Ronai and Ronai
AMERIKAI

Menekülnek az orvosok Magyarországról 2011. május 6. péntek 7:36 Forrás: atv.hu

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Menekülnek az orvosok Magyarországról

Magyarország – Ellepték a vidéki kórházakat a külföldi munkára csábító fejvadászok. Ezt állítják több intézményben is. Egész Nyugat-Európába keresnek magyar munkaerőt, a dolgozók közül pedig sokan élnek a kínálkozó lehetőséggel. Az Orvosi Kamara szerint ha ez így folytatódik, egy hónap múlva már alig lesznek orvosok a hazai intézményekben. Az egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a kormány már keresi a megoldást arra, hogy “viríthassa a lóvét” az orvosoknak.

László Imre, a Szent Imre Kórház főigazgatója szerint könnyen lehet, hogy hamarosan elfogynak az orvosai. „A gasztroenteorológiáról most megy el egy másod-főorvosunk Németországba, ugyancsak külföldre ment nemrég egy aneszteziológusunk a sürgősségről, a képzett szakorvosaim folyamatosan külföldre távoznak” – mondta.

Pótolni pedig nehéz őket, és ennek sokszor a betegek látják kárát. Bár a hirdetőfalról leveszik a fejvadász cégek ajánlatait, ez utóbbiak egyre gátlástalanabbak. Nem ritka, hogy személyesen keresnek fel egy-egy orvost, legutóbb például Szaúd-Arábiában ajánlottak valakinek adómentes keresetet. „Egyre aktívabb tevékenységet folytatnak nálunk is, egyre könnyebben és egyre nagyobb számban csábítják el a munkavállalóinkat, ráadásul azokat, akik fiatalok, akik a jövő letéteményesei az egészségügyben” – mondta Rácz Jenő, a Csolnoky Kórház főigazgatója.

A veszprémi kórházban körülbelül 200 embernek lenne munka Rácz Jenő szerint, csakhogy az orvosok nem vállalják. Tömegesen mennek külföldre. Akkora a hiány, hogy a májusi ügyeleti beosztást is alig tudták összeállítani.

Az elvándorlás okai: Európában szinte kivétel nélkül magasabbak a bérek. Van, ahol több mint ötször annyit keresnek az orvosok. Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár a problémára azt mondta, hogy „háttérmunkák zajlanak, de erről többet, bármilyen sürgető is a kérés, hogy virítsuk a lóvét, ennél többet nem tudok mondani, mert szeretnék csak konkrétumokról, nem ígérgetésekről beszélni a jövőben.”

Szócska Miklós szerint a kormány tisztában van vele, hogy rendezni kell a béreket, de a megoldás még nem született meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 4 szavazatból)
Menekülnek az orvosok Magyarországról, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Megvédjük az egészségügyet!
    Hallotta ezt a mondatot már valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. bruckenbacker kapitány

    Sok foglalkozás és szakma van így. Van annyira kevés a pénz a most már fejlett Nyugathoz viszonyított megélhetési költségek esetén amikor nem nagyon van más választás. Teljes egzisztenciavesztés vagy útnak indulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Nem tudom,mennyi pénzt igényelne a hazai orvostársadalom anyagi megbecsülése.
    Azt viszont kijelenthetem,hogy Orbán Úr és kedves motorozós golyóstolla még nívósabb palotákba költöztetésére 100 000 000 000.-adóforintot kifizetni,több mint arcpirító szemtelenség,a mai viszonyok figyelembevételével egyszerűen aljasság és nemzetkifosztás.
    Érdekesmód erről a közvélemény oly keveset tud,pedig korábban hírül adták, cikkeztek róla a lapok.Ha a felcsúti falusi focista képes lenne lejjebb engedni a mércéjét,és lenne benne egy fikarcnyi Gyurcsány-féle államfői becsület,úgy önként lemondana erről a luxusról,felajánlva az összeget a probléma “orvoslására”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Mindenki, aki teheti elmegy az országból. És maximálisan igaza van.
    A fülkeforradalmárok ezt megszavazták.
    Az ellenszavazók most a lábukkal szavaznak és jól teszik.Akik orbánt akarták megkapták, tapsoljanak neki, és egyék az ő kenyerét.
    A távozók nyilván nem óhajtják őket etetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Nem inkább Orbánt és csapatát kellene felszólítani távozásra, az ország elhagyására?
    Ja, hogy még soha nem dolgoztak?
    Istenem, mosogatáshoz nem kell szaktudás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Megmentjük az egészségügyet, mondta Orbán V. .Van itt pénz, csak a szocialisták ellopják, mondta Orbán V. Na? Most hol a pénz?Eladósították az országot a szocialisták, mondta Orbán V. Ugye mindenki tudja, hogy a kincstárjegyek kibocsájtása az IMF hitel kamatainál magasabb kamatokkal, az ország újabb hitelfelvétele és eladósítása!!!Van itt pénz, nincs szükség megszorításokra mondta Orbán Viktor!Hát akkor miért vannak megszorítások? és így tovább…Mi igaz abból amit Orbán V. mondott? Semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. A zorvos-társadalom sokat tett a mostani kétharmadért.
    Most , hogy sz…r került a palacsintába , szépen elhúznak gazdagabb legelőkre.
    Míg a jónép itthon marad abban a lekvárban amit segítettek kifőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. “Elmegy a kútágas,marad csak a kútja.” Mi meg majd mehetünk külföldre az orvosaink után. Esetleg egy magánklinikára ha van rá pénzünk. Ne tegyen ezért senki szemrehányást azoknak az orvosoknak akik elmennek. Ők csak a lkalmazkodnak a kapitalizmus farkastörvényeihez. Egyébként is orbánék éveken keresztül igértek nekik fűt-fát. Most azt kapták, amit megérdemeltek. Meg a fülkeforradalmárok is. Egyedül Nagy Vezetőnk meg úgyis Grazba jár kzelésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Keresik a megoldast…kacagnom kell!
    Magyarul, megy a fejtores, hogyan lehetne megoldani, hogy a kecske is, meg a kaposzta is, mert fizetni azt nem akarnak, de azt is tudjak, nem hulyek az orvosok, nem lehet oket mar megetetni szep szavakkal, amikor a fejvadaszok ropogtatjak az orruk elott a koteg lovekat. Es hat valljuk be, igazuk van, hogy elmennek, penzbol elunk, nem hazafiassagbol.
    Igen am, de ha az orvosok megkapjak a penzt, akkor jonnek a tuzoltok, a katonak, a rendorok, a pedagogusok….balhe szagat hozza a szel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Bár mennének, és felvennének helyettük indiai, meg afrikai orvosokat. Azok legalább lelkiismeretes munkát végeznek. Nem lenne ennyi hanyagságból megnyomorított és elrútított ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Éger csalódott Orbán kormányában 2011. május 6. péntek

Csak az év végéig marad a kormány 2011. május 6. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos