Ronai and Ronai
AMERIKAI

Surányi szerint tízezrek kerülhetnek az utcára 2011. április 12. kedd 20:32 Forrás: ATV

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Surányi szerint tízezrek kerülhetnek az utcára

Budapest – A legkevésbé elfogadható, hogy úgy tűnik, mintha nem lenne kapcsolat a jegybank és a kormány között, mert ez kihatással van a piacokra – véli Surányi György. A volt jegybankelnök szerint az lenne a kívánatos és optimális, ha a nemzeti bank és a kormány szorosan együttműködne.

Surányi György a kormány intézkedéseiről szűkszavúan nyilatkozott. Ugyanakkor hozzátette: nem szeretne nyilatkozni a Széll Kálmán Tervről, amíg nincsenek részletek, addig egy fekete doboz a terv. A szakember szerint ma Magyarországon az a legnagyobb probléma, hogy sokan összekeverik a rendszerreformot, a költségvetés készítésével. Surány György azt mondta: szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az egészségügyből lehet kivonni forrást.

A devizahitelesek helyzetéről a volt jegybankelnök úgy vélekedik, hogy az a legnagyobb probléma, hogy olyan devizában adósodott el Magyarország, amelyre semmilyen hatással nincs. Surányi György szerint nem svájci frankban kellett volna hiteleket kihelyezni, és felvenni.

A volt jegybankelnök szerint megoldás lehet a devizahitelek többségének forinthitellé alakítása, a havi törlesztőrészletek 30-40 százalékos csökkentése, valamint a kilakoltatási tilalom fokozatos feloldása. A forinthitellé alakítással csökkenne az árfolyamkockázat.

A volt jegybankelnök szerint emellett mind a bankoknak, mind az államnak támogatott kamatot kellene biztosítania. Surányi György szerint az általa kidolgozott javaslatcsomag minimális költségekkel járna a kormánynak.

A volt jegybankelnök úgy fogalmazott: nem arról van szó, hogy nem lesznek egyéni, vagy rendszerfájdalmak, hanem arról, hogy egy mélyebbre ható javaslatcsomagot szerettek volna ő és szakember kollégái felmutatni. Nem szeretnék olyan országban élni, ahol ezrek, vagy tízezrek kerülnek utcára – tette hozzá Surányi György.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Surányi szerint tízezrek kerülhetnek az utcára, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Surányi György javaslata nem új, a kormány már foglalkozott egyszer a svájci frank hitelek forint alapúra való átalakításának ötletével. Ez azonban a fizetni nem tudók problémáját biztosan nem oldaná meg.
    Feltünő viszont Surányi kormánypolitika iránti, nagyfokú lojalitása. Nem hiszem, hogy jó úton jár akkor, amikor nem mondja el nyiltan a véleményét a Széll Kálmántervről, az államadósság fülkeforradalmi kezeléséről, a magánnyugdíj-megtakarítások elkobtzásáról, az adópolitikáról és sorolhatnám még, az ország gazdasági helyzetét érintő kormányzati lépéseket.
    Nem csak a kormányt, a nyilvánosságot is segíteni kell abban, hogy a FIDESZ-piár által elvakított tisztánlátását mielőbb visszaszerezhesse. Ez is Magyarország érdeke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ha valaki az ATV Kálmán Olga április 12-i interjúját (Egyenes beszéd) precízen utánagondolja, akkor bizony rá lehet jönni,hogy bizony komoly eltérés van a kormány tervétől. Számomra nem volt könnyen követhető, az biztos. De jó volt hallani egy együtt érző, emberséges ember megnyilatkozását, aki független gondolkodó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Ed,
    Surányi pénzügyi szakemberként nyilatkozott. Ilyen szempontból elmondta, hogy az a kormány program, hogy továbbra sincs program. Legalább is ebből a cikkből ez jött le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Szavazás a Hírszerző.hu-n: Megszorítások

    Szijjártó Péter szerint nincsenek megszorítások Magyarországon, ezért akik a megszorítások ellen tüntetnek, valójában a kormányt támogatják. Ön szerint vannak megszorítások?
    Nincsenek.
    Nincsenek.
    Nincsenek.
    Nincsenek.
    Nincsenek.
    Nincsenek.

    Lehet választani :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Húzzatok bele, mert jelenleg ez az állás:
    Nincsenek. 26%
    Nincsenek. 6%
    Nincsenek. 12%
    Nincsenek. 13%
    Nincsenek. 10%
    Nincsenek. 29%

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Ez aztán egy álságos duma. Miért nem akkor papolt amikor vették fel az emberek sorban, tömegével a svájci frank alapú hiteleket?
    A Bank és a kormány együttműködését sem szorgalmazta Surányi amikor Járai volt a jegybank elnök, Gyurcsány meg a miniszterelnök. Akkor szinte mindenki arról papolt a jegybank független kell h legyen. Járai egekbe emelte a kamatot. A fidesz vezérkar meg dörzsölte a kezét miközben kivérzett a gazdaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Hanna!
    Kihagytad szargyártó kedvenc nótájából azt a strófát, hogy a megszorítás az cucálista perverzió! ;-)
    Ők pedig együttérzően soha nem szorítanak meg, legföljebb csak hadisarcolnak, padlást söpörnek, einstandolnak, békekölcsönöznek, stb. bennünket! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Változatlan a cseh jegybanki alapkamat 2010. december 22. szerda | MTI/Dow Jones

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos