Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romaügyi kerekasztalt akar az MSZP 2011. április 23. szombat 19:23 | AN

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romaügyi kerekasztalt akar az MSZP

Gyöngyöspata – Nem volt rendőri intézkedésre okot adó körülmény péntek délután óta Gyöngyöspatán. Az MSZP nemzeti romaügyi kerekasztalt siettet. Teleki László szerint a Jobbik nem demokratikus párt, nem hívnák oda a kerekasztalhoz, hogy a rasszista nézeteit hangoztassa. De azért hagyott egy kiskaput, ahelyett, hogy a Jobbik betiltását kezdeményezte volna.

A magukat Véderőnek nevező szervezet tagjai valamennyien elhagyták azt a magánterületet, ahol előzőleg az április 22. és 24. közötti időre “katonai alapismereteket oktató” tábort hirdetett meg a szervezet. Ugyanakkor még szombaton 267 gyöngyöspatai roma nő és gyermek távozott a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércre és Szolnokra.

A nők és a gyerekek várhatóan vasárnap délután, kora este érkeznek vissza a településre.

A helyi roma közösség, a Hegyalja utca, vagyis a cigánysor, a közterületek takarításával töltötte az időt szombaton délelőtt. Az MTI azt tapasztalta, hogy a rendőrség továbbra is igen nagy erőkkel van jelen a településen.

Pénteken délután a meghirdetett tábornyitással egy időben garázdaság alapos gyanúja miatt nyolc, katonai egyenruhára emlékeztető öltözetet viselő személyt állított elő a rendőrség, majd a többi “táborlakó” is elhagyta a helyszínt. Az MTI információi szerint a nyolc garázdasággal gyanúsított személy bírósági tárgyalására hétfőn kerül sor Egerben.

Minderre azt követően került sor, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől március 17-ig járőröztek a 2800 lakosú Heves megyei Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik március 6-án – a rendőrség becslése szerint – mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor, a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy “magyarpárti tüntetés” zajlott a községben.

Romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi az MSZP a jövő héten – jelentette be szombati, Gyöngyöspatán tartott sajtótájékoztatóján Teleki László, a szocialista párt elnökségi tagja, volt romaügyi államtitkár.

A kerekasztal munkájába be kívánják vonni valamennyi demokratikusan működő parlamenti pártot és a magyarországi civil jogvédő szervezeteket. Teleki László nemmel válaszolt arra a kérdésre, miszerint az ő fogalmai szerint a Jobbik is beletartozik-e a demokratikus pártok sorába. Ugyanakkor – tette hozzá – a létrejövő nemzeti kerekasztal tagjai első ülésükön dönthetnek arról, hogy bevonják-e a munkába a Jobbikot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Romaügyi kerekasztalt akar az MSZP, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Már most ne hülyéskedjünk. Mit garázdálkodtak? Kiabáltak? Verekedtek?
    Az utca közepére szartak? A kocsmában a falhoz vágták a poharat?
    Ekkora hülyeséget csak egy sintér tud kitalálni. Aztán a bíróság majd aszongya,
    izé, uraim tévedtünk. A garázdaság elég jól körülhatárolt fogalom..
    Ha én ránézek pl. Kövérre, elfog a félelem, undor, hányinger, stb.Ettől persze
    Kövér még nem garázda, ettől nem. :-)
    Szóval ez egy olyan hülye vád, amelynek csak felmentés lehet a vége.
    Ügyes, hogy ne mondjam! Hoztam is meg nem is. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. “…Romaügyi kerekasztalt akar az MSZP …”


    - De kár, hogy amikor megtehették volna, eszükben sem volt ez…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Kedves Gonoszka, kövekkel betörni mások ablakát = garázdaság.
    És ne aggódj, tanú lesz (ha nem látta senki, akkor is :) ).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Gonoszak: “Ha én ránézek pl. Kövérre, elfog a félelem, undor, hányinger, stb.Ettől persze Kövér még nem garázda, ettől nem.”
    Mért fog el a félelem???
    Az undort és a hányingert megértem, ezért is nem nézegetem. :)
    De félni egy senkitől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Hanna kedves, azon kövek bedobálása nem most történt. Maradjunk a tárgyilagos jelennél. A jelen esetben ez egy olyan pótcselekvés, amely csak parasztvakítás.
    Megnyugtató viszont az esztétikai érzéked. Na ja, csak attól félek, hogy túl
    közel kerülvén, elkoszol. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  6. elkoszol? az mit jelent?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Kedves Gonoszka, most már tudom a tutit. Pintér megmondta:
    “a gyanúsítottak riadalmat és félelmet keltettek a helyi lakosságban, ez pedig garázdaságot jelent.” _ Ha ő mongya!
    Igaz, azt is mondta, hogy “itt rend van.”
    Most akkor rend vagy garázdaság vagy rendes garázdaság, avagy garázda rend?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Egy kerekasztal akkor kerek, ha minden érdekelt körötte ül – márpedig a Jobbik nagyon is érdeklődik a cigány téma után. Egy dolog, hogy magánemberként valaki egy parlamentáris pártot nem tart demokratikusan működőnek – és más, hogy nélkülük lehet-e érdemben rendezni a problémát. Reálisan nézve viszont a Jobbiknak egyáltalán nem érdeke “rendezni” azt a problémát, amely lassan már az egyetlen megkülönböztető jegye a fidesztől. A következő kérdés pedig, hogy az asztalnál ott üljön a fidesz is? AZT mennyire tartják “demokratikusan működőnek”? Vagy a fidesz uralta államigazgatás képviselői? Azok amúgy sem mernek Orbán utasításaitól egy vonással sem eltérni. Orbán meg eddig sem egyeztetett a társadalommal – nem hiszem, hogy pont a cigány ügyben kezdi el! (Lassan komolyan kell venni a Gyurcsányék viccnek szánt előterjesztését a NYENYI kötelezővé tételéről:
    a hatalom orra alá kell dörgölni a saját korábbi vállalását!)
    A “kerekasztal” résztvevői fogják eldönteni, hogy az a demokratikus ellenzék asztala (tehát eleve féloldalas) vagy pedig tudnak érdemi munkát végezni.
    A nemzetközi figyelem és a nyomás az államigazgatás képviselőit oda tudja kényszeríteni, de ahogy a mondás tartja: odaviheted a folyóhoz a lovat, de nem kényszerítheted, hogy igyon is belőle. Az eddigi tapasztalatok alapján Orbánék mindig csak akkorát fognak lépni, amekkorára rákényszerülnek. Ezért minden demokratikus eszközzel növelni kell rajtuk a nyomást a jó irányba tett lépések érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. A jobbik megtalálta (nagyon ügyesen) azt a pontot, amivel tért nyerhetett.Teszi ezt egyre nagyobb támogatottsággal. (sajnos)
    Lássuk be, hogy minden kormánynak érdeke lett volna lépni ebben a témában, de nem tették, mert az érdekei nem ezt kívánták.Mindig is manipulálta a cigányságot minden párt a szavazások előtt.
    Ez lett az eredménye…És a jobbik robog…
    Az MSZP meg már nevetséges. Most akarnak kerekasztalt a témában???És eddig? Akadályozta valaki őket???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Látszat mögé néző

    “Pénteken délután a meghirdetett tábornyitással egy időben, garázdaság alapos gyanúja miatt nyolc, katonai egyenruhára emlékeztető öltözetet viselő személyt állított elő a rendőrség,”

    Basszus, dobhatom ki az összes terepgatyámat????? :-( Néha még fekete pólóval is felhúzom, bizony. Pista bácsi abban jár kapálni, én abban járok hobbizni, tudtommal a magyar sorkatonák ruhája is terepes. Mindenki garázda lesz????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  11. Látszat mögé néző

    Jut eszembe, ha én holnap az utcán látványosan (lehetőleg médiajelenléttel körítve) frászt kapok a rendőrség kék egyenruhájától, akkor bevezetik a rózsaszínt??? :-) Lehet, kipróbálom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. nem mondok újat, de miféle világ az, ahol a náci párt határozza meg a közbeszédet? Micsoda pártrendszer az, ahol a demokratikus pártok között elfér egy fasiszta párt? Micsoda álam az, ahol a kormány nem a náci erőszakért, csak saját erőszakszervének kétségbevonásáért hoz rendeletet? Megmondom. Fasizálódott országé. Sajnos ez már múlt idő! Az idő is elmúlt, hogy valamit lehessen ele tenni. Tessék a táblát letörölni és előlről kezdeni az egészet! Ez mit jelent? Szetveződjenek civil mozgalmak, azokból nőjjenek ki pártok és legyen demokratikus választás, arányos szavazatokkal, csak egyéni képviselői helyekkel. Ne legyen minimum küszöb és egyéb trükközésre okot adó kritérium. Ezek után valóban kell majd egy új alkotmány is és abban lehet helye, hogy a náci pártok nem legitimek. Addigra nyugdíjas leszek. Tessék mondnai leszek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. A rendszerváltás után azért emelték 5 %-ra a parlamenti bejutási küszöböt, hogy ne aprózódjanak el a pártok, lehessen kényelmes kormánytöbbséget kialakítani – ez akkor az ország stabilitását szolgálta. Azzal viszont nem számoltak, hogy ez a választási küszöb és rendszer a nagy végletes pártok kialakításának kedvez – és ez ketté szakítja az országot. A mai helyzetben sokkal élhetőbb lenne, ha a parlamenti küszöb 1 %-ra leesne. Akkor nem kellene szavazók tömegeinek attól félni, hogy kisebb pártokra szavazva “elveszne” a szavazatuk, az erősen polarizált országon belül megjelennének a társadalmat jobban kifejező rétegpártok, és a fidesz autokráciájával szemben felértékelődne a demokratikus konszenzus keresés technikája. Amíg ez nem valósul meg – esélye sincs az árkok betemetésének és az ország egyesítésének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Most nem értem, miért a visítás? Az a (nem mondanám, hogy példátlan)
    gazdasági és politikai maffia összefonódása, mely egyfelöl Gyurcsány, másfelöl Orbán vezetésével létrejött, borulni látszik.
    Megjelent egy harmadik erő. Ennyi az egész.
    Posztot írni nem lehet, a hozzászólás meg nem az a műfaj, ahol ezt ki lehet fejteni. Csaó! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  15. Úgy látszik, ennek a kerekasztalnak egy szeletét mr kezdetben
    levágták. Csak ennyire kerek. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  16. http://xyz.nolblog.hu/archives/2011/04/24/Csak_huncut_jatek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Remélem, ez a fotó bejárja majd a világsajtót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. LMN
    A nyilas-náci haverjaidat sajnálod? Akkor ne hordjál ilyen egyen-őltözéket és fesd át a terepszínűt is mert még tényleg bajod lesz – és joggal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Azt írja a cikk, hogy – idézem – “az MTI azt tapasztalta…”
    Kéremszépen az MTI nem tapasztal semmit. Azt felhívják az arra hivatott állami tisztviselők, rendőrök, stb. és telefonon bemondják neki a tuttit. A központi hírelosztó ezeket szelektálja, osztályozza, jóváhagyatja őfelsége médiahatóságával (pecsét, aláírás), majd kihelyezi abba a hivatalos hírtömegbe, ahonnan a média szabadon válszthat hírt…
    Ugye, míly’ egyszerű ez a centrális erőtér?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. A náci párt a fidesz hűséges szövetségese. 2006- ban ezek az SA-legények még a fidesz parancsára indultak bevetésre. A fidesz-parlament semmisségi törvénye az ő védelmüket szolgálja. A fidesz politikusainak és választóinak nagy része ugyanolyan rasszista és antiszemita, mint a jobbik pártolói. Nem orbán nevezte tyúktolvajoknak a cigányokat? A világméretű felháborodás kényszertítette ki pintér beavatkozását. Ime egy újabb bizonyíték uniós elnökségünk sikerére. Annak az asztalnak legfeljebb két oldala lehet, ha a demokratikus pártok ülnek le mellé. A fidesz az MSZP szerint demokratikus párt? A despotizmus demokrácia? Hol élek én? Itt mindenki meghülyült?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyöngyöspata az ott élő romák szemszögéből 2011. április 24. vasárnap | AN

Barbárok Gyöngyöspatán 2011. április 24. vasárnap

A gyöngyöspataiak Amerikába készülnek 2011. április 22. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos