Ronai and Ronai
AMERIKAI

Halálos baleset a Giro d’Italián 2011. május 9. hétfő 17:33 | AN Forrás: Reuters, AP, MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Halálos baleset a Giro d'Italián

Rapallo – Halálos balesetet szenvedett a belga Wouter Weylandt a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik, hétfői szakaszán.

A Leopard-Trek csapat 26 éves versenyzője 20 kilométerre a céltól, a Passo del Boccóról lefelé jövet elvesztette uralmát kerékpárja felett, és nagy sebességgel egy falnak ütközött. A televíziós felvételeken látható volt, hogy Weylandt eszméletlenül feküdt a földön és erősen vérzett. Az orvosok azonnal a segítségére siettek, levágták sisakját, megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

“Olyan súlyos sérüléseket szenvedett a koponyáján és az arcán, hogy az azonnali beavatkozás ellenére sem tudtunk semmilyen módon segíteni rajta”, nyilatkozta a RAI Sportnak Giovanni Tredici, a Giro vezető orvosa. “Már a megérkezésünkkor eszméletlen volt, 40 percig próbálkoztunk, de nem tudtuk megmenteni.”

A Leopard-Trek vezérigazgatója, Brian Nygaard jelezte: a csapat dönti el, hogy folytatja-e az olasz körversenyt.

A szervezők bejelentették, hogy a szokásos díjátadó ceremóniát hétfőn nem tartják meg.

“Mit sem számít, hogy átvettem a vezetést összetettben” mondta David Millar, a Garmin brit versenyzője, aki kritizálta a televíziós közvetítés rendezőjét, mert szerinte nem kellett volna képeket sugározni a földön fekvő és erősen vérző Weylandtról. “El sem tudom képzelni, mit élhet most át a családja. Ez szörnyű.”

A La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap szerint Weylandt a Giro történetének negyedik halálos áldozata. Az első tragédia még 1952-ben történt, akkor az olasz Orfeo Ponsin hunyt el, 1976-ban a spanyol Juan Manuel Santisteban, míg 1986-ban a szintén olasz Emilio Ravasio halt meg a verseny alatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. május 9. szombat | AN

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap | AN

Becsapják a sérült magyar illegálisokat 2014. február 14. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos