Ronai and Ronai
AMERIKAI

Francia kézen az abidzsáni repülőtér 2011. április 3. vasárnap 15:03 | AN Forrás: AP, BBC

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Francia kézen az abidzsáni repülőtér

Párizs- Abidzsán: Franciaország csapaterősítést küldött Elefántcsontpart legnagyobb városába, Abidzsánba és átvette az ellenőrzést a település repülőtere fölött.

Eközben változatlanul folytatódik a rengeteg áldozatot követelő polgárháború az ENSZ és a nemzetközi közösség által elismert és a választásokon nyertes Alassane Ouattara és a hivatalából távozni nem hajlandó előző elnök, Laurent Gbagbo hívei közt.

A városi televízióban a Gbagbo-pártiak a francia “megszállás” elleni felkelésre szólítottak fel, közben Ouattara tanácsadói szerint már nagyon közel állnak ahhoz, hogy végleg kiűzzék Gbagbo csapatait.

Az AP hírügynökség szerint Franciaország további háromszáz katonát küldött, és ezzel 1400-ra emelkedett az országban lévő francia egységek létszáma. Nicolas Sarkozy elnök ma délutánra kormányülést hívott össze, hogy megvitassák az Elefántcsontparton egyre súlyosabbá váló helyzetet.

Elefántcsontpart a világ legnagyobb kakaótermelője, valaha a nyugat-afrikai jólét szimbóluma volt. A tavalyi elnökválasztást követő összecsapásokban több százan meghaltak és több, mint egy millióan menekültek el lakóhelyükről. A 2003 óta életben lévő tűzszünetet 9 ezer ENSZ katona felügyeli. Sokak szerint humanitárius katasztrófa fenyeget az országban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Francia kézen az abidzsáni repülőtér, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. A magyar származású, Nicolas Sarkozy francia elnök módszereitől tanulhat a világ – beleértve az ENSZ kerékkötő bürokratáit, Obama elnök háborúra készülő időhúzó meditációját, hogy lőhetnek-e az ellenségre és ha meghalnak, akkor mit kell csinálni – és főleg a NATO, hogy kidolgozott terv nélkül nem lehet háborút indítani sehol sem, improvizált módszerekkel. Ha jelenleg is nyitva hagyja a NATO Líbiában a repteret, akkor nem lehet kontrollálni az idegen országokból érkező zsoldos katonákat és a fegyverszállításokat a véreskezű diktátornak.

    Bravo Sarkozy! Tanítsd meg a NATO hadvezéreit és a tétovázó amerikai elnököt – mielőtt egymást lövik az ellenség helyett –, hogy értelmetlen háborúzni, ha nem a diktátor fej kerül a célpontra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

ENSZ: az első figyelmeztetés 2011. április 5. kedd

Eldőlni látszik a harc Elefántcsontparton 2011. április 5. kedd | AN

ENSZ-biztosok vizsgálják a sajtótörvényt 2011. április 5. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos