Ronai and Ronai
AMERIKAI

Világcsúcs a Tésztahíd Építő Világbajnokságon 2011. május 20. péntek 21:50 Forrás: FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Világcsúcs a Tésztahíd Építő Világbajnokságon

Budapest – Világcsúcs született a pénteki Tésztahíd Építő Világbajnokságon.

Az Óbudai Egyetem egyik hallgatója olyan hidat épített tésztából, amely csaknem 580 kilogrammos terhelést bírt el. A versenyre a hazai csapatokon kívül Szabadkáról, Kolozsvárról és még Iránból is érkeztek egyetemisták.

A több évtizedes hagyományokkal rendelkező tésztahíd építő versenyt pénteken rendezték meg itthon. A lényege, hogy a versenyzők szigorú szabályok alapján saját tervezésű hídszerkezetet készítenek száraztésztából és terhelési próbával választják ki a legnagyobb teherbírásút. A versengés több kategóriában is zajlik. A megmérettetésre a hazai tésztahídépítő fellegvárak (Óbudai Egyetem, BME, Győr, Nyíregyháza) csapatain kívül Marosvásárhelyről, Szabadkáról, Kolozsvárról, Révkomáromból, Iránból, Lettországból és Németországból is érkeztek mindkét kategóriában versenyzők.

A megmérettetésben világcsúcs is született “Tartó” kategóriában. Márkos Szilárd Attila, az Óbudai Egyetem hallgatója olyan hidat épített, ami csaknem 580 kilogrammos terhelést bírt el. A második és harmadik helyezést iráni csapatok érték el, hídjaik 416, illetve 385 kilogrammos terhelés mellett törtek el.

“Híd” kategóriában a győztes Varga Mátyás, a győri Széchenyi Egyetem hallgatója lett, hídszerkezete 382 kilogrammos terhelés mellett tört el. A Szépség- és az Innovációs díjat is a Borsos Sándor és Goór Krisztián alkotta páros kapta a Szabadkai Műszaki Főiskoláról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Világcsúcs a Tésztahíd Építő Világbajnokságon, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A ligarekorder C. Ronaldo idénye gólokban 2011. május 22. vasárnap | AN

Huszonötezer hamburgert evett eddig 2011. május 18. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos