodni azon a jobbikos javaslaton, hogy milyen is lenne, ha átneveznének néhány közterületet, mert a magyarság megmaradása szempontjából most az a legfontosabb, hogy ne legyen Óbudán Ságvári Endre utca, illetve ne legyen a Rózsadomb lábánál Moszkva tér, mert a környék lakossága könnyen nosztalgikus hangulatba kerülhet ezeken áthaladva, esetleg még az is eszükbe jut, hogy addig jó, míg Kádár él, pedig Kádár már nem is él.

A Moszkva tér nagyon veszélyes elnevezés, mert egyeseknek a szocializmust juttatja eszébe, de érdekes módon a moszkvai külügyminisztériumnak nem, amiről tájékoztatták is itteni kollégáikat. Furcsa – jegyezték meg – ez az átnevezés, és nem is igazán értik.

Az a szép magyar honban, hogy erre azt a választ kapták: hamarosan lesz Budapesten egy másik Moszkva tér, addig meg féllábon állva is kibírják.

Nekem már csak az ezzel a bajom, hogy ha lesz másik Moszkva tér, akkor ezzel mi baj volt, illetve ha azzal is baj lesz, mert bedönti a környék lakosságát a káros kádári nosztalgia kitárt karjaiba (tudatos képzavar), akkor nem indulhat-e be egy dominó-effektus: sorban Moszkva terek bukkannak fel a városban, aztán sorra átnevezik őket, a félőrült taxistársadalom pedig saját sebváltójába dől.

Azért sajnálom, hogy nem vettem részt azon a közgyűlésen, amelyen a probléma megoldódott, de el tudom képzelni. Valahogy úgy történhetett, hogy egy képviselő felvetette: már minden tökéletes fővárosunkban, talán még pár szökőkút kellene, esetleg néhány virágcserép az ablakokba. Mire a főpolgármester realitásérzékét megőrizve megjegyezte, hogy vannak itt még más problémák is, például van egy Moszkva terünk, ami szörnyű, mert Moszkva a Szovjetunióban van, méghozzá a fővárosa. Ekkor az ellenzék azzal érvelt, hogy már nincs is Szovjetunió, de kétharmaddal úgy letolták őket, mint buldózer a horgásztanyát, és kijelentették, hogy van.

Ezzel elpepecseltek egy darabig.

A Moszkva tér átkeresztelése Széll Kálmán térre megtörtént, kíváncsi vagyok, hogy a magyar lakosság hajlandó lesz-e tudomásul venni, mert a magyar lakosság néha nagyon makacs tud lenni.

Példaként hoznám fel a miskolci Búza teret, amit Béke térre kereszteltek át a kommunizmus kitörésekor, de a miskolciak Búza térnek hívták, és fogalmuk sem volt róla, hogy hol van a Béke tér. Egyébként logikus is volt, mert itt volt a piac, aminek több köze van a búzához, mint a békéhez.

Mindez odáig fajult, hogy a buszvezetők is Búza térnek hívták, sőt a buszok tábláin is ez állt, mert különben összezavarodott volna az egész szisztéma, így aztán mindenki elfelejtette, hogy a teret Béke térnek hívják, még a kommunisták is.

Még szerencse, hogy a hajléktalanok által okozott gondokat már régebben megoldották, mint ahogy már említettem régebben: egyes kerületekben a kukázásért ötvenezres pénzbírság róható ki, most viszont kiteljesedett ez az egész elmebeteg és szegényellenes tombolás, mert mostantól az is ötvenezer forintra bírságolható, aki „életvitelszerűen használja” a köztereket, tehát hajléktalan.

A hajléktalanok takarodjanak haza!

Illetve, ööö, izé, hát azért hajléktalanok, mert nincs hol lakniuk…

Akkor fizessenek a hajléktalanok!

De hát, ööö, azért nincs hol lakniuk, mert nincs pénzük…

Akkor pedig megmutattuk, hogy mi határozott, de nagyon hülye politikusok vagyunk, akik olyan törvényt hoznak, amit betartatni és betartani lehetetlen, de emiatt még csak nem is szégyelljük magunkat, mert határozott, de hülye politikusok vagyunk!

Ha valaki pedig nagyon ugrál, akkor kiderítjük, hol lakik, és átnevezzük az utcát, aztán megnézzük az édes anyukája és apukája címét is, és azokat is átnevezzük, aztán a szülővárosát töröljük a térképről, az általános iskolájával együtt.

Ja, és megbüntetjük ötvenezer forintra, végül pedig őt magát is átnevezzük, aztán töröljük.

Mindezt azért, mert a haza nem lehet hülye, márpedig mi, kormányzó politikusok képviseljük a hazát, ilyeténképpen mi sem lehetünk hülyék, ezt majd utólag bele is tesszük az alkotmányba, ráadásul jobb ízlésünk is van, mint az ellenzéknek és szebbek vagyunk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 63 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Megint jobb lett!, 4.3 out of 5 based on 30 ratings

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Kedves Para, nem csodálom, hogy kezded elveszteni a humorérzéked.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Megint jó kis barakk leszünk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  3. Pedig egész vicces! :)
    Mármint Para… mert amiről ír, az nem, az para. :(
    De persze viccespara. :P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  4. Egy jó oldala mindenképpen van ennek a kurzusnak: ismét él és virágzik a jó magyar publicisztika, amilyet annak idején Ady Endre tudott volt igazán írni. Hát most megint van miről… T. Szerkesztő Úr, ezt jó volt olvasni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Több évtizede nekem Moszkva tér volt, amíg átjártam ott minden irányból. Nem fogom másképpen hívni, csak azért mert a fajmagyarok kitalálták ezt a baromságot.

    +Ferihegy, stb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  6. Jó volt, köszi! A Moszkva tér meg marad mindenkinek Moszkva tér, mint eddig, én biztos vagyok benne. A pesti ember igen makacs tud lenni…
    Minden esetre itt is kilóg a lóláb, mint az egész országban mindenhol: komoly érvek nélkül minden egyes intézkedését gyalulták az előző városvezetésnek-kormánynak, amikor meg itt van a soha vissza nem térő alkalom a bizonyításra, akkor kiderül, hogy üres az ötletek tarsolya – pusztán a hatalom megszerzése volt az egyetlen cél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  7. Budapestiek!
    Megérdemlitek. Ezeket a barmokat ültettétek a közgyűlésbe. Most aztán tanulhatjátok, melyik utca hol van a városotokban Bezzeg a gyerekeitek már nem tanulhatnak, mert az ő iskoláikat nem átnevezték, hanem bezárták. Örülhettek, mert van Jenő puha vagy utcátok, Meg a nagy Elvisről is van már valami elnevezve, de a kis Rooseweltről nincs. Menjetek ki az utcátok sarkára és nézzétek meg, hátha már elköltöztetek úgy hogy egy széket sem kellett odébb tenni. Tudjátok mi a különbség Demszky és tarlós között? Demszky okos volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  8. Geyza írta:
    “Megint jó kis barakk leszünk…”
    De nem mindjárt — azért még keményen meg kell dolgoznunk :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Kár hogy nem én fogom gyártani az új utcatáblákat .Javaslat a kukákat is át kell festeni.De festő sem vagyok Rengeteg el B… való pénz van itt .ott Mért nem a saját gólyójukat szorongatják Mert ha az emberek fogják ,Az nem lessz olyan nagy élvezet nekik!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Távirat Moszkvába:

    átnevezzuk a moszkva teret stop; uj neve szall kalman ter stop; tarlos istvan stop.

    Válasz-távirat Moszkvából:

    udvozoljuk az atnevezest stop; foldgaz stop; koolaj stop…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. Kedves Nyúl úr! Ön is megérdemli. Ha nem tűnt volna fel önnek, az egész ország tavaly mindkét választáskor fideszbe borult, nemcsak a budapesti közgyűlés. Én budapesti vagyok, vállalom a lehülyézést, de tessék egyenlő mércét használni, úgy korrekt! Az önirónia pedik segít a megtisztulásban és a tisztánlátásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Sokat elárul a gondolkodásukról, hogy a Köztársaság teret is átkeresztelik. Mit is jelent a köztársaság???? Ezzel vajon mi a gond?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Ja és még annyit, hogy beszéltünk már arról, milyen qrva sok pénzébe és idejébe került a FIDESZ-nek és a támogatóinak a népbutítás a számukra sikeres választásokért. Valyon mennnyibe és mennyi időbe kerül a kijózanodás? Azt ki fizeti meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Végülis gazdagilag ínséges időben jó dolog átnevezni mindent és sok-sok pénzért módosítani a címeket kiadványokon, térképen, stb., stb. – utolsó falat kenyeremet is megfelezném egy átnevezővel, annyira fontos ez nekem, meg mindenkinek. Erkölcsileg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. A BKV olyan jól áll, hogy azt sem tudja, hova tegye a többletét. Mi az a pár milliócska, amibe az ÖSSZES tábla (villamos, busz, metró) átírása kerül?
    Ráadásul mire megteszik, éppen be fog indulni a Széll Kálmán terv – akkor majd a leghülyébb is rájön, mit jelent párszáz MILLIÁRD kivonása innen-onnan: azután majd lesz nagy respektje a tábláknak, és annak is, aki kitalálta!
    Gondolom az összes ember és cég is vígan tapsikol, hogy átírathatja az iratait.
    Ráadásul Tarlós ezzel benevezhet a “hogyan sértsük vérig olcsón és könnyen
    a legfőbb energia ellátónkat 1 évvel a tarifák évtizedre szóló újratárgyalása előtt” versenybe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Még az is elképzelhető, h Tarlós párttag volt. Még az is lehet éltette a szocializmus vivmányait. Talán még a szakszervezet ingyen jutalomból elvitte Moszkvába egy jutalom útra. Mert ez a szép szál magyar legény Tarlós büszke arra, h egy nagyhatalom orra alá borsot törjön. Kell törleszteni valahogy moszkvai vezetésenk mert ugye Orbán nem ment semmire velük, úgy kellett haza kullognia. Márpedig Orbánnal nem lehet ám packázni, még Putyinak sem. Még Amerikának sem, lásd megsértődött Orbán egyszer és mi történt Grippeneket vett hazánk, az amerikai költségvetés azóta is minuszban van. Most Orbán lehet, h bedönti az orosz gazdaságot, de legalábbis törölte fővárosát Budapest térképéről. Oszt jó napot! Mert neki nem lehet ám dirigálni sem Moszkvából, sem Brüsszelből, sem Washingtonból, talán Felcsútról még van valaki akire hallgat. Ahol a disznóólakat pucolta, oly lelkesen. Nem kellett volna ott maradnia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Amíg itt voltak az oroszok, addig mindenki Kalefnek hívta és majd most lesz Moszkva igazán a Moszkva. Nálunk így működik a passzív rezisztencia :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Hülye átnevezések. Bolond lyukból bolond szél fúj. Tényleg nincs jobb dolguk?
    Rajtunk nevet a fél világ. Már az a része, amelyet egyáltalán érdekli ez az ország. Többezer hajléktalan, és még több eszement idióta. Hova jutunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Ha Tarlós István New York polgármestere lehetett volna nekünk is és neki is sokkal könnyebb dolga lenne. Ott az utcák elnevezéseivel ugyan is nincs olyan nagy probléma mint Budapesten. Mérnök lévén talán jobban eligazodna a számok világába, bár gondolom a haveri megrendelések kielégítésére egy pár utca szám helyi érték rendjét így is felcseréltette volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Mindenki megérdemli, aki a FIDESZ-re szavazott! De mi miért?????!!!! Ez a dilletáns, hülye banda minden el fog baltázni!!!!!Mindent. A Tarlós is egy arrogáns, öntelt barom!!!! Hát mindegyiknek elment még a maradék esze is, hogy ilyen állatságokra szórják a pénzt, akkor amikor az ország többsége nyomorog???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. addig-addig folytak az átkeresztelések, a főpolgármester úr nevét is beleértve, hogy közben észrevétlenül megjelent egy új tér budapest térképén a :wass albert tér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Van egy kis város Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ott MEGKÉRDEZTÉK az ott lakókat,akarják-e,hogy megváltoztassanak néhány “kommunistagyanús” utcanevet a vele járó összes macerával (utcanév tábla,lakcímkártya,forgalmi engedély,egyéb okmányok cseréje) és azt mondták,hogy NEM,mert nem éri meg….
    Ilyen okos emberek a földijeim,ellentétben szép hazánk politikusaival….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Wass Albert élete tényleg meglepő, és nem tisztázott. Munkássága viszont nagyon bőtermésű, a táj leírásában kifinomult nyelvet használ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos