Ronai and Ronai
AMERIKAI

Továbbra sincs helye folyadéknak a kézipoggyászban 2011. május 25. szerda 17:46 Forrás: europarl.europa.eu

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Továbbra sincs helye folyadéknak a kézipoggyászban

Brüsszel- Bár a tervek szerint 2011. április végén enyhítettek volna a szabályokon és ismét lehetett volna kézipoggyászban folyadékot felvinni a repülőgépek fedélzetére, az Európai Bizottság azt ajánlja a tagállamoknak, hogy egyelőre továbbra is a mostani szigorú szabályokat alkalmazzák. A Parlament közlekedési szakbizottságának elnöke, Brian Simpson (brit, szocialista) szerint ez rossz döntés, más képviselők szerint viszont a korlátozás részleges megszüntetése csak zavart okozott volna az utasok körében.

Április végéig a tagállamok részlegesen enyhíthettek volna a jelenlegi előírásokon, amelynek értelmében legfeljebb 100 milliliteres kiszerelésben, legfeljebb 1 liternyi folyadékot lehet a kézipoggyászba tenni. A korlátozás részleges feloldásának célja az lett volna, hogy a harmadik országok repterein található vámmentes üzletekben vásárolt italokat ne vegyék el az EU területén átszálló utasoktól. Az Európai Bizottság szerint viszont több tagállam is tiltakozott a részleges enyhítés ellen, mert az szerintük csak zavart okozott volna az utasok körében.Az Európai Bizottság szerint 2013-ban fel lehet oldani a korlátozást, addigra ugyanis várhatóan rendelkezésre állnak a reptereken a folyadékok átvizsgálásához szükséges berendezések.

Eltérően vélekednek a képviselők

Brian Simpson szerint az Európai Bizottságnak nem volt más választása azt követően, hogy néhány nagy tagállam bejelentette, hogy nem enyhít a jelenlegi szabályokon. A brit képviselő attól is tart, a 2013-as határidőt sem sikerül majd tartani. „Az egész történet nem a biztonságról, hanem a pénzről szól. A főbb repterek nem voltak hajlandók beszerezni a szükséges berendezéseket és ürügyként a biztonságra hivatkoztak. Ha biztonsági kérdésről lenne szó, ugyan miért lenne néhány tagállam hajlandó megszüntetni a korlátozást?”

Peter van Dalen holland, konzervatív-reformer képviselő szerint a korlátozás feloldásával várni kell addig, amíg Európa-szerte elérhetővé válnak a folyadékok szkennelésére alkalmas eszközök. „Európában még nem múlt el a terrorfenyegetettség, különösen most, Bin Laden halála után” – tette hozzá a közlekedési szakbizottság alelnöke.

Dieter-Lebrecht Koch, a közlekedési szakbizottság másik alelnöke egyetért ezzel a megállapítással. A német, néppárti képviselő hozzátette, hogy a tiltás részleges megszüntetése zavaró lehetett volna az utasok számára, mert egyszerre több különböző szabálynak kellett volna megfelelniük. „Az Európai Bizottság döntése garantálja az utasok biztonságát” – mondta a képviselő.

2006-ban, egy meghiúsított terrortámadás után tiltották meg, hogy az utasok a kézipoggyászban korlátozás nélkül vihessenek fel folyadékot. Londonból az Egyesült Államokba és Kanadába tartó repülőgépeken folyadékokból próbáltak terroristák robbanóanyagot elegyíteni. A folyadékokon kívül a krémek, zselék, dezodorok, de például a lágy sajtok és a lekvár is tiltólistára került.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Akkó nincs mese : zsírpappírban kell felvinni a gépre a harapnivaló bort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Geyza, te aljas! :)
    Itt röhögtetsz, közben meg emiatt a marhaság miatt nem kapok majd a rokonoktól jó kis ausztrál bort!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. heheheeh Bonhomme…hát majd vágni fogod kenyérhez , mint jómagyarembör a szalonnát :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Európa elmeszelte a telekomadót 2011. szeptember 30. péntek | AN

Brüsszel további megszorításokat sürget 2011. június 8. szerda | AN

Elérte a hamu Nagy-Britanniát 2011. május 25. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos