Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szijjártó kioktatja Németországot 2011. április 19. kedd 14:23 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szijjártó kioktatja Németországot

Budapest – Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bármely más országból, akár Németországból is, beavatkozzanak a magyar alkotmányozási folyamatba – reagált a miniszterelnök szóvivője a német külügyi államminiszter hétfői nyilatkozatára.

Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: egy ilyen “beavatkozási kísérlet” ellentétes Németország és Magyarország szövetségesi kapcsolatával, valamint az államközi érintkezések szokásaival.

A szóvivő hozzátette, “Magyarországnak évtizedeken keresztül el kellett tűrnie, hogy más fővárosból akarták megmondani, mit tegyünk, illetve tehetünk, vagy hogy mi legyen a magyar alkotmányban. Ez az időszak véget ért”.

Werner Hoyer, a német külügyminisztérium államminisztere hétfőn fejezte ki aggodalmát az új magyar alkotmány jóváhagyása kapcsán. A német külügyminiszter honlapján megjelent szövegben a többi között az áll, hogy “a médiatörvények az alapjogok olyan értelmezéséről tanúskodnak, ami – a végrehajtott módosítások ellenére – csak nehezen összeegyeztethető az Európai Unió értékeivel. A médiatörvényekkel összefüggésben felmerült aggodalmaink a hétfőn elfogadott alkotmánnyal – és annak létrejöttével – erősödtek, és nem gyengültek”.

Szijjártóhoz hasonlóan a Külügyminisztérium nevében Németh Zsolt államtitkár is elutasítóan, kioktatón és udvariatlanul reagált a német külügyminiszter demokráciát védő nyilatkozatára.

Németh Zsolt parlamenti államtitkár kedden közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a Külügyminisztérium megdöbbenéssel vette tudomásul a német államminiszter által közzétett közleményt.

“A Hoyer államminiszter által tett észrevételek alapvetően magyar belpolitikai folyamatokat értékelnek. A Külügyminisztérium számára a nyilatkozat azért is érthetetlen és elfogadhatatlan, mert az alkotmányozás folyamatáról a német külügyi vezetés, köztük Hoyer államminiszter is, több alkalommal is részletes tájékoztatást kapott” – fogalmaz a magyar politikus.

A közlemény szerint a Külügyminisztérium a tájékoztatások alkalmával többször hangsúlyozta, hogy az új alkotmány nem szűkíti a kisebbségek jogait, nem korlátozza a jogállamiságot, nem sérti, hanem erősíti a közös európai értékeket.

A fentieken túlmenően különösen elfogadhatatlan, hogy a nyilatkozat visszautal a médiatörvényre, amelyet az Országgyűlés az Európai Bizottság által megfogalmazott konkrét kifogások alapján módosított, ezzel is bizonyítva a közös európai értékek iránti elkötelezettségét – olvasható Németh Zsolt közleményében.

“Reméljük, hogy a jövőben, szem előtt tartva a magyar–német kapcsolatok intenzitását és baráti jellegét, nyilatkozatok helyett kétoldalú tárgyalások során sikerül eloszlatni az esetleges aggodalmakat” – áll a a magyar Külügyminisztérium által jegyzett udvariatlan dokumentumban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 15 szavazatból)
Szijjártó kioktatja Németországot, 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Apám! Hát én besztrohálok! Ne üzenjünk hadat Németországnak? Úgyis csak a gazdasági létünk függ tőlük. Az egér akar bemosni egyet az elefántnak. Tudjátok olyan ez, mint amikor az erdei értekezleten az oroszlán kihírdeti, hogy a nyúl a legerősebb . A róka is, a farkas behúzott farokkal sunnyog el a nyúl előtt. Arra jön a medve, a nyúl elkezd neki pattogni, hogy ő a legerősebb, mire a medve borzalmasan pofán vágja. Ugyanis ő nem volt ott az értekezleten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (47 szavazatból)
  2. A nyul el-szem-te-le-ne-dett. A nyul be-le-ha-ra-pott a fe-ne -ke-be… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. Az államminiszter úr többször is kapott tájékoztatást. ez magyarul annyit jelent, hogy mrgismerhette a fidesz tákolmányát, így megalapozottan kritizálta azt. Nem az alkotmányozási folyamatba beszélt bele, és nem a magyar belpolitikába, Hanem kimondta, hogy a magyar alkotmány több pontban is sáérti az Európai Unió értékeit. És ez nem magyar belügy.
    Sz@rgyártó most is hülyeségeket beszél. Nem beavatkozási kisérlet, hanem vélemény. Nem ebben a világban élnek ezek a balfácánok. Nem veszik észre hogy az európai politikusok kiközösítik őket.? Nem olvasnak újságot? .Nem a magyart, mert azoka többségét ők írják, A világ vezető lapjai Jobb és baloldaliak meg a mérsékeltek is arról cikkeznek, hogy Magyarország kormánya lerombolja a demokráciát és kitzárólagos hatalomra tör. Egyedül maradtak a demokratikus világban a hatalommániájukkal, a kioktató modorukkal. Nem kívánatosak az uniós élnőkség ellenére sem.
    Mi meg szégyelhetjük magunkat, helyettük is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  4. “beavatkozzanak a magyar alkotmányozási folyamatba” : nem tették. A tákolmány elkészülte után jelezték finoman hogy ez egy sz@r.
    Ha akarnák beavatkozhatnának a ország gazdaságába, pl. nem gyártatnak Mo.n amíg nem felelnénk meg az EU azon kritériumainak ami az új csatlakozókra vonatkozik.Mert nem felelünk meg. Köszönjük OV.
    Persze egy ilyen drasztikus lépés után már nem kell Kósának államcsődről vizionálni, megtörténne. Bár gondolom az a Kósa beszólás rendesen feltőkésítette a fideszhez közelálló devizabefektetőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  5. Szerencsére nem vesznek minket egy ilyen idiotával egy kalap alá.
    Röhögni fogok, hogy amikor Pubikát húzzák a fára, milyen csöndben figyelik majd a
    németek. Egy kurva szót sem fognak szólni. Waas? Wie bitte? Ah, Ja? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  6. Nem szégyellem magam. Kurvára pipa vagyok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  7. Úgy látszik a havi 2 millión felüli összegért ilyen marhaságokat is lehet vállalni.Nekem a bőr leégne a képemről és nem tudnának annyit fizetni amennyiért ilyen aljas módon becsapnám a állampolgárokat.
    Lassan mindenkit sikeresen megtámadunk.Mi lesz ennek a vége?Remélem helyreteszik végre ezt a cinikus kormányt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  8. Istenem lehet meg hadat is üzennek!!! Ezek tényleg nem normálisak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. Erről az agyamentről ,egy vicc jut eszembe .:::

    Megy az elefánt és a kisegér a hídon , zeng ,dübörög a híd . Mire a kis egér ,ugye hogy dübörgünk .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Ezt a lehetetlen figurát úgyis elsöpri e történelem szele

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  11. Elefánt meg egér fociznak.
    Egyszercsak az elefánt beletapossa a porba a kisegeret, de kiszedi és sűrűn bocsánatot kérve leporolja.
    Erre a kisegér aszongya kínos mosollyal:
    -Ugyan haddel komám, velem is megeshetett volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  12. Ez igen fiam! Ennel hulyebb mar nem lehettel volna!
    En pl. nagyon jol turom, es akarom is!!!!!!!
    Sott!!! Kerem! Erosodok, no bennem az onbizalom mert latom nalam tanult okosabb masvilagban szocializalodott emberek gondolataval azonos az en kis tudatlan agyam. Csak hat nagyon szomoru! nem igy kellene igazolva latni a gondolataimat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Simán az a céljuk, hogy végre-valahára kipenderitsék őket (minket) az eu-ból. Akkor lehet a vitrinből előszedni a koronát. Vezetőink tényleg elhiszik, hogy európa közepén azt csinálunk amit akarunk. Különben igaz, mert ipari, mezőgazdasági erőnlétünk határtalan, nem szorolunk senkire. Ha szerencsénk lesz, úgy mint régen 3 évente egyszer 50 dollárral zsebünkbe, szigorúan utazásszervezővel talán átléphetjük a határt. Kötelezően az okból, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy milyen rosszul élnek ott kint. Bocs, de most hirtelen felébredtem, hogy is van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  14. Kedves “öregszeder” és “bonhomme”!
    Ha már vicceltek, én is írnék egyet:
    Amikor Orbán Kínába látogatott, s pártja nevében(!) felvette a kapcsolatot a Kínai Kommunista Párttal(!!!), a tolmács hogyan fordította Orbán nevét kínaira?
    “Bí-Tang”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  15. Orbános Szíjjártó, Szíjjártós Orbán!

    Hát mit képzelnek ezek a semmi Európai országok!
    Csak úgy belepofáznak a magyarok dolgába!
    Már mindenhol veletek akarnak felmosni!?

    Most már kérem szépen tessék jól belerúgni a felmosó vödörbe!
    Követeljétek hogy a soros Elnök azonnal monnyon le!

    És Úgy ahogy van azonnal üzennyünk hadat ennek a gíbic csürhének!
    Megáll az ész még az Európai Néppárt is tépi a száját!
    Azonnal ki kell zárni!
    Nem ismerik ezek még a Magyar Virtust!

    Azt a teringettét!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  16. Anno egy Adolf nevezetű is egyfolytában oktatgatta a világot. Egészen addig elviselték, amíg az ő köreiket nem veszélyeztette az ürge.
    Olyan érzésem van, hogy most nagyon is sokáig elviselik az oktatgatást, hiszen nem az ő bőrükre megy a dolog. Fegyverrel nem fogjuk őket megtámadni. Az pedig, hogy mi meddig viseljük el, nem az ő gondjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  17. Ha az úgynevezett kormányunk nem képes a javunkat szolgálni, csak a nyugati demokráciákban bízhatunk, hogy rendre utasítják őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. orbán rohadjon meg,én nem vagyok hajlandó miatta szégyenkezni és magyarságom eltitkolni,bár tudom hogy ma miatta szégyen magyarnak lenni.A fidesz ellopta hazánkat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  19. miután a tákolmány megjelent nyomtatott változatban és bárki elolvashatja, a Német Külügyminiszter nem szorúl rá sem Kovács államtitkár elvtárs sem Szijjgyártó elvtárs értékelésére, van neki saját, önálló, különbejáratú véleménye és nem fog -sohasem- engedélyt kérni egyik nevezett elvtárstól arra, hogy azt publikálja,

    a dolog szépséghibája még ezen felül az is, hogy hamisan tájékoztatták a Nemzetközi közvéleményt és diplomáciai dokumentumban is hazudtak amikor mást állítottak mint ami a tákolmányban ténylegesen benne van

    ez egy diplomáciai botrány amit a Magyar Külügyminisztérium és a Miniszterelnökség Szóvivője közösen provokáltak

    újabb lejáratása a magyar kormánynak…persze megérdemli, hazug disznók, egyebek mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  20. Rigli!
    Viszont felkészülünk a kör-körös védelemre. Hátha megtámadnak minket.Mibe fog ez nekünk kerülni…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Szíjjártó eladta a lelkét az ördögnek. Havi több,mint kétmillióért vállalta hogy egy
    mocskos féreg lesz . Tulajdonképpen ő egy politikai prosti,egy büdös K!!!! Gyermeke ha van,nem fog dicsekedni a szennylelkű nemzőjével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  22. A Fideszes fiúk úgy viselkednek,
    mint az egyszeri legényke,
    aki a tánciskolában izgatottan turkálta az orrát,
    aztán csodálkozott,
    hogy a lányok nem akarnak vele táncolni.
    Az Unió annyival más mint a szovjet birodalom,
    hogy az Unióba mi kéretőztünk be.
    Most meg kioktatják őket ezek a pökhendi megélhetési politikusok.
    Szerintem Orbánnak még mindig fáj,
    hogy annak idején nem ő írhatta alá a csatlakozási szerződést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  23. Mit képzel magáról ez a Szíjjártó? Ő szarja a spanyolviaszt is? Még hogy beavatkoznak? A véleményét már csak elmondhatja egy másik ország politikusa. Németh Zs. bunkósága pedig a Kósáéval, meg még jó néhány párttársáéval egy szinten van, és az egész a béka alatt. Ezt a kioktató, lehetetlen modort ezek a családban szedték össze?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Elfogadhatatlannak tartom, hogy a hatalom képviselői beleszóljanak a magán életembe. Senkitől nem tűröm el, hogy megkérdőjelezzék magyarságomat, nemi identitásomat, ellopják a nyugdíjra félre tett pénzemet, hogy ne szólhassak, ne vonhassam kérdőre azokat, akik a szabadságomra törnek bárhol dolgozom, hogy ne védjem az indoklás nélkül kirúgott barátaimat, hogy beleszóljanak abba, hogyan éljek, kit tiszteljek, hogy ne léphessek fel például egy Semjén nevű vadászgörénnyel és kompániájával szemben.Tovább nem sorolom, mert nagyobb terjedelmű lesz mint ez a szégyentákolmány. Ha nem tisztelik azt, amit én tisztelek, akkor kilépek a Magyarország nevű szervezetből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  25. Milyen szülei vannak ennek? Vagy már szégyenükbe elbujdokoltak, ahelyett hogy jól pofán vágnák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  26. Reszkess Németország, mert még megharagszik rád Orbán Viktor!
    Ezek azt hiszik, hogy az MSZP-vel, „posztkommunistákkal”, meg „utódpártosok”-kal állnak szemben.
    Vajon nincsenek véletlenül tévedésben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  27. Képzeljétek el, hogy a nagyokosok rovásirással
    csinálják az alkotmányt.
    A németek hozzá se tudtak volna szagulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. A magyar nép nevében ne beszéljen Szíjártó! Még akkor sem ha a választásokra jogosultak talán egyharmada szavazta meg őket.Miről beszélünk itt kétharmadról,a választók majdnem fele nem ment el választani.Most meg lassan elfogy az egyharmad is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  29. “Magyarországnak évtizedeken keresztül el kellett tűrnie, hogy más fővárosból akarták megmondani, mit tegyünk, illetve tehetünk, vagy hogy mi legyen a magyar
    alkotmányban. Ez az időszak véget ért”
    Ilyen főváros többek között Budapest

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  30. Az egy dolog, hogy mi itt, és még jópáran tudják, hogy ez , vektormihály urával és s*ggnyaló sleppjével együtt politikai r.ingyó, meg sokan tudják u.ezt a regnáló kormányról am block, a kérdés csak az, mikor és ki/mi ébreszti fel az agymosott hódolókat.
    A másik nagy kérdés, lehet-e még ezt demokratikus módon megváltoztatni v. elkerülhetetlen lesz egy forradalom.
    Egy porcikám sem kívánja.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Az lesz, hogy szépen itt hagynak bennünket és mondják: “azt csináltok amit akartok, de nélkülünk! ” – és majd jönnek újra a gyertyás esték, meg a lovaseke!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Ezek a seggfejek a zemberek zsebével játszadoznak – más kérdés, hogy sok hülye embernek ez a gigaostobaság még tetszik is.

    Ugyanez a sok hülye nem tudja, mennyire függünk Németországtól és annak jóindulatától.

    Majd ha a németek megvonják a vállukat és azt mondják: kell nekünk ez a kis semmi ország? – és elviszik a pénzüket, a vállalataikat máshová, akkor talán rájön végre a magyar, hogy el kéne hajtani a szíjjártókat és orbánokat a vérbe, mert a hülyeségük a mi életünket teszi tönkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. az ember megtanította a papagájt beszélni…állítólag az egyedfejlődésnek már vége van ? most meg papagájok akarják tanítani a zembereket má’ gondolkozni is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. Az élet tele van szabályokkal amit be kell tartani. Akkor miért nem gondolkodtak amikor aláírták az EU-s csatlakozást ? A melóhelyen sem én határozom meg mit akarok dolgozni ! Nehogy beguruljanak azok az EU-s bácsik és ezt a rossz nebulót a sarokba állítsák mert akkor megen a koldusok országa leszünk ! Jaaa !!! vagy már vagyunk is :-) ))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. Vajon azt átgondolták,milyen következményei vannak ránk nézve,ha kihajítanak minket az EU-ból?Ki fizeti a révészt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. MIKOR LESZ MAGYARORSZÁGON JÓ VILÁG?

    Amikor Orbán özvegye bemegy Kósa Lajoshoz a börtönbe, hogy el újságolja
    neki: Matolcsyt lelőtték Szijjártó temetésén.

    Délután hatalmas dugó az M1-sen. Helikopterek, rendőrség, mentők, a
    tűzoltók, meg persze millió autó! A sorok közt fiatalember kopog az
    ablakokon.
    - Mi történhetett? – kérdezi a sofőr.
    - Valami arab terroristák elrabolták Orbán Viktort! 10 millió dollárt követelnek,
    és ha nem kapják meg, lelocsolják benzinnel és elégetik!
    Én most arra gyűjtök!
    - A többiek mennyit adtak?
    - Hát nem mindenki egyformán, de az előtted álló 2 litert …

    Orbán, Schmitt és Kövér csónakázik a Balatonon.
    Egyszer csak vihar támad, a csónak elsüllyed. Ki menekül meg ?
    - Az ország !!! …

    A teremtéskor, miután létrejöttek az emberi szervek, vitatkozni kezdtek egymás között:
    Ki legyen a főnök?
    Az agy azt mondta:
    Nekem kell a főnöknek lennem, mert én igazgatom a többi szervet!
    A szemek azt mondták:
    Nekünk kell a főnököknek lennünk, mert a mi látásunk igazít el mindnyájatokat a világban.
    A szív az mondta:
    Ezek szerint nekem kell a főnöknek lennem, hiszen én látlak el mindnyájatokat az éltető vérrel.
    A gyomor is jelentkezett:
    Igenis én leszek a főnök, mert én táplállak benneteket.
    A lábak is beleavatkoztak a vitába:
    Mi cipelünk benneteket, tehát mi leszünk a főnökök.
    Ekkor megszólalt a sz@r:
    Én leszek a főnök!
    A szervek majd elgurultak a nevetéstől.
    Ezt látva a sz@r azt mondta magában:
    Nevessetek csak….Majd meglátjuk, ki a főnök.
    És kerek öt napig nem volt hajlandó kijönni.
    A test belegörnyedt a fájdalomba….
    A szemek elhomályosodtak…
    A szív majdnem megszakadt…
    A gyomor kínlódott…
    A lábak megremegtek…
    És akkor egyhangúan felkiáltottak:
    Legyen a sz@r a főnök!!!
    És azóta minden sz@rból lehet főnök.
    Így lett miniszterelnök Orbán Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Lassan elegem van Magyarországból. Kezdem nagyon szégyelleni, hogy magyar vagyok. Jó érzéssel tölt el, hogy már nem vagyok ott. Vállalhatalan, ami ott megy. Persze vannak rokonaim, nagyon közeli rokonaim ott. Meg barátaim. Mintha szakadék lenne köztünk. Sokan mégcsak nem is írnak a problémákról. Vajon, miért??? Szomorú egy ország lehet. És boldog vagyok, hogy akadt egy másik, ahol van demokrácia, ahol a sokszínűség érték, ahol nagyon kell küzdeni, de van remény. Ahol jól tudom magam érezni a mindennapokban. Ahol születtem, ott nem adatott meg. Sajnos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Aki Szijjártót kioktathatná,azt is ki kellene oktatni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Klubrádió monnyon le 2011. április 21. csütörtök | AN

Sok sebből vérzik az új alkotmány 2011. április 21. csütörtök

A Moscow Times az alkotmányról 2011. április 21. csütörtök | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos