Ronai and Ronai
AMERIKAI

A kínai milliomosok Londonban vesznek ingatlant 2011. április 17. vasárnap 16:21

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A kínai milliomosok Londonban vesznek ingatlant

Peking – A pekingi kormány által bevezetett lakáspiaci szigorítások miatt az európai piacok felé fordulhatnak a kínai ingatlan-befektetők – írta a ChinaDaily-re hivatkozva a Kitekintő külpolitikai szakportál. A kínai napilap szerint a kedvező árfolyamok, a rugalmas bevándorlási politika és az európai ingatlanpiaci helyzet jelentősen növelte a kínai vállalkozók befektetési kedvét.

A Knight Frank LLP felmérése szerint immár a kínaiak a legfőbb külföldi ingatlanvásárlók az angol piacon, az elmúlt egy évben a London központjában lévő lakásokra darabonként átlagosan 6,5 millió fontot (1,95 milliárd forintot) költöttek távol-keleti üzletemberek.

A kínai vásárlások növekedését az európai ingatlancégek is próbálják ösztönözni, a pekingi tavaszi nemzetközi ingatlan-kiállításon a kontinens 105 vállalata képviseltette magát.

A GroupM Knowledge adatai szerint Kínában csaknem egymillió állampolgár vagyona haladja meg a tízmillió jüant (283,5 millió forintot), ez 9,7 százalékkal több, mint az előző évben volt. A kínai milliomosok számának növekedésével mind a befektetési, mind a letelepedési célú európai ingatlanvásárlások tovább nőhetnek.

Ráadásul a pekingi kabinet a közelmúltban korlátozásokat vezetett be az ottani lakás- és jelzálogpiacon, mert mind a kínálat, mind az árak jelentősen emelkedtek, ez pedig elemzők szerint akár az amerikai ingatlanpiaci- és hitelválsághoz hasonlító helyzethez is vezethetett volna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A kínai milliomosok Londonban vesznek ingatlant, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Ingatlan: most még olcsó, de meddig? 2011. április 27. szerda | AN

Az ingatlant tartják legjobb befektetésnek 2011. április 12. kedd | AN

Felfelé mozdulhatnak az ingatlanárak 2011. április 11. hétfő | MTI

Változó ingatlanpiac Manhattanben 2011. április 5. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos