Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mosómedvét fogtak a Zöld Pardonban 2011. május 14. szombat 14:03 Forrás: FH

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mosómedvét fogtak a Zöld Pardonban

Budapest – Mosómedve költözött a Zöld Pardonba. A hívatlan négylábú húsvétkor tűnt fel először a szórakozóhelyen, majd később fel is költözött az egyik fára. A “ZéPé” névre keresztelt állatot végül sikerült befogni.

A szórakozóhely dolgozóit igencsak meglepte az “álarcos látogató”. A mosómedve először húsvétkor tette tiszteletét a Zöld Pardonban, és végül oda is költözött: az egyik lombos fán talált otthonra. Az állatott be akarták fogni, mivel a kifejlett példányok esetenként veszélyt jelenthetnek a környezetükben élőkre, jelen esetben a vendégekre. A helyszínre hívták a Fehér Kereszt Állatvédő Liga szakembereit, hogy befogják a mosómedvét. Ők gondoskodtak az elhelyezéséről is.

A négylábú ezentúl a Veresegyházi Farkas- és Medveotthon lakója. A ZéPé névre keresztelt állatot az újonnan épült mosómedvemenhelyen lehet majd látogatni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Mosómedvét fogtak a Zöld Pardonban, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Nem felelt meg a színe az országzászlónak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Majifijatal ne léháskoggyék.
    Irány a templom !
    ERKÖLCSÖT mindenáron !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. A mosómedvének semmi köze sem a farkasokhoz, pláne nem a medvéhez. mint ahogy a sünnek sincs köze a disznóhoz.

    Azért édekelne, hogyan került a városba. Budapesten azért még nem jellemző, hogy mosómedvék csak úgy szanaszét mászkáljanak. Gondolom, valaki megunta és elengedte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. A mosómedve észak-amerikai ragadozó állat, a medve családba tartozik, állítólag olyan 6 millió éve váltak a fajok külön. Szapora, intelligens, és ügyes kezű, mindent megeszik, a szeméttől az éjjel az ágon alvó madárig. A Németek vitték át Európába a prémje miatt, de több kiszabadult és elszaporodtak, most már Európa szerte. Vad, nem házi állat, kétlem hogy valaki otthon tartotta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. A mosomedve nagyon elterjedt, foleg az eszakamerikai nagyvarosokban. Az emberi hulladekot is szivesen fogyasztjak el, ezert kukakat es kontenereket is latogatnak. Ajanlatos a szemetet ejjelre lezarni, kukak fedelet csukva tartani. Van azonban hogy feldontik a kukat es igy jutnak kajahoz. Sok esteben a szemetes zacskokat kiszaggatjak es szetszorjak a tartalmat. Altalaban ejjel aktivak nappal visszahuzodnak. A kanadai ontarioban a varosokban kb ketszer akkora a populacio mint a termeszetben, mert a szemetbol bosegesen tudnak taplalkozni. Nagyon jol masznak, hihetetlen helyekre is eljutnak, en magam egyszer egy ontode 30 m magas homoktarolo silojaban is lattam a labnyomait a fekete porban. Vad allat de megszokhatja az ember kozelseget. Esti szemet uriteskor a kozeli kontenerekben mindig feltunik egy egy peldany es egeszen kozelre 0.8-1 m-re is meg lehet oket kozeliteni. kb 5-8 cm-es eles karmai vannak, nem tanacsos veluk jatszadozni, veszelyes seruleseket okozhatnak.
    Elofordul hogy a lakas kulso falaban levo szigetelest kikotorjak es befeszkelik oda magukat. Ilyenkor tanacsos kihivni szakembert az eltavolitasukhoz, bar nem olcso, az osszeg elerheti a 300$-t is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Rio és Zöld Pardon: a vég kezdete 2011. április 19. kedd | FH

Köcsög kapta el a mosómedvét 2011. március 29. kedd | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos