Ronai and Ronai
AMERIKAI

Drámai végjátékban döntős a Canucks 2011. május 25. szerda 11:10 Forrás: Reuters, AP, MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Drámai végjátékban döntős a Canucks

Vancouver – Az alapszakasz legjobbja, a Vancouver Canucks jutott be elsőként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) fináléjába, miután a nyugati döntő keddi, ötödik mérkőzésén kétszeri hosszabbítás után legyőzte a San Jose Sharksot, és ezzel megszerezte negyedik sikerét.

A fordulatos mérkőzésen a Canucks Burrows góljával szerzett vezetést az első harmadban, a másodikban azonban egyenlített a Sharks: Patrick Marleu volt eredményes. A kaliforniaiak közvetlenül a zárószakasz nyitánya után Setoguchi révén előnyhöz is jutottak.

Ezt követően a San Jose tartotta előnyét, s azért lehet különösen bosszús a vereség miatt, mert szinte már megnyerte a meccset, amikor a vancouveri Ryan Kesler 13.2 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt egyenlített.

A hosszabbítás első húsz perce aztán gól nélkül zárult, majd a drámai mérkőzést Kevin Bieksa döntötte el a második ráadás 11. percében.

A védő gólja egészen furcsa körülmények között esett: a támadóharmad szélén Alexander Edler megpróbálta körbe lőni a korongot a palánk feletti plexin, ám ott megpattant egy összeillesztésen, és éppen a kékvonalnál várakozó Bieksa elé esett. A hátvéd a meglepődött vendégjátékosok és a kapus Antti Niemi statisztálása mellett a hálóba lőtte a továbbjutást érő találatot.

“Valószínűleg pályafutásom legvisszataszítóbb, ugyanakkor legfontosabb gólját szereztem”, jegyezte meg Bieksa. “Mikor bement, csak kiáltani tudtam: előre a kupáért!”

Ameccs másik hőse a szerencsés vagy inkább szemfüles Bieksa mellett az olimpiai és világbajnok kapus, Robert Luongo volt, aki egészen elképesztő védéseket mutatott be az egész meccsen, s végül 54 hárítással zárta a 91 percig tartó találkozót.

Az 1982 és 1994 után ismét nagydöntős Canucks ellenfele a Boston Bruins vagy a Tampa Bay Lightning lesz a fináléban. A keleti döntőben a Boston vezet 3-2-re, a következő találkozónak magyar idő szerint csütörtök hajnalban Tampa ad otthont.

Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Vancouver Canucks-San Jose Sharks 3-2 – kétszeri hosszabbítás után
A párharcot a Vancouver nyerte 4-1-re.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Bajnokveréssel rajtolt az NHL-idény 2011. október 7. péntek | AN

Mike Modano búcsúzik az NHL-től 2011. szeptember 21. szerda | AN

Döntött a kormány – a jövő véget ért 2011. szeptember 11. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos