Ronai and Ronai
AMERIKAI

A dalai láma igazoltnak tartja Oszama likvidálását 2011. május 5. csütörtök 14:32 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A dalai láma igazoltnak tartja Oszama likvidálását

Long Beach, Kalifornia – A kommunista Kína által megszállva tartott Tibet száműzetésben élő vallási vezetője amerikai útján nyilatkozott úgy: a megbocsátás nem jelent feledést is egyben.

A tibeti buddhizmus 14. szellemi vezetője, őszentsége Tenszin Gyatszo, aki önmérsékletéről és arról híres, hogy még a szúnyogot se csapja agyon, „ha jó a kedve és nem fenyeget maláriaveszély”, az Egyesült Államok-beli látogatása során nyilatkozott az al-Kaida vezérének kiiktatásáról.

A dalai láma egy kérdésre válaszolva kijelentette: bin Laden mint emberi lény kétségtelenül együttérzést, sőt megbocsátást érdemel, de – tette hozzá – „a megbocsátás nem jelenti egyszersmind a történtek megbocsátását… Ha valami komoly történik, és ellenintézkedések szükségesek, akkor az ellenintézkedéseket meg kell tenni.”

A 75 éves vallási vezető négynapos dél-kaliforniai útja kezdetén nyilatkozott. Az útra kétnapos csúszással került sor, mert a láma, aki a japán földrengés áldozatait látogatta meg, hogy támogatásáról biztosítsa őket, Tokióban rosszul lett. Amerikába érkezése után is gyengélkedett, így több nyilvános megjelenését lemondták.

A láma először járt az Egyesült Államokban azóta, hogy lemondott az indiai száműzetésben működő tibeti emigráns kormány miniszterelnöki posztjáról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
A dalai láma igazoltnak tartja Oszama likvidálását, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ő Szentsége a Dalai Láma,minden kimondott vagy gondolt szava,mondata,az abszolult igazságot tartalmazza,mindenkor.Ha bármiféle félre értés lenne a kinai oldalrol,az csak a kinaiak hibája lehet,mert hazudnak a kinai plitikusok,mindig.Sokáig éljen a Dalai Láma.
    Békesség neki,és minden lénynek a földön.
    Tisztelettel
    Ortutay Gyula

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bosszút esküdött az al-Kaida 2011. május 6. péntek

Bin Laden már nyúlt a Kalasnyikovért 2011. május 5. csütörtök | AN

Lopakodó helikopterek bin Laden likvidálásakor? 2011. május 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos