Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyar érettségi feladatai és a megoldások 2011. május 2. hétfő 16:26 Forrás: eduonline/MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyar érettségi feladatai és a megoldások

Budapest – Az eduonline.hu jóvoltából már egy nappal a hivatalos kormányzati oldalra történő felkerülés előtt olvashatók az idei magyar érettségi feladatai.

A szövegértési feladat és a lehetséges megoldások ITT találhatók, a szövegalkotási rész feladatai, valamint a hozzátartozó szaktanári megoldás-javaslatok pedig ITT olvashatók.

Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke az MTI-nek azt mondta: némileg könnyebb volt az idei középszintű vizsga az előző évekhez képest, ami nem biztos, hogy szerencsés, mert ha a PISA szövegértési felmérések elvárásainak megfelelően a diákok szövegértési kompetenciáját akarják fejleszteni és mérni, akkor nem helyes, hogy könnyebb és egyoldalúbb szövegértési feladattípusok szerepelnek az érettségin, ahogy ezúttal történt.

Az MTI által országszerte megkérdezett szaktanárok és tanulók összességében teljesíthetőnek mondták a magyar nyelv és irodalom középszintű érettségi feladatait; volt, amely feladatokat a tavalyinál könnyebbnek, másokat pedig egy kicsit nehezebbnek tartottak.

Az érettségi vizsgák kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos