Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Ezt benéztétek, magyarok 2011. május 26. csütörtök 20:18

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Ezt benéztétek, magyarok

(Elég a tényekből!)

Éppen az Özv. Diószegi Ferenc I. világháborús katonanótákat énekel a törpenyulának című képet nézegettem a falamon, amikor meghallottam, hogy a kormány nekilát a sarkalatos törvények meghozatalának, amivel végre teljessé válik az egyébként is tökéletes új alkotmány, és ezek a sarkalatos törvények nagy valószínűséggel ugyanolyan gagyik és vállalhatatlanok lesznek, mint maga az alaptörvény, de ekkor barátaim, ebben az ihletett pillanatban rájöttem, hogy ez engem egyáltalán nem érdekel.

Döbbenetesen hidegen hagy, hogy mivel szórakoztat minket még a Fidesz a hátralévő három évben, egyszerűen nem lépi át az ingerküszöbömet, felőlem rendezhetnek meztelen futóversenyt a Szent Korona nevében, semmisségi törvényeket hozhatnak a papi pedofíliáról, elítélhetik Gyurcsány Ferencet tényleges életfogytiglanra, nekem tökéletesen mindegy, mert egy egészséges magyar állampolgár vagyok, gyönyörű feleséggel, stabil munkával, és ebbe nem rondíthat bele semmiféle érdekcsoport, ami éppen kormánynak nevezi magát.

Minden idők legvidámabb időszakát élem, éppen most is madarak üvöltenek az ablakom előtt, esténként sünök járnak a kertemben, hajnalban pedig (mert néha felkelek négykor a madarak hülyéskedésére) házatlan csigák igyekeznek haza a munkából. Szeretek mindent, ami él, vallom, hogy a gaznak nevezett növényeknek ugyanannyi joguk van a létezéshez, mint a haszonnövénynek nevezett társaiknak, és hogy bizony a kövek is élnek, mert bennük is erő halad.

A tökéletes zen állapotában bizony keveset számít egy Semjén Zsolt szerű figura, ezért most ünnepélyesen megígérem, hogy amennyiben nem bombázza meg Svájcot, én a nevét többé nem írom le, mert jelentéktelen és felejthető szereplője ennek az egésznek, amit életnek nevezünk.

Az ember, aki önerőből lett senki.

Éppen az imént arról beszélgettem valakivel, hogy négy hold az hány hektár, de nem tudtunk rájönni, mindenesetre életcélom a továbbiakban az, hogy ezt a négy holdat, ami jelenleg ugar, valahogy betelepítsem növényekkel, mert a világ nekünk jutott részének legjobb fekvésével rendelkezik, és most üres, mint egy kormányszóvivő feje.

Képzeljék csak el, hogy négy hold föld (amennyiben majd a Holdat is kiparcellázzák, ott biztos négy föld holdat lehet venni, de ez csak önfeledt és kényszeres szóviccelés, majd több gyógyszert kérek, és biztos elmúlik) áll önmagában, pedig csak arra vár, hogy beültessék, nincs semmi dolgunk, csupán az ültetőket összehozni a földtulajdonosokkal, és máris megkezdődik valami, aminek köze van az élethez.

Mert sarkalatos törvény az, hogy az élet élni akar.

Sarkalatos törvény az is, hogy teremteni jobb, mint pusztítani.

És ne mondja senki, hogy a régi elpusztítása tulajdonképpen teremtés, mert ez csak abban az esetben igaz, ha tudjuk, mit akarunk a helyén felépíteni. De jelenleg nem tudja senki, illetve aki tudja, az hülye ahhoz, hogy felfogja, aki pedig nem tudja, az csak ordítja, hogy roham!, előre!, ilyesmiket ordít, és néz a buta arcával az általa tönkre vágott jövőbe, mintha látna valamit, de csak önmagát látja.

Olyan jó lenne csak élni.

Értik?! Nem megfelelni, nem alkalmazkodni, nem hülyék sarkalatos törvényeit betartani, hanem csak élni, mint aki tudja: semmi más dolgunk nincs ebben a kirótt időben, mint figyelemmel kísérni a természet változásait, szeretni azt, akit szeretni rendelt nekünk a sors, és néha meggyógyítani a törpenyulak orrán keletkező sebeket, mert a törpenyúl is élni akar, és hozzá képest istenek vagyunk.

Követik egymást a virágok, minden bizonnyal évezredek óta, határozott sorrendben, nyílnak, aztán eltűnnek, kibomlanak a rügyek, teremnek a fák, van tökéletes rendszer, de ez nem politikai, társadalmi, hanem természeti, ilyeténképpen aztán a természet törvényei lehetnek csak sarkalatos törvények, minden más marketing, hazugság és parasztvakítás.

Mentem az ösvényen, előttem egy sikló éppen halottnak tetette magát. Felvettem, és elmagyaráztam neki, hogy most már más idők járnak, mostantól a halottakat is megölik, találjon valami új taktikát, mert azok az idők elmúltak, amikor a dögöket megkímélték. Nem hiszem, hogy megértette.

Én bizony látom azokat a leveleket, amit senki sem lát, hallom a kidőlő fa zaját, amit senki sem hall. Érzem a rést a valóság szövetében, tudom, honnan hiányzik valami, ami senkinek sem hiányzik.

Végre megértettem azt a zen buddhista példázatot, amikor a mester megy a tanítványával a kolostor felé, és egy útkereszteződésben, ahol meggyűlt az esővíz, találnak egy tétova prostituáltat, aki nem tud átkelni. A mester ölbe veszi, átviszi a túloldalra, miközben belegázol a sáros vízbe, tanítványa pedig döbbenten nézi. – Mester – kérdezi a tanítvány – te, mint a zen tanítója összekoszoltad magad egy prostituált miatt, de miért? – Ugyan – mondja a mester, de tanítványa nem hagyja abba a kérdezősködést, és még egy óra múlva is csak arról faggatja mesterét, hogy miért gázolt a sárba egy prostituált miatt. A mesternek végre elege lesz: – Én egy percig cipeltem egy kurvát, te pedig már több mint egy órája teszed ugyanezt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 42 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Ezt benéztétek, magyarok, 5.0 out of 5 based on 29 ratings

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. a magyar nép egy éve viszi a vállán vezérét… úgy látszik megfelel neki. Ki veheti el ezt a jogot a magyar csavaros eszű néptől?Csakis saját maga! Hogy mikor?, na ez már egy nehezebb kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Husz János Puszita

    Jó a szerzőnek, hogy hidegen hagyja a politika. Nekem már mérgezési tüneteim vannak. Talán mert bizonytalan a munkahelyem jövője a politika miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Felvilágosodva műveljünk kertjeinket. Melegen ajánlom a málnát, maga elszaporodik, tavasszal felkötni, ősszel levágni, nyáron meg frissen legelni egyenesen a bokorról- az az igazi. Málna volt I.István, Horthy, Rákosi, Kádár, stb alatt is, és csak az évszakokkal törődik. Továbbá még a legkisebb kertbe is befér 7 szilvafa, annak az árnyékát különösen szereti a málna. Csak arra kell vigyázni, hogy a valóság be ne törjön a kertünkbe, és némi árverezés után ne más szedegesse a málnánkat vagy aszalgassa a szilvánkat. Ezért jobb résen lenni, és a kerti munka után odaülni az internethez. Egyébként is, miféle publicista, akit nem érdekel a továbbiakban a politika? Ráadásul én a példázatot a “3 nap múlva megkérdezi a tanítvány” szöveggel ismerem, ami a cipekedés intervallumát is jobban kidomborítja..
    A fidessre pedig a MÁSIK példázat vonatkozik a Béka és a skorpiós: “Mert ilyen a természetem”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Kedves Para!
    Sajnálom, hogy nem poltizál, annak örülök, hogy nyugalomban telnek napjai, én sajnos nagy várom, hogy változás legyen, de szerintem itt nem lesz három év múlva választás, mert a sarkantyús törvények még az Orbán Alkotmánnyal sem lesznek köszönő viszonyban, hanem önjáróak lesznek, így mindenki csak kapkodja a fejét, egyébként jobban élünk mint tegnap? Szerintem sokkal rosszabbúl, és szomorúbban!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Igen, nekem is ez motoszkál a fejemben már régóta, mint Szúlikónak, hogy miért olyan biztos benne mindenki, hogy itt ‘14-ben lesz választás? Olyan dolgokat rúgtak fel páros lábbal, amiket elképzelni sem tudtunk egy évvel ezelőtt. Én arra tippelek, hogy ez a kérdés is le lesz vajazva rövidesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Olyan jó lenne csak élni!
    Édes Para :) Lehet Gyurcsány-féle képosztás kertet művelni, meg Para féle 4 holdat. Lehet csak élni. Neked, neki, akinek több, mint 4 holdja van, lehet. De akinek nincs semmije, az hogy fog “csak élni”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. miért keletkeznek sebek a törpenyulak orrán?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Képzeljétek el, hogy mindenki elmenne én kis kertet kertelni, senki nem írna híreket, senki nem olvasná a napi agymosásokat, kinek bohóckodnának egy idő után odafent a nagyurak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Be fognak jönni a kertbe is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. En szoltam! Te nem Hanna vagy alruhaban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kedves Para és az eddigi hozzászólók!
    Nagyon élvezem a társaságotokat!

    Mellesleg nem kell ahhoz hold/föld, hogy az ember a kertecskéjét művelje. (Megvan az amúgy is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. 4 hold = 2.30 hektár

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. “nekem tökéletesen mindegy, mert egy egészséges magyar állampolgár vagyok, gyönyörű feleséggel, stabil munkával, és ebbe nem rondíthat bele semmiféle érdekcsoport, ami éppen kormánynak nevezi magát.”

    Dehogynem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Szep lenne,de az egyen nem fuggetlenitheti magat a politikatol. Mi is azt hittuk, 1989-90-ben, hogy ha becsukjuk a szemunket es nem veszunk rola tudomast, akkor a dolgok nem tortennek meg. Nagyot tevedtunk, a normalisan gondolkodok elegansan felre alltak es elszabadult a nacionalista örulet es jott Vukovar, Sarajevo meg Srebrnica. Szazezer halott es tobb szazezer sebesult, milliok veszitettek el az egzisztenciajukat meg az otthonukat. En is azt mondom “Miert nem orditotok” amig nem kesö. Az embereket nemzeti faji vagy vallasi alapon megkulonboztetni nem lehet. Innen mar csak egy lepesre vannak a haborus bunok. Koztetek is ott jarnak potencialis Karadzicok es Mladicok akik ha tetszik ha nem alkalomadtan elindulnak, ……………de inkabb azt kivanom, hogy ne legyen igazam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Négy hold az pontosan 2,301856 hektár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Kedves Para! Legyen szíves találjon ki valamit, ami nyugalomban tartja a zembereket, ha nincs munkájuk és hitelük is van.

    Köszönöm előre is.

    Egyébként továbbra is javaslom, hogy az ellenoldalnak ki kell alakítania a saját üzleti köreit, mivel a rezsim csak saját magával üzletel a mi adónkból! Lassan elkezdhetnénk a különálló ország alapítását. Nekik elég lenne a sarc amit befizetünk csak tűnjünk el a továbbiakban. Mint egy rossz exfeleség, amely piócaként lóg a zemberen…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Kedves Olah Zsuzsa, mint már megírtam itt: de igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Kedves Para, minden sort nagyon élveztem! Bár nekem nem kell hajnali négykor a madarak miatt fölkelnem :) , mert egy fülemüle egész éjjel az élet gyönyörűségéről dalol a kertben, néha egy bagoly válaszol neki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. kedves para! Azért parázok, mert ezek a nyugdíjammal a kertecskémet veszik el, ahol dúlnak a virágok, meg a gazok is, és sajnos a csigák is teszik a dolgukat, de nagyon bedugta a fejét a gazba, ha azt gondolja, hogy csak 3 évig kell kibírni. És aki meg sem éri? És ha azt mondják, hogy kell nekik a csupasz csiga is, mert már mindent elvettek? Ha nem figyel a politikára 3 év múlva az ugart is vuisszasírja, mert hátha eszükbe jut a fiúknak, hogy akinek 3 holnál több van, el kell venni…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Sajnos sokan függenek ettől a veszett politikától.
    Megnézném én azt a négy holdat, mit művel vele Para.
    Szerintem hülye ahhoz is. :( (

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  21. Négy hold? Kertecske? Nemsokára a Para-módon gondolkodók annak is örülni fognak, ha naponta 1 órácskára napfényt látnak! A kísérőjük pedig az andrás (előző kommentelő) félék lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Vajdasagi
    2011. május 27. péntek
    10:19
    Nagyon igazad van. De éppen az a baj, hogy a begőzölt népek már nem a valósággal törődnek, hanem amit beleképzelnek. Ebből nem lehet felébreszteni őket, mert álmodni akarnak a valóság helyett. Elkeserítő. Sokan azt hiszik, félreállhatnak és ha meghúzzák magukat, nem érinti meg őket. Nem lehet félreállni, az élet nem hagyja. Valóban habzanak már a potenciális Karadzicok és Mladicok. Félreállva nem lehet megfékezni őket. Ne a helyrehozhatatlan tragédiák sorra hozza el a kijózanodást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. József Attila…”Kertész leszek,
    Fát nevelek
    Kelő nappal
    Én is kelek

    Nem törődöm a világgal
    csak a beojtott virággal……
    Jó lenne így élni, de nem lehet…nem szabad…nem engedhetjük meg magunknak. Egy másik világban lehet, de Orbán világában nem lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. öregszedernek
    A délszláv háború 1989-1990-ben lezajlott lélektani előkészítése kísértetiesen hasonlít a mai magyar politikai élet történéseire. Remélem, hogy nincs igazam. Remélem, hogy csak a múlt rossz tapasztalatai miatt látom így. A térség az elmúlt évszázad eseményei tele van sérelmekkel feszültségekkel, nem hiányzik egy újabb szikra, mert könnyen lángba borulhat az egész.
    A nagymamám mindig mondogatta, hogy háború lesz, és mindig tartott a kamrában egy zsák cukrot meg lisztet. Ő megélte a második világháborút, tudta az mivel jár. Mi csak legyintettünk és megmosolyogtuk. Öreg és bogaras gondoltuk, nem lesz itt semmilyen háború. És bizony neki lett igaza! 1991-ben kitört a háború, Vajdaságbab akkor nem voltak harcok, de enni nem volt mit és bizony jól jött a nagyi lisztje meg cukra. Most én lettem a “bogaras öregember”, aki úgy érzi háború lesz. Remélem én tévedek és a liszt meg a cukor nem kerül “háborús” felhasználásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. En SZOLTAM! Edes Para………… ebbol ismertem rad, mert ilyen aranyosan eddig csak te szolitottad meg a “minket”! Azt, hogy irtad volna mar itt , nem olvastam. Orulok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ezt kaptam a minap. Így vigyázunk a “kertecskéinkre”

    NYUGAT PÖCEGÖDRE

    Festői táj az Alföldön. Erdők mindenütt, akác az utak mellett, fenyvesek, tölgyesek. Vaddisznók,őzek, dámvadak. Nádasok. Mocsarak. Teknősök, kócsagok, vizisiklók. Bölömbika fújja az énekét. Száll a böömbika, a sárgarigó, rikolt a kakukk. Pusztaságok. Legelésző lovak mindenütt.
    Földút. Rátérünk. Rajta barna átfolyás, barna az egész út. Ha esik az eső, zavaros, barna tócsákban áll meg a viz. Szomjazom. Innék. Húzok a kútból vizet, sárga az egész, émelyitő lötty. A mélyebb kutat próbálom, ami már 27 méteres. Egyből köpködök. Vasas az ize, bűzlik az egész, mintha a kénköves pokol levét innám. Félrerakom a poharat. Másnapra olajos hártya a tetején, megspékelve egy kis habbal ez a sárga kis ivólé.
    Szaron úszik az ország, az ÁNTSZ is megmondta. Mivelhogy a mezőgazdasági termelés már leszennyezte teljesen. Ne mossunk vele fogat, ne is mosogassunk, locsolni se ajánlatos egyikkel sem, tejelő állatot itatni vagy uram bocsá’ főzni pláne nem. Fúrassunk 1OO méternél mélyebb kutat. De van, ahol még a 16O sem elég. Úgy volt, ki is jünnek mintát venni. De Dr. Kovács Ferenc főorvos azt mondta, erre semmi szükség. Hát nem is jöttek.
    Érdekes, 3O km-re arrébb tiszta még a kútviz is. Legalábbis tisztább. Átlátszó. És szagtalan.
    Traktor rohan az úton. 1O köbméteres puttony utána. A kalászos búzára önti a mocskát, aztán sietve fordul a következő adagért.
    Büzlik a táj. Folyt a levegő. Dócon az erdők mélyén egy kis utcában termel a gyár. Másfél miliméteres fóliával bélelt 6OOOköbméteres ásott gödrökben áll a szutyok lé. Merthogy vasfumarát gyártása zajlik. Itt nincs, aki megérné a 7O évet, de még a 6O is ritkaság. Vesebetegség, rák. Valahol a tulajdonosok pezsgőt rendelnek a Föld túlsó oldalán és zsetont rendelnek a kaszinóban. Itt senki sem egészséges, mindenki sorvad, de senkit sem érdekel, mi a Nyugat pöcegödre vagyunk.
    Egy liter dócilé 1Omg arzént,
    1mg higanyt,
    2mg kadmiumot és
    1OOmg ólmot tartalmaz.
    Egy év alatt a Ferropharma 12OOO köbméter csodaszert szór ki a földekre, merthogy ez műtrágyának van engedélyeztetve. Igen, van benne nitrogén és vas is, de ugyanannyi kén is, mint vas és nitrogén együttvéve. Ettől a pokoli szag. De a gyárnak termelni kell, mert kell a pezsgő és a szerencsétlen, megalázott thaiföldi lányokra is kell a rávaló.
    Érdekes, hogy bezzeg az állattartók meg vannak szoritva. Betontározó a trágyának, kút mellé nem mehet, le kell fedni stb. De a Dócilé folyhat, ömölhet, annak ömlenie KELL! ! !
    Egy év alatt 12Okg arzén
    12kg higany
    24kg kadmium és
    12OOkg ólom kerül a talajra, az asztalra és a vizbe.
    Ez 23 év alatt 376Okg arzén
    376kg higany
    752kg kadmium és
    37.6OOkg ólom idáig összesen.
    Ez annyi, mint 4O.OOO.OOO ember halálos adagja!
    A gyár uniós és egyéb támogatásokat vesz el más, értelmes vállalkozások elől, miközben tömeggyilkosságot követ el és feltünteti, hogy évi 6db akkumlátorát környezetbarát módon, szelektiven helyezte el. Halálos mérget szór ki és mindenki hallgat mélyen, mint a sir. Hát igen, senki sem szeretné, ha megúsztatnák egy medencében.
    Hasnyálmirigyrák, kivett veséjű csecsemő. Immunhiányos kislány, a gyár munkásainak vérzik az orra és mindennapos a hasmenés. Ha valakinek van esze, otthagyja a munkahelyét, mielőtt késő lenne már. Gyenge az ember, gyulladnak a izületei. 5O éves aggastyán teker lihegve a biciklin a kocsmáig, visszafele már tolni fogja támolyogva, a drótszamár tartja csak meg, hogy valahogy elérje otthonát. De ha nem, az sem baj, az árokpart mindenkit szeretettel vár.
    Nyomor a köbön és a föld mélyén alattomosan úszik tovább a szennyezés és szivárog egyre csak lefelé, de nem baj, mert valaki épp most emeli méregdrága whiskeyvel telt poharát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Fontosnak találom,hogy éljünk békességben egymással.A békétlenség idegeket őrlő,életrövidítő,gyomor és szívproblémákat csinál,kapcsolatokat rombol és megkeseredünk megkeserítve másokat is.
    Az élet túl rövid ahhoz,hogy ilyesmire pazaroljuk energiáinkat.A Biblia azt írja:”Imádkozzatok a ti vezetőitekért,hogy békés és nyugodt életetek legyen!”
    A békesség kevesebbe kerül a kormánynak,az egészségpénztárnak és nekünk,embereknek is.
    A jelenlegi helyzet egyébként nem most alakult ki,ez csak egy folyamat.A jelen a múltból származik.Mindenki csak egy részt tudhat magáénak,amelyet megél.Izmusok jönnek és mennek,ahogyan a kormányok is.A lényeg a személyes hozzájárulásunk minden napon,hogy tegyük a tőlünk telhető legjobbat önmagunk,családunk,társadalmunk,nemzedékünk számára egyaránt,mert a jövő a békesség emberéé.Felelősek vagyunk egymásért,önmagunkért,s igenis ezek az apró dolgok építik,vagy rombolják a világot hozzáállásunktól függően.Számítunk egyen-egyenként akkor is,ha ez nem látszik.Ezt tudnunk kell naponta,mikor döntéseket hozunk.Igyekezzünk bölcsen gazdálkodni mindazzal,amit magunkénak tudhatunk! .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Sajnos ez nem egy rémálom,hanem a valóság fehéren,feketén.
    Sosem gondoltam,hogy szó nélkül hivatalok eltűrik kicsiny hazánk ennyire nyilvánvaló tönkretételét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Robin Cook az egyik kedvenc íróm írt le hasonló történeteket.
    Rémüldözve olvastam,hogy mindaz bárkivel megtörténhet.
    Biztattam magam,hogy csak fikció,írói túlzásokkal tarkítva.
    Egy napon személyesen találkoztam hasonló eseményekkel,s látva az ellenőrző és biztonsági szervek hozzáállását,teljesen elképedtem.

    Míg családok boldogan élnek festői környezetben.Gyönyörűség a szemnek,s szabadon futkározhatnak a gyermekek azt képzelve,hogy minden ugyanúgy marad hosszú ideig.A vizet ugyan hordani kell főzéshez és iváshoz,s nem ajánlatos az otthoni kút vizében túl gyakran fürödni sem és mosogatáskor is kellemetlen érzés a kéznek,s a látványa sem szép a vörös színű víznek nevezett folyadéknak,amit persze az ÁNTSZ a világért be nem vizsgálna,de a tényt feledteti a szépsége a tájnak,s a szabadság illúziója.

    Egy túlbuzgó traktoros vet véget mindennek,mikor hatalmas tartálynyi permetszerrel megjelenik,s a lábon álló gabonára hajt járművével.
    Az anya tiltakozik,s gyermekekre,állatokra,kertre hivatkozva kéri a sofőrt,hogy ne permetezze szét a tartály tartalmát.
    A traktoros mit sem ad az anya kérlelésére,s hogy nyomatosítsa szándékát,hogy dolgavégezetlenül bizony el nem hagyja a területet,a három kisgyermek anyját is beteríti az ipari hulladékkal,s a kertjüket is,melyen annyit dolgoztak,jól megöntözi.

    Bejelentések születnek környezetvédelemtől kezdve ÁNTSZ-ig mindenfelé,de csak aktatologatás lesz a dologból.Mikor egy délután a legnagyobb kislány mérgezéssel kórházba kerül,kiderül,hogy a baj nagyobb,mint azt bárki gondolta volna. A két másik gyermeket nagymamákhoz mentik,az éppen szülő kutyus is egy nagymamához kerül jó messze a mérgezett helytől.
    Rendőrség és katasztrófavédelem vonul ki,de a kisembert senki nem védi,mikor a traktoros sokadmagával,késekkel felszerelve jelenik meg a még ott maradt kecskéket legeltető apa közelében,s fenyegetően,csak a “Jön a rendőrség!”hallatára kotródnak el.Nyilvánvaló,hogy a szülők sem alhatnak otthon,s harmadik személy jelenléte szükséges,hogy az ott maradt állataikat napi szinten ellássák,míg minden és mindenki számára menedéket sikerül találni.

    Az állatok is néznek,s nem értik,miért fordult fel a világ,s a gyermekeknek is nehéz megmagyarázni,miért nem futkoshatnak többé a pusztában,miért kell a nagymamáknál lenni,s miért kell egyáltalán elköltözni?
    Hetek alatt éveket öregszenek a gyermekek,akik eddig úgy gondoltak a felnőttek világára,hogy mindennek megvan a rendje,s mindenki végzi a dolgát.Azok is,akiket azért tart fenn az ország,hogy vigyázzanak emberre,állatra,környezetre egyaránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Ekizabeth, az ilyen események miatt kezdtek a zöldek is egy kissé spródek lenni – aktív zöldek ilyenkor elég érdekes dolgokat csinálnak a “késes” társasággal. Nálunk ehhez még kell néhány évtized, hogy komolyan vegyük a környezetvédelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos