Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fordított Robin Hoodot játszik a Fidesz 2011. május 30. hétfő 22:36 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fordított Robin Hoodot játszik a Fidesz

Budapest – A kormány az elmúlt évben fordított Robin Hood-ot játszott: amit a szegényektől elvett, azt a gazdagoknak odaadta – ezt mondta ma Szekeres Imre a Klubrádióban. Szerinte ez az egykulcsos adó bevezetéséből egyértelműen látszik.

Az MSZP országgyűlési képviselője, volt honvédelmi miniszter azt mondta neoliberális politikát folytat a Fidesz, vagyis: akinek van, az jól jár, akinek nincs, az meg „így járt”. A szocialista politikus az interjúban a korkedvezményes nyugdíjról, Mol-részvények vásárlásáról és az MSZP jövőjéről is beszélt.

A Fidesz arra játszik, hogy ellenszenvet keltsen a hivatásos állományúakkal szemben – jelentette ki az MSZP volt alelnöke a Klubrádióban. Szekeres Imre azt állította a Szabad sáv című műsorunkban, hogy nem mond igazat a kormány a korkedvezményes nyugdíj ügyében, ugyanis három évvel ezelőtt a szocialisták hoztak egy törvényt, miszerint csak öt év a korkedvezmény a hivatásos állományúaknál. Vagyis a jelenlegi törvények szerint is csak 57 évesen mehetnek nyugdíjba a rendvédelmisek. (Ez a következő években 60 lesz, mivel a nyugdíjkorhatár fokozatosan 65 évre emelkedik.)

Szekeres Imre hozzátette: tavaly, amíg ő honvédelmi miniszter volt, összesen 100-120 katona ment nyugdíjba – tehát az a több ezres szám sem igaz, amivel a kormány borzolja a kedélyeket. Szekeres Imre a Mol-részvényvásárlással kapcsolatban azt mondta, hogy nem látja értelmét, egyben kockázatosnak nevezte azt.

Az MSZP-vel kapcsolatban azt mondta: nincs nyugvóponton a párton belüli vita, de a tavalyi választási eredmények után ezt normálisnak tartja. A június 18-ai kongresszust fontosnak nevezte. Arról, hogy miért ilyen sorrendben tartják a kongresszust és a pártszavazást. Mint fogalmazott: arról döntenek a kongresszuson, hogy egy párton belül összefognak a különböző nézetek, vagy van egy erős baloldal, amely tolerálni tudja, hogy egyesek másképp gondolkodnak. A másik fontos kérdés, hogy az MSZP vezérelvű legyen, mint a Fidesz, vagy ragaszkodjon az elmúlt 20 évben kialakított demokratikus elvekhez.

Szerinte ez nem személyi kérdés, a kongresszusnak döntenie kell arról, hogy hogyan folytassa a párt és azután meg kell tartani a Gyurcsány Ferenc által feltett kérdésekről a pártszavazást. Mint fogalmazott: a pártszavazással azért nem ért egyet, mert szerinte ennek nem most van itt az ideje, és nem ilyen formában. Ennek ellenére mindent megtett azért, hogy ez a pártszavazás létrejöjjön – mert mint mondta: demokrata.

Szekeres Imre szerint nincs szó Mesterházy-Gyurcsány ellentétről, elfogadja Gyurcsány Ferenc kijelentését, hogy nem akar pártelnök lenni. Mint fogalmazott: itt csak egy politikai vitáról van szó. A legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy vissza kell szerezni annak a másfél millió embernek a bizalmát, akik még 2006-ban az MSZP-re szavaztak, ám 2010-ben már nem. Hozzátette: akkor lenne elégedett, ha 2014-re sikerülne visszaszerezni az egykori MSZP-szavazók bizalmát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Fordított Robin Hoodot játszik a Fidesz, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Kedves MSZP!
    Talán hangosabban és világosabban kellene beleüvölteni az emberek fülébe, hogy hazudik a kormány, hogy az ország vesztét akarja. Talán jobban és határozottabban kellene kiállnotok egymásért, hogy az emberek bízhatni tudjanak bennetek. Szóval tanuljatok meg már kommunikálni, hogy mindenkihez elérjen a szavatok.Ebresztő!!!
    A legfontosabb, azok akik nem oda valók, még akkor is ha régi cimborák, igenis kikell vetnetek magatokból. Lehet, hogy nem drasztikusan, de tudtukra kéne adni, hogy maradjanak a háttérben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Tetszik a cím!
    (Inverz Robin Hood, vagy Dooh Nibor) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. De nem is Kevin Costner a főszereplő.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Rájöttem mi a baja az MSZP .-nek , nevezetesen az a téveszméjük van hogy Magyarországon normális emberek élnek.
    Akiknek elég egyszer elmondani valami fontosat és akkor ök megértik , megjegyzik.
    Dehát nem. A tompaagyúaknak sulykolni kell éjjel és nappal , ahogy a populisták csinálják. Snassz. Persze hogy snassz. Sajnos másképp nem megy !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Az emberek nem hülyék, csak egy részük buta, azt hiszik, hogy a szavazati joguk az egy pallos. Az, csak két élű. Ráadásul hegye is van. A kötél is lehet fegyver. Kövér ezt még nem tudja. Hajlékony: ma nekem, holnap neked!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Szekeres Imre is újíthatna már a szóhasználatán. Az MSZP-s uraknak és hölgyeknek észre kellene venniük már, hogy ilyen kommunikációval akkor sem jutnak semmire, ha egyébként igaz, amit mondanak.
    Az elmúlt 20 évben a FIDESZ piár emberei az egyszerű, azonnal megérthető, rövid szavakkal, mondatokkal manipulálták a magyar embereket, akik hozzá szoktak ezekhez, és rengetegen vannak vannak akik már ezeken a piár-szövegeken szocializálódtak. A média pár másodperces hírei is csak ezeket veszik át.
    A fordított Robin Hood egyébként sem értelmezhető. Egyrészt mert ez az útonálló egy személy, Szekeres meg azt a cselekedetett kifogásolja, hogy a szegényektől elvett pénzt a gazdagok között osztják szét. Gyakorlatilag arról beszél, hogy a Vezénylő tábornok is útonállóként viselkedik, azaz ő maga is útonálló, ugyanúgy, nem fordítva, amilyen annak idején Robin Hood volt. A különbség viszont ebben az értelmezéseben sem a személyek, hanem a kirabolt célszemélyekben és a rablott vagyon elosztásában van. Megjegyzem az útonállás módszere is más. Korrektebb lenne ezért, ha Szekeres XXI. századi magyar útonállókról beszélne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Aki esetleg még MSZP-ben gondolkozik, annak érdemes meghallgatnia a beszélgetést. A KR oldalán megtalálható.
    Vezérelvű pártokban a tagok választanak.
    Vezérelvű pártokban a tisztségviselők a tagok részére elérhető vagyonbevallással rendelkeznek
    Vezérelvű pártokban nam halmozzák a különféle feladatokat.
    Vezérelvű pártokban a párt gazdasági ügyei világosak, áttkinthetőek és esetleg korlátozottan (de a tagok felé igen) nyilvánosak.
    Vezérelvű pártokban a pénztáros adminisztratív alkalmazott és nem “erős ember”.
    Mint pl a FIDESZ, igaz Szekeres úr!
    A megújításhoz az Ön által névszerint felsorolt hölgyekkel-urakkal kell összefogni. (Lenvai, Kiss és a többi sírásó).
    Az Önökre szavazók majd elfordulókkal kell foglalkozni.
    Nyugdíjas párt?
    Vissza a klasszikus baloldali értékekhez.
    Mihez? Ja, ez továbbra is az Önök titka maradt.
    De jellemző volt, miről nem beszélnek.
    Egy vakhang nem szólt a társadalomról. Demokrácia szóba sem került.
    Összefogásról pláne. Legalábbis magukon kívül.
    Hiteles tagnyilvántartásról, delegálási elvekről, szavazási bojkott kampányról meg pláne.
    A napi aktualitásoktól több mint egy évvel még mindig le vannak maradva.
    Az a qrva Gy.F. csak nem akar takarodni.
    De ha kirúgjuk, akkor ki marad?
    Ki tudja? Rizikós…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Nem Robin Hood, hanem Orbin Hood Viktor.
    http://aranykozep.nolblog.hu/archives/2010/11/10/Orbin_Hood_Viktor/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Kedves “alugy.”!
    Az emberek lehet, hogy nem “hülyék” (ezt azért még bizonyítani kéne, tekintettel a tavalyi két választás eredményeire!), de hogy Szekeres az, szinte biztos.
    A pasi bő egy esztendeje még a honvédelem főtudora volt, aztán hírtelen kiderült róla, hogy “felkészült” közgazdász! Ezt pedig ugye a szoci és egyéb szavazóknak csak úgy, bemondásra/vakra el kellene hinnie!
    Most “neoliberális” gazdaságpolitikával “vádolja” a Fideszt (ugyanezért ostorozta nemrégiban saját pártjának kormányait is!), mert szerinte ez azt jelent, hogy “akinek van, az ‘jól járt’, akinek meg nincs, az ‘így járt’”!
    A papasnak halvány fogalma nincs arról, mi a csodát beszél! A Fidesz nem “neoliberális” gazdaságpolitikát csinál, hanem egy tekintélyelven alapuló, látensen autarch, állam-monopol kapitalizmust, kemény feudalisztikus beütésekkel!
    Mi a csoda köze ennek a “liberális”-hoz (ha új, ha régi?)?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Szekeres (koszorús közgazdás, honvédelmi miniszter szakember) úrnak 1 év kellett ahhoz, hogy felismerje: ifjú kegyelmen urunk s bölcs nagyverízünk az “oszd meg és uralkodj” elvet alkalmazza!
    Ilyen káderekre van szükségünk … tölteléknek, golyófogónak… ;-)
    Nem most van itt az ideje a problémák tisztázásának?
    Hát mikor?
    Csak nem közvetlenül a választások előtt, hogy még jobban megzavarja a szavazókat? Gyanítom, ő nem erre, hanem a SOHA válaszra gondolt! Különben rögtön az elvesztett választás után ezen kezdett volna munkálkodni. Nem pedig a helyezkedésen, hogy a 238-ról hirtelen 63-ra csökkent parlamenti képviselői székek egyikét megkaparintsa magának!
    Naná, hogy elfogadja, hogy GyF nem akar pártelnök lenni. Hiszen ebben reménykedett minden porcikájával. Az ellenkezőjétől nyilván hidegrázás venne rajta erőt! legalább 1 potenciális ellenféllel kevesebb van. Mert biztos vagyok benne, hogy ahogy honvédelmi miniszternek alkalmasnak tartotta magát, a pártelnökség sem lenne ellenére. Sőt! Csak hát a párttársai sehogy sem akarják felajánlani neki, hiába igyekszik mutatni magát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Érdekes ez a megvilágosodás… Ha belegondolok, hogy anno, még a pártelnöki címért is fontolgatta, hogy ringbe száll…
    Mit csinálnak ezek már évek óta?Hol a tagság, aki elzavarhatná a sok megvilágosodottat???
    Gittegylet, de az s a rosszabbik fajtából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos