Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szerdán robbanhat a benzinár 2011. április 11. hétfő 9:00 | AN, Hír24

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szerdán robbanhat a benzinár

A forint erősödése most csak tompítani képes a világpiaci árak elszabadulását.

A Portfolio.hu szerint hiába erősödik a forint, az autósoknak fel kell készülniük arra, hogy a héten újra emelkednek majd az üzemanyagárak. Az olajár valóságos száguldásba kezdett az utóbbi napokban, és ennek hatására a benzin és a gázolaj dollárban mért jegyzésárai újabb magasságok felé vették az irányt.

A forint árfolyama ugyan erősödött a dollárral szemben, ami jól jöhetne az autósoknak, de most csak arra elég, hogy tompítsa a jelentős világpiaci áremelkedés negatív hatásait. A benzin forintban mért átlagára múlt héten még így is 1,8 százalékkal, a gázolajé pedig 1,7 százalékkal emelkedett – emlékeztet a Portfolio.hu, arra is figyelmeztetve, hogy a Mol döntéseit teljes pontossággal nem lehet előrejelezni.

A Mol a múlt héten bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, és ezzel a benzinár új történelmi csúcsot ért el. A gázolaj árán akkor nem változtatott, így a benzin átlagára 381–382 forintra nőtt, a gázolajé 375 forint maradt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Ha a kormány akarná, egy, az általa bevezett villám-törvénykezési gyakorlattal (ÁFA törvény módosítás) megállíthatná, az emberek mindennapi életébe begyűröző folyamatos üzemanyagáremelkedést. Ezt a kormány azonban nem akarja, mert minden bevételre szüksége van ahhoz, hogy a gazdagoknak és a nekik kedves vállalkozói kőrnek kedvező adópolitikájuk által a költségvetésben ütött hatalmas lyukat betömjék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. A font – brit pénzegység!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Miért nem állítják meg a határainkon.Akkora szájuk volt most lehet intézkedni.Hajrá!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. dr. dolmany ferenc

    A MOL már nagyon régóta “viselkedik” így. Gyakran a benzin,vagy a gázolaj tőzsdei jegyzésére hivatkozik ,amikor nyilvánvalóan az csak ürügy ! A vásárolt kőolajat itthon dolgozza fel ,tehát az említett termékek árai az itthoni piac függvényében is alakulhatnának. Az állam nem “szól”, mert az ár horibilis részét a különböző adóelemek teszik ki , amelyek nagyon is jól jönnek a büdzsének. Egy másik “dolog” ! Tudomásom szerint -pár évvel ezelőtt biztosan így volt – MO-on nem terjedtek el a földgáz-benzin hibridautók,amelyek üzemeltetése jóval olcsóbb mint a jelenlegi autóké . Miért ? Úgy vélem ez a monopolhelyzet, és az abból adódó nem is kicsi gazdasági előnnyel magyarázható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hazudnak a gyógyszerártámogatásokról 2012. február 23. csütörtök

Befellegzett a környezetbarát üzemanyagnak 2011. július 7. csütörtök

Drágulnak a játékok 2011. április 15. péntek | MTI/Reuters

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos