Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán, az olcsó populista 2011. május 23. hétfő 7:12 Forrás: nol.hu

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán, az olcsó populista

Brüsszel, Budapest – Az Európai Szocialista Párt elnöke szerint Orbán Viktor olyan vezetőnek látszik, akit túlzottan rabul ejtett az olcsó populizmus. A valódi vezetőknek van stratégiai elképzelésük. Úgy látszik, hogy ő csak a rövid távú érdekekre koncentrál. Talán ez magyarázza a róla kialakult képet Magyarországon és Európában egyaránt – mondta a Népszabadságnak adott interjújában Poul Nyrup Rasmussen.

A dán politikus úgy látja: miközben Orbán Viktor arról beszél, hogy ő az, aki megvédi az országot, eközben épp ő az, aki támadja. Szerinte a médiatörvény is egy a Fidesz azon kísérletei közül, amelyek a magyar jogrend meggyengítését igyekeznek elérni. A nemrégiben elfogadott új Alkotmány ugyancsak komolyan befolyásolja a demokratikus intézmények jövőjét Magyarországon.

Ennek még nagyon súlyos következményei lesznek az ország jövőjét illetően, mert az új alaptörvény nem széles politikai konszenzus, nem demokratikus vita eredménye, hiszen azt egyedül a kormánypártok fogadták el – mondta az európai szocialista politikus. Poul Nyrup Rasmussen a két nagy párt választási esélyeivel kapcsolatban úgy fogalmazott: míg a Fidesz a mandátumát a félelem mérgező kútjába mártja, addig az MSZP a tisztességre, a társadalmi integrációra és a reményre építi az üzeneteit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
Orbán, az olcsó populista, 4.9 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Mégsem hülyültek el a dánok a sok sajttól?
    Nem ám, sőt!
    Gratulálok az éleslátásukhoz, amit nyilván a sok sajtnak köszönhetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  2. Ugyan már! Ez csak egy gaz komcsi, akit Gyurcsány irányít. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (24 szavazatból)
  3. heheee…Gyurcsány világurlomra tör és Dániát már meghódította :D :D :D
    ( FIDESZ : ” Valami bűzlik Dániában “……./.Sékszpír után szabadon./ )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. Lám, ez Dániából ennyire jól látható! És vajh miért nem látnak át ennyire a szitán a bumburnyák magyarok? :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Amúgy nem értek egyet, Orbán semmiképp sem olcsó populista.
    Inkább nagyon is drága, sokba kerül nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  6. Ez a tényleges paranoiáján felül betegesen hazudozó (moderálva)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Igazad van VIP. És a (moderálva) irtani kell mert szaporodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Magam részéről soha nem hittem ennek a kondáját trágyalében fürdető úrhatnám disznópásztornak!!! Sajnálattal nézem a sok megvezetett félre vezetett ember társamat !! Mit kell még megélniük ahhoz , hogy végre ráeszméljenek kire bízták a sorsukat és az Országunk jövőjét !!! Az a folyamat aminek nap mint nap tanúja lehetünk a totális jobboldali DIKTATÚRÁHOZ vezet !!!! Egy normális demokráciában ha a helyzet úgy alakulna még azt sem tartanám kizártnak , hogy jobbra szavazzak de addig amíg ezek a volt aljas köpönyegforgató áll kommunista ivadékok vannak a fidesz élén ez teljesen ki van csukva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Husz János Puszita

    Van még egy Mszp?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Orbán András Lajos

    Ez nem egy ,,olcsó populista,, hanem egy (moderálva) hazudós senki!!!!!!!!!!!!A kiindulási alap hogy ez a mankó csak kárt okozott eddig az országnak a lakosságnak, a magafajta taknyokon kívül mindenkinek, az a kapzsiság amit bemutat nem hagy kétséget arról mi lesz a produkció vége, lenyúlják azt amit csak érnek, az ország meg itt marad leraboltan minden nélkül, üdv. nektek lüke fülke forradalmárok, jól elqrtátok!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. VIP és Zsoldos, ha elkezdenek “csótányozni”, retorikailag a jobbik szintjére süllyednek alá.
    Mindezektől eltekintve osztom a lesújtó véleményt, Orbán és pártja valóban a magyar politikai élet bazári-gagyi/vursli színvonalát képviseli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Imádnivalóan kultúráltak a hozzászólók megnyilvánulásai, vallanak a politikai közbeszéd siralmas állpotáról… színtiszta pocskondiázás, érvek és analízis nélkül (csótámy, trágyalé, takony, stb.)… szomorú ez, akár Magyarországon, akár Amerikában íródtak ezek a minden színvonalat nélkülözö szövegek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. ” Fidesz a mandátumát a félelem mérgező kútjába mártja……!
    NA NÉZZÜK CSAK!!!!

    “Vajszló fideszes polgármestere őrökkel védi magát a képviselőktől!
    Biztonsági őrökkel védte a polgármesteri hivatal épületét hétfőn Vajszló polgármestere és a Baranya megyei település jegyzője, akik bementek dolgozni annak ellenére, hogy a helyi képviselők többsége a múlt héten felfüggesztette őket az állásukból.

    Az MTI tudósítója a helyszínen látta, amikor Vittay Szilárd független képviselő és Gut Antal Attila független alpolgármester megpróbált bejutni a vajszlói önkormányzat épületébe, ám két biztonsági őr az útjukat állta.

    Denke Valéria (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek úgy nyilatkozott: egyáltalán nincsenek kitiltva a képviselők a hivatalból, de csak hivatalos képviselői teendőiket intézhetik a hivatalban. A biztonsági őrökre pedig azért van szükség, mert fenyegetve érzik magukat, s szeretnék nyugodtan végezni a munkájukat.

    Denke Valériát és Ornódi Líviát a távollétükben a múlt heti, csütörtöki testületi ülésen a képviselők egy ötfős csoportja felfüggesztette állásából. A polgármester és a jegyző szerint ez jogszerűtlenül történt, így hétfőn bementek dolgozni. Mint mondták, teszik ezt mindaddig, amíg a Baranya Megyei Kormányhivatal állást nem foglal az ügyben.

    Vittay Szilárd azt közölte: a döntés napján nem hívtak össze új képviselő-testületi ülést, hanem a polgármester által szerintük törvénysértő módon bezárt ülést nyitotta meg újra Gut Antal Attila alpolgármester. Így azon az ülésen szerintük jogszerű döntéseket hoztak, jogszerű a polgármester és a jegyző felmentése is.

    Gut Antal független alpolgármester múlt pénteken az MTI-nek azt mondta: “olyan problémák merültek fel, amelyeknek rendkívüli következményei lehetnek, kénytelenek voltunk azonnali hatállyal felfüggeszteni a polgármestert és a jegyzőt”. Mint hozzátette, számlatartozás miatt kikapcsolták a villanyt az önkormányzat egyik épületében, az orvosi rendelőben kikötötték a gázt, közben pedig pénzek tűntek el.”

    VEZÍR!!!
    A TEK ELÉG LESZ????!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Több annál, rosszabb annál mint egy ócska populista. Cinikus, hazug maffiavezér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Olah Zsuzsanna

    Giorgione! Valoban jol latod, ez mar egy elhatalmasodott tehetetlen duh, amit mar nem tudunk lekuzdeni! Ha jartal mar itt es olvastad regi kommentjeinket is, akkor lathatod, ez mar a vegkifejlet fentrol indultunk, es idaig jutottunk, ezt hozta ki belolunk ez a rendes, korrekt” jot akaro” kormany!!!!!! Enged meg nekunk, hogy a rengeteg inzultus es eletunk rugsdosasa elviselese kozben kicsit csunyan is beszeljunk. Udvozlettel Olah Zsuzsanna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Olah Zsuzsanna

    javitas:………..eletunk allando rugdosasanak elviselese…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Kedves Barátaim!
    Nagyjából egyetértek az Orbánra aggatott minősítésekkel, hiszen a pasas cezaromán, kényszeresen erőszakos, önimádó, s mint minden diktátor: hazug és paranoiás.
    Ámde, miközben jogos haragotokban egyre fröccsenősebb jelzőket használtok, ne feledkezzetek meg arról, kiknek is köszönhetjük, hogy Orbán és társulata idáig emelkedhetett, kik azok, akik nélkül maga Orbán sem lenne ma több, mint egy meglehetősen középszerű ügyvéd?!
    Igen, a hazai oligarchákról beszélek! A jelentős részben állami pénzekből felkapaszkodott új-arisztokráciáról! Csányik és Demjánok fizetik ezt a tragikomédiát, s ezt – javaslom – SOHA NE FELEJTSÜK EL NEKIK, S HA EGYSZER ALKALMUNK NYÍLIK RÁ, KÖSZÖNJÜK MEG … DE ALAPOSAN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. A következőeket még szerettem volna leírni, de úgy éreztem, szigorúan el kell választanom attól, amit az előző bejegyzésemben írtam! Tehát:
    Kedves Barátaim!
    “Giorgone”-nak annyiban igaza van, hogy mostanában kezdünk egyre alpáribbak lenni (abban nincs igaza, hogy “csak” gyűlölködünk, de “semmi elemzés”!). Erre pedig nem lehet magyarázat az, amire “Olah Zsuzsanna” az előbb hivatkozott. A magyar nyelv rendkívül gazdag, tele van rokonértelmű szavakkal, melyek használatával úgy lehet elküldeni valakit az édes jó szülőjébe, hogy nem lettünk bunkók!
    Ennek példázatára van egy igaz történetem:
    Házam közelében van egy “apamegörző” (azaz kocsma), ahol a környékbeliek időnként összesereglenek, s amolyan helyi parlamentet alakítanak. Itt is van kormánypárt, ellenzék és független is, akár az Igazi Országgyűlésben, csak mi ezért nem kapunk fizetést (sőt, mi fizetünk!).
    Néhány nappal ezelőtt, a helyi kormánypárt fogyatkozó táborának “frakcióvezetője” összeszólalkozott a mind népesebb ellenzék “vezérszónokával”, melynek során a fideszes lehazaárulózta a szocit, az meg “seggfejnek” nevezte ezért az előbbit.
    - No de kedves barátom! Muszáj neked is csúnyán beszélni? – kérdeztem a szocit.
    - Hát mit mondjak egy ekkora seggfejnek? – kérdezett vissza.
    - Mondd neki, hogy “popsibuksi”!
    Hát nem szebben hangzik ez így, miközben a lényegen mit sem változtat?
    (Bocsánat az újabb sztorizgatásért, úgy látszik valamilyen betegség ütötte fel fejét … a fejemben!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Ez csak egy fizetett politikai hirdetése az Európai Szocialista Pártnak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Csodálom a AN-t, hogy hagyja, hogy egyesek a kommentjeikben csótányozzanak . Egy magára valamit is adó orgánum nem engedheti meg magának ezt a stílust.

    Egyébként meg igaza van a dénnak, de tudomásul kell venni, hogy a magyaroknak ez tetszik, erre szavaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Olah Zsuzsanna
    2011. május 24. kedd
    05:10
    “Enged meg nekunk, hogy a rengeteg inzultus es eletunk rugsdosasa elviselese kozben kicsit csunyan is beszeljunk.”
    Ne, beszéljünk csúnyán, mert azzal közeledünk az ő szintjéhéz.
    Szép napot Mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. T. Hozzászólók!

    Köszönjük, hogy jelezték megengedhetetlen szavak használatát. Szabályzatunk tiltja az emberi méltóságot sértő minősítések, szavak használatát. Ezeket moderáltuk. Tisztelettel kérjük olvasóinkat, ne használjanak sértő és durva kifejezéseket. Őrizzük meg az emberi méltóságot! Köszönettel, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Olah Zsuzsanna

    Szendam! Rupcsi! Persze, igy van en nem is elek vele, de aki ezt teszi azt mar meg tudom erteni, sokszor kiszaladat az emberbol amit o sem szeretne, ezert probaltam megvedeni azokat akik mar nehezen, nehezebben birjak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Husz János Puszita

    Giorgione
    Azért szólok egyre ritkábban itt hozzá, amit írtál. A kormány és tagjai szidalmazásánál nem nagyon jutunk tovább. Ugyanolyan populisták vagyunk, mint amit a szemükre hányunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Minden bizonnyal keves koztunk a politikailag, kozgazdasagilag kepzett szakember, a tajekozottsag pedig nem nagyon eleg a magvas es okos tanacsokat ado kommentekhez.
    Marad a kritika, hasonlo erzesek kozzetetele, kis okoskodas, es egyaltalan a jelenlet es szimpatia megirasa!
    Indulatok nelkul, szep szavakkal mindig ugyanazt, es ugyanazt lehet, de lehet indulatosan kicsit valtoztatva a “szoviragokat” is lehet! Szerintem.
    Mindig nem lehetunk nagyon okosak es valogatott beszeduek.
    Valoban most mar szinte /tisztelet a hozzaerto kiveteleknek/ minden masodik komment durva es ideges……… de mit tegyen? ne irjon? bosszankodjon magaban? azert ti is tudjatok kedves kommentelok, itt meg nincs az a borzalom amit mashol lehet olvasni NAH! az aztan a rettenet es a minden alatti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos