Ronai and Ronai
AMERIKAI

Titkolják a közszolgálati média vezetőinek fizetését 2011. május 16. hétfő 20:07 Forrás: MTI, Független hírügynökség, AN

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Titkolják a közszolgálati média vezetőinek fizetését

Budapest – Bár a józan ész alapján azt gondolhatnánk, az adófizetők pénzén működtetett média költségei nem titkosak a állampolgárok előtt, mint sok minden más Magyarországon, a gyakorlatban ez is másképp működik. Mint kiderült, nem hozzák nyilvánosságra a szervezet főszerkesztőinek fizetését, mert a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nem tartozik a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről hozott 2009-es törvény hatálya alá.

Nem minősül gazdasági társaságnak ugyanis az a gazdasági tevékenységet végző szervezet, amelyet nem a gazdasági társaságokról szóló 2006-os törvény szabályai szerint hoztak létre – közölte az MTVA szóvivője.

Az eddigi hírek szerint az MTVA-nak kilenc főszerkesztője van: Görög Athéna gyermek- és ifjúsági, Kányádi Z. Sándor határon túli, Barlay Tamás vallási, Gazsó L. Ferenc közéleti, Papp Dániel hír- és hírháttér, Poich Lóránd szórakoztató, Riskó Géza sport, Rockenbauer Zoltán kulturális és Stein Róbert kisebbségi és etnikai főszerkesztő. Rockenbauer Zoltán június elsejétől tölti be ezt a pozíciót.

A Független Hírügynökség arra volt kíváncsi, mennyi az egyes főszerkesztők bére, mennyi ideig szól a megbízási szerződésük, milyen más juttatást kapnak az alapbérük mellett, milyen összegű végkielégítés illeti meg őket esetleges távozásukkor, illetve a bérük megállapításánál figyelembe vették-e a közszférában korábban előírt takarékoskodást.

Az MTVA honlapján olvasható tájékoztatás szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap önálló jogi személy, elkülönített vagyonkezelő és pénzalap, melynek törvényben rögzített feladata egyebek mellett a közszolgálati médiaszolgáltatás, a Közszolgálati Közalapítvány, a közszolgálati médiaszolgáltatók szervezeti átalakításának támogatása, a közszolgálati célú műsorszámok gyártása és támogatása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Nem is értem, hogy miért kíváncsi erre valaki! Örüljünk hogy a megszorítások által tudnak jól fizető állást adni ezeknek a gerinctelen senkiknek. Mivel a szakmaiság cseppet sem számít, hát mi boldogok vagyunk!Úgysem sokáig lesznek ott, ahova diktátor rakta őket, mert reményeim szerint kisöpri őket a biztosnak tűnő helyükről a nép felháborodása!
    Ahogy Viktor, úgy a sleppje is el fog tűnni a süllyesztőben… Jobban járnak, ha csomagolnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Tényleg, a feladataik között nincs az adatszolgáltatás.
    Semmi közünk ahhoz mire költik el a pénzünket.
    Az a Pap Dániel a hírszerkesztő, aki meghamisította a Cohn.Bendit riportot.
    Igazi keresztény módra a lelküket is eladják pár forintér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Ezt nem értem. Kitől kapják a fizetésüket? Nem az államtól?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Médiatitok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Tehát van az a pénz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Ez volt várható. Ezek az emberek, mindenben az ellenkezőjét teszik annak, amit ellenzékben mondtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Joseph Goebbels mai utódai jövedelmét nem korlátozza senki. Az aljasságot busássan meg kell fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Bár utálom a fasisztákat, akarom mondani nemzetiszocialistákat, meg kell védenem Goebbelst – neki ugyanis esze is volt, még ha másképp használta is, mint kellett volna.. Amúgy, ha jól emlékszem, tőle származik az a bölcsesség, hogy néhány jól felállított géppuska többet használ, mint a legjobb propagandabeszéd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Husz János Puszita

    Vajon mennyit kereshet? Az őszinte mosolyából ítélve sokat. Csak a szocik voltak olyan gyagyák, az ellenőrizhető BKV-ból tolták ki a pénzt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Rákay először az Aranyágat nyírta ki 2011. május 3. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos