Ronai and Ronai
AMERIKAI

Így zavarták meg a fasiszták a Pen Klub rendezvényét 2011. április 7. csütörtök 15:48 Forrás: galamus.hu

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Így zavarták meg a fasiszták a Pen Klub rendezvényét

Budapest – A galamus.hu teljes dokumentációt közöl arról az estéről, amelyen  magyar fasiszták megzavarták a helyi Pen Klub rendezvényét, ahol többek mellett Bolgár György volt a vendég. Az előre megtervezett botránykeltésre meghívták a Fidesz közszolgálatiból pártszócsővé alakított televíziója, az MTV stábját. A svédországi magyar fasiszták azt nem voltak hajlandók tudomásul venni, hogy a rendezvény előadás volt és nem vitafórum. Ezért nem kaptak szót, mivel ők nem szerepeltek az előadók listáján. Az alábbiakban közöljük a galamus.hu oldalán levő teljes dokumentációt.

A Klubrádió szerdai híre szerint „lehazaárulózták Bolgár György újságíró-műsorvezetőt és magyar előadótársait egy Stockholmban tartott előadáson. Az ismert újságíró a helyi Pen Klub meghívásából tartott beszámolót a magyar helyzetről a svéd fővárosban. Az előadás végén egy magyar csoport lehazaárulózta az előadókat, mivel nem engedték őket kérdezni. A találkozó botrányba fulladt.”

*

Szerda délután a Klubrádió Megbeszéljük című műsorába egy Svédországban élő magyar származású hölgy telefonált be, hogy felolvassa fia (egy svéd kiadó szerkesztője) facebookos megjegyzését, aki jelen volt az eseményen. A bejegyzés így szól:

„Szemtanúja voltam a stockholmi kultúrpalotában, amikor a svéd Pen Clubban a magyar szólásszabadságról beszélgettek, és az ott élő magyar jobboldali klikk bekiabált. Azt az embert, aki Auschwitzot túlélte, és Svédországban a holokausztról tart előadásokat, hazaárulónak nevezte. A magyar állami televízió ott volt, egy ’sajtóattasé’ támogatásával (talán a követségről). Ez az ország a pokol felé megy. Sajnálom.”

„Én rettenetesen röstellem magam a svédországi magyarok nevében, hogy Bolgár úrnak kellemetlen perceket szerezhettek. A fiam elbeszéléséből tudom, hogy a Pen Club svéd tagjai megdermedve figyelték a szóváltást” – tette hozzá a betelefonáló.

Kuncze Gábor, a műsorvezető megjegyzése: Végül is csak az történik, hogy „érthetővé tesszük a világnak, hogy mi is a mi problémánk itthon, Magyarországon. Mert a hülyeségünket is képesek vagyunk exportálni.”

*

A Magyar Televízió szerda esti híradója beszámolt a Svéd Akadémia és a Pen Nemzetközi Írószövetség stockholmi rendezvényéről, amelynek „Jelentés Magyarországról” volt a címe. A híradó új műsorvezetője, Alföldi Zoltán felvezető szövege szerint: „Nem lehetett kérdezni, ez több résztvevőt felháborított Stockholmban. A svéd fővárosban ’Jelentés Magyarországról’ címmel tartottak beszélgetést, magyaroknak. Voltak, akik azt mondták, hogy az előadások célja csak az volt, hogy lejárassák külföldön Magyarországot.” [A szerk. megjegyzése: feltehetőleg nem „magyaroknak” szólt a rendezvény, hiszen a beszélgetés jól hallhatóan végig angolul folyt.]

Majd következik a beszámoló az eseményről, amelynek a tudósítás szerint a fő előadója Bolgár György volt. A tudósító szövege:

Az esemény liberális szervezői mindent megtettek azért, hogy stábunk ne tudja rögzíteni, amint a helyi magyar közösség tagjai kérdőre vonták őket és az előadókat, amiért nem tehettek fel kérdéseket.”

Megszólal „a skandináv országban élő egyik magyar, Politidu Mária”: „Ez Svédországban nem igazán szokás. Magyarország egy demokratikus ország, és hozzá vagyunk szokva, hogy mindig föl lehet tenni kérdéseket.”

A tudósító szerint Bolgár György „hosszan sorolta, hogy szerinte a magyar kormány hogyan lehetetleníti el a demokratikus ellenzéket. ’Hatalmas változások mennek végbe Magyarországon, amelyek ahhoz vezetnek, vagy már vezettek is, hogy egy tekintélyelvű rezsim alakuljon ki, egy parlamenti demokrácia álcája alatt’, mondta Bolgár György.” Majd így zárul a tudósítás: „A hallgatóság több tagja szerint az előadások rendkívül egyoldalúak voltak, és csak arra voltak jók, hogy lejárassák Magyarországot.”

*

Bolgár György – Pikó András kérdéseire – a Klubrádió csütörtök reggeli műsorában a következőket mondta az esetről:

A svéd Pen Club estét rendezett a magyarországi helyzetről: a szélsőséges mozgalmak terjedéséről, a médiatörvény után kialakult állapotokról, és mindezt műsoros keretbe foglalták. A meghívottak közt szerepelt egy Auschwitz-túlélő, részleteket olvastak fel a Stockholmban élő Klein György professzor memoárjából, interjút készítettek Berlinben Kertész Imrével, ezt levetítették, előadást tartott egy Stockholmban élő magyar műfordító, és felolvastak egy részletet a szintén meghívott Földényi F. László most megjelent esszékötetéből. A rendezvény második részében hárman beszélgettek. A kérdező a svéd közszolgálati rádió munkatársa volt. Bolgár György mellett a pécsi egyetemen dolgozó Bogdán Mária arról beszélt, hogy a média hogyan mutatja be a cigányokat.

Láttam utóbb a Magyar Televízió híradójának az összeállítását, amelyben azzal tisztelnek meg, hogy én voltam az est főelőadója – mondta Bolgár. – Hát nem. Sok előadó közül az egyik. Botrány azonban kétségkívül volt, mert jó félórával a kezdés előtt… megjelent egy televíziós forgatócsoport. Kérdezik a svéd szervezők, hogy ők kik. Ők a Magyar Televíziótól vannak. Kinek mondták, hogy jönnek? Senkinek. Kitől kértek engedélyt? Senkitől. Akkreditálva vannak? Nem. Ráadásul tudjuk, hogy a Magyar Televíziónak nincsenek tudósítói Svédországban sem.”

Hogy a forgatócsoportot kiküldték vagy ott bérelték, nem derült ki.

A svédek először el akarták őket küldeni – folytatta Bolgár György a Klubrádióban –, hogy ilyen nincs. vagy előre bejelentkeznek és engedélyt kérnek a forgatásra, vagy viszontlátásra. De megkonzultálták velünk a dolgot, és mi azt mondtuk, nekünk semmi kifogásunk ellenük.”

A kétórás előadás rendben lement.

Majd az este lezárása után egy ottani magyar elkezdett kiabálni, hogy szeretnének kérdéseket feltenni. A svéd rádiós műsorvezető mondta, hogy ez sajnos nem az az alkalom, ez egy műsoros este volt, nem vitaest. Nem volt fórum, nem is hirdették annak. És ellentétben a Magyar Televízió jelentésével, nem a magyaroknak szóló este volt, épp ellenkezőleg: a svédeknek szólt. Az persze természetes, hogy ott élő magyarok is eljöttek. Ám ők elkezdtek kiabálni, hogy micsoda dolog ez, Svédországban ilyen nincs. Mire a svéd Pen Club elnöke közölte, hogy már bocsánat, ez nem vitaest volt, a szólásszabadság pedig nem azt jelenti, hogy mindenki mindig azt kiabál, amit akar és ahol akar. Voltak még kisebb kiabálások, valaki bekiabálta, hogy hazaárulók, de azért olyan is volt, aki visszakiabálta nekik, hogy ’fasiszták’. Ezt már nem láttam a Magyar Televízióban. Majd kimentek, és a ház előtt nyilatkoztak a Magyar Televíziónak. Amely érdekes módon egy ilyen eseményen, amely nem számít különösebben hírértékűnek, ott volt, noha nem szoktak ilyenre stábot küldeni, de mégiscsak mintha előre tudták volna, hogy lesz ott valami, amiért érdemes odamenni, és csinálni belőle egy jó kis botrányos tudósítást.”

*

Bolgár György stockholmi (angol nyelvű) előadásának írott változata:
Nem csupán a sokat vitatott médiatörvényről kell beszélnünk, hanem a magyarországi parlamenti demokrácia szisztematikus felbomlasztásáról (megsemmisítéséről) is. Ugyanis erről van szó, s ez nem túlzás.

A Fidesz-KDNP a 2010-es választásokon a szavazatok 53 százalékával kétharmados többséget szerzett. A magyar alaptörvény értelmében ez elég az alkotmány cikkelyeitől kezdve bárminek a megváltoztatásához. Kivéve egy egészen új alkotmány elfogadását, mert volt egy olyan kitétel, amelynek értelmében a képviselők négyötödének egyetértése nélkül nem lehet hozzákezdeni egy új alkotmány kidolgozásához. Ezt a megszorítás azonban változtatható volt csupán kétharmados többséggel, és az új kormány éppen ezt tette mindjárt az elején. Ezzel szabaddá tette az utat a demokrácia magyar jogszabályi kereteinek átalakításához.

A külvilág azonban a brutális változásokat csak hónapokkal később észlelte, gyakorlatilag tavaly év végén, amikor a fokozódó ellenkezés dacára újraírták a médiatörvényt. A veszélyre, hogy a kormány ellenőrzése alá akarja vonni a sajtót, az elektronikus és internetes médiát, nem csupán a magyar média, a baloldali és a liberális ellenzék és értelmiség figyelmeztetett, hanem politikai szimpátiáitól függetlenül a szabad világ minden nagyobb médiaszervezete, továbbá egész sor tekintélyes politikus, nyugati kormány és nemzetközi szervezet is követelte a médiatörvény visszavonását, de hiába.

A kétharmados többség mellette szavazott, és Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, nincs semmiféle ok a változtatásra. Később mégis megtették. Ez, legalábbis részben, két hónappal később, az Európai Unió Bizottságának követelésére történt, de nem vették figyelembe az Európai Parlament, az Európa Tanács, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet és az összes nagyobb nemzetközi újságíró szervezet további intelmeit és javaslatait.

E nemzetközi botrány mellett azonban Magyarországon igen jelentős változások sorozata megy végbe, amely a formális demokrácia vékony leple alatt tekintélyelvű rezsim kiépítéséhez vezethet, és sok tekintetben már vezetett is.

Hogy csak néhány példát említsek:

1. A nagy parlamenti többség megszerzése után nem sokkal a kormány keresztülvitt egy nemzeti együttműködési nyilatkozatot, és kötelezővé tette kifüggesztését megfelelő helyen minden kormányzati épületben és intézményben. Azóta Orbán úr kormánya nem kívánt együttműködni semmilyen kérdésben senkivel.

2. A volt kormányhivatalnokoknak fizetett, néha felháborítóan magas, de legális végkielégítések megnyirbálásának politikai céljával törvényt fogadtak el, amely 98 százalékos adóval terheli meg öt évre visszamenőleg ezeket a jövedelmeket, amennyiben bizonyos összegnél – mintegy 12 ezer eurónál – magasabbak. Ez azonban nem vonatkozik a Fidesz azon tisztségviselőire és politikusaira, akik hasonló végkielégítést kaptak 7-8 évvel ezelőtt. Ha azonban valakit közülük mégis érintett a szabályozás, azt a törvény külön módosításával kivették a szabály alól. A személyre szóló törvénykezés nem bizonyult egyedinek: még az alkotmányt is kétszer módosították néhány napon belül, hogy a Fidesz egyik vezetőjét megmentsék a potenciálisan hátrányos következményektől.

3. Amikor az alkotmánybíróság törvénysértőnek minősítette a visszamenőleg elrendelt adót, a parlament azonnal megvonta a testülettől a pénzügyi kérdésekben való bíráskodásra szóló felhatalmazást, majd újra elfogadta gyakorlatilag ugyanazt a visszamenőleges hatályú adótörvényt. Ami az alkotmánybíróságot illeti, jogköreit alaposan megnyirbálja az új alkotmány, amelyet a kormányzó többség két hét múlva fogad el: a testület a továbbiakban nem illetékes a kormány pénzügyeivel összefüggő jogszabályok vizsgálatára.

4. Új alkotmány készül – hogy a jelenlegi helyére lépjen – a parlamenti ellenzék távollétében, bármiféle széleskörű nyilvános vagy szakmai vita nélkül. Célja a független intézmények meggyengítése, a hatalom központosítása és a fékek és ellensúlyok radikális visszaszorítása. Ugyanakkor az egész szöveg szelleme az 1930-as évekbe visz vissza minket.

5. Az elmúlt kilenc hónap törvénykezése mélységesen eltér a megszokottól: egyéni képviselők nyújtanak be törvényjavaslatokat a kormány helyett, hogy így el lehessen kerülni az egyébként törvényben előírt szélesebb körű konzultációkat a szakértőkkel, az illetékes testületekkel, mint például a szakszervezetek, és meg lehessen kerülni a parlamenti vitát is.

6. Visszamenőleges hatályú törvény született arról is, hogy különadókkal terhelik meg a nagy bankokat, távközlési, energetikai és kiskereskedelmi vállalatokat is.

7. A költségvetési egyensúly takarékossági intézkedések nélküli megőrzése céljából a kormány államosította a magánnyugdíjalapokat – értékük mintegy 11 milliárd euró –, és gyakorlatilag rákényszerítette ezek hárommillió tagját, hogy visszatérjenek az állami nyugdíjrendszerbe, azzal, hogy aki a továbbiakban is a magánalapokba akarja befizetni kötelező járuléka harmadát, ahogyan eddig tette, az nem lesz jogosult állami nyugdíjra, noha a kötelező járulék kétharmada továbbra is az államhoz folyik be.

8. A korábban független Pénzügyi Tanácsot azonnal feloszlatták azt követően, hogy bírálta a kormányt, amiért megpróbálta leleplezni a költségvetés nagy lyukait, és a kormány teljes ellenőrzése alatt álló új testületet hoztak létre.

9. Más független intézményeket ugyancsak a kormány megbízottjainak felügyelete alá helyeztek, mint az Állami Számvevőszéket, amelynek elnökévé egy megfelelő szakmai háttér nélküli Fidesz-politikust neveztek ki, vagy mint a nagyhatalmú Médiatanácsot, amelynek elnöke szintén a Fidesz egyik volt parlamenti képviselője. Mi több, ezeket az embereket kivételesen hosszú időre, 9–12 évre nevezték ki, és kizárólag kétharmados parlamenti többséggel távolíthatók el. Vonatkozik ez a legfőbb ügyész kinevezésére is, akinek Fidesz melletti elfogultsága több mint nyilvánvaló volt már első hatéves mandátuma idején is.

10. Gyakorlatilag minden állami intézmény és gazdasági társaság vezető tisztségviselőit, igazgatóit és menedzsereit a választások után azonnal leváltották szokatlanul brutális módszerekkel, mint például kommandó jellegű csoportok váratlan rohamaival a hivatalokban, s különösen a mobiltelefonok, számítógépek és kocsik azonnali lefoglalásával.

11. Kulturális háború folyik a baloldali és liberális gondolkodású művészek, filmesek, filozófusok ellen, akiket pénzügyi vétségekkel, állami pénzek elsikkasztásával vádolnak, ezzel megfélemlítve őket, s rábírva, hogy mindent hátrahagyva saját kis magánvilágukba meneküljenek. Az Állami Operaház nemzetközi hírű főzeneigazgatóját, művészeti vezetőjét és balettigazgatóját tisztségük elhagyására kényszerítették. A Nemzeti Színház igazgatóját folyamatos támadások érik innovatív, liberális és meleg volta miatt. Tarr Béla nemzetközileg elismert filmrendezőt rendreutasították azt követően, hogy a kormányt bíráló interjút adott egy német lapnak, és a világhírű Budapesti Fesztiválzenekart megfosztották állami támogatása egy részétől, mert vezetője, Fischer Iván egy interjúban bírálta a kormányt, míg a másik nagy zenekar, a Nemzeti Filharmonikusok pótlólagos támogatást kapott, miután vezetője, Kocsis Zoltán egy másik interjúban Orbán Viktor úr mellé állt. A Budapesti Holokauszt  Múzeumot figyelmeztette egy államtitkár, hogy változtassa meg a magyar zsidók második világháborús deportálásáról és megsemmisítéséről szóló kiállítását, csökkentve a korabeli magyar hatóságok felelősségét, több felelősséget hárítva a német nácikra.

12. Végül, de nem utolsósorban a kétségtelenül a legjellemzőbb eset: a földrajzi nevek felügyeletével foglalkozó, kvázi nem kormányzati bizottságot feloszlatták és két tagját kitették kormányzati munkahelyükről, mert nem akarták jóváhagyni a kormány döntését, hogy a Budapest Ferihegy repülőteret nevezzék át Liszt Ferenc repülőtérré, de felajánlotta kompromisszumként, hogy tartsák meg a légikikötő eddigi nevét, és azt egészítsék ki a zeneszerző nevével. Mostantól a kormánynak joga van mindent úgy elnevezni, ahogyan azt a „köz” szempontjából fontosnak tartja. Egy közalkalmazottnak pedig megmarad a joga ahhoz, hogy elbocsássák.

Ennek az önkényes, basáskodó, fölényes kormánynak a feje, Orbán Viktor, aki ma az Európai Unió elnöke. Március 15-én, a magyar nemzeti ünnepen mondott beszédében kijelentette: Magyarországot hevesen támadták az utóbbi időben külföldről, de visszavertük ezeket a támadásokat. Mint a múltban, amikor a magyarok nem fogadták el Bécs és Moszkva diktátumát, most nem akarják elfogadni Brüsszelét sem. Itt tartunk most.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 34 szavazatból)
Így zavarták meg a fasiszták a Pen Klub rendezvényét, 4.6 out of 5 based on 20 ratings

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Kedveseim,

    mindenki előtt nyilvánvaló a balhé megrendezett volta.
    S íme az ok, amiért rendezték: http://hirszerzo.hu/profit/20110407_brutalis_hiany_marcius
    Egy jó cirkusz eltereli a figyelmet.
    Bolgár György a kellékük volt, s a média kapva kap minden botrányon, holott ez az igazi botrány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  2. A tudósításban szereplő, Svédországban élő “magyar”-nak Magyarországról üzenem: haza lehet települni (főleg, ha nagy összeget hoz a nyugdíjkasszába), aztán itt magyarázza majd, hogy ez egy demokratikus ország, ahol bármikor, bármit lehet kérdezni.
    Más, de talán ide is tartozik ( a demokrácia okán), hogy egyre gyakrabban jut eszembe egy 40 éves vicc:
    - Mi a különbség a magyar és a svájci alkotmány között?
    - ???
    - A magyar biztosítja szólásszabadságot. A svájci a szólás utánit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (45 szavazatból)
  3. Ez legalább érdekes…
    Az állítólagos hazaáruló BGy idehaza él, míg a teli pofával fröccsögő hazafiak meg biztonságos távolban, svéd útlevél védelmében, külföldön…
    Ez legalább nagyon érdekes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (46 szavazatból)
  4. Én az gondoltam hogy Alföldi Zoltzán egy hiteles ember,de tévedtem.Mivel már sok televiziót is megjárt a véleményem negativan megváltozott róla.
    Felháboritó,gyalázat amit tettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  5. Az ilyen, botrányt okozó, idegenbe szakadt hazánk fiai – lányai – , szégyellhetik magukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (33 szavazatból)
  6. Én nem csodálkozom, hogy a Svédországba szakadt hölgy nem hitte el BGy-nek, hogy egy Európai Unióhoz tartozó, demokratikus államban a XXI. században
    ilyesmik megeshetnek egyetlen év leforgása alatt.
    Egy évvel ezelőtt én sem hittem volna el, hogy ez megtörténhet.
    Mégis megtörtént.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (33 szavazatból)
  7. Nemvolt ez így rossz kérem.
    Legalább hitelesítették azt amit Bolgárék elmondtak.
    Mert azt senki ne gondolja hogy az itteni Svéd nagykövetségen nem nézik a Királyi Tévét. A megvágott riporttal.
    A Hatalmárok megint hozták formájukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  8. Szerintem az a hazaáruló, aki nem az ország érdekében dolgozik, hanem a saját hatalmának a bebetonozásában.
    Mélységes tisztelet Bolgár Györgynek, hogy bár tudhatta, hogy beszédének lesz itthon visszhangja, mégis vállalta, hogy megosztja a svédekkel is az itthoni helyzetet. Mindenkinek joga van tudni, hogy mi folyik Európa közepén, hogy egy demokratikus ország merre sodródik.
    Ha meg valaki úgy gondolja, hogy nem kéne kitállalni a szennyesünket, akkor arra hívom fel a figyelmét, hogy ma már amikor a határok nyitva, amikor a sajtó, az internet áthidal minden távolságot, nem kell nekünk elmondani, látják anélkül is.
    Bolgár György csak szépen érthetően összefoglalta az elmúlt 11 hónap eseményeit. Ha ez az összefoglaló fáj valakinek, akkor tetszettek volna jól vezetni az országot.
    Nem hiszem, hogy a nem fidesz hívők, annyira sajnálnák, ha nem lenne mit kritizálniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (41 szavazatból)
  9. Megérkeztek a Fidesz fan-ok minuszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  10. trulla! látjuk…
    Ennél nagyobb örömük sose legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  11. “Hát erre is föl kell készülni: a honi – “Magyarország Kormányától”, sajnos, nem túl távoli – szélsőjobb exportálja módszereit.

    A 2002-es választások után gyakorlattá vált, hogy széljobbos rohamosztagok repültek rá egy-egy, nekik nem tetsző rendezvényre.”

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/04/07/Egyetemes_magyar_szelsojobb/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  12. trulla:
    Fittyencek !
    ( fityisz-bérencek . Ez a javasolt mozaikszó eme páriákra. :D )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  13. Különben meg nemtudom mit tépik EZEK a szájnak nevezett ( virtuális Hitlerbajusz ) alatti nyílásukat .
    Milenne pl. az USA .-ban ha egyik állam lakója a másik állam tévéjének nyilatkozna kissé kritikus módon a lakhelyén történő dolgokról?
    ( Elegem van már baromira ebből az álságos és hamis nemzetieschkedésből )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  14. A ma reggeli “Határon túli magyarok” adásába elhangzott az “igazság”! Még a kávétól is elment a kedvem! Már a rádió is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. A szavazások menetét tekintve, vagyis hogy bárki csak egyszer szavazhat, NAGYON SOK FIDESZ FAN-t kértek meg a mínuszolásra!
    Gondolom, hogy munkaidőben, – vagy esetleg az alkotmány-készítés közben???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  16. Valakinek ,igen csak a lábára léptek ,mert ide csődítették ,a fizetett bér minuszolókat . Az igazság talán fáj bérencek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Talán nem minuszolni kéne,hanem érvelni.Ja,nincs mivel,mert a pofátlanul 20 éve az Állam pénzén meghízott vezető,most megint egy szenilis papot támogat,hogy a csóró fizessen az államadósságba pénzt.Ki a fene adott a bankoknak 100 milliárdokat?Igen,a felcsúti.Húzzanak el a büdös francba,képmutató mocskok.Gyühetnek a minuszok idióta hülyék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. A köztelevízió nem, hogy előre tudta mi fog történni,hanem megszervezte, hogy mi történjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  19. Látszat mögé néző

    Szerintem a holokausztozásból van már elege egy csomó embernek, meg abból, hogy a zsidókból és cigányokból szentet csinálnak lassan… Ha Európa és Amerika összes kiirtani próbált népe ekkora cirkuszt generálna (őslakos amerikai indiánok, maják, inkák stb.), az egész világ állandóan harcban állna. NEM LEHETNE MÁR ELFELEJTENI A MÚLTAT ÉS A JÖVŐRE KONCENTRÁLNI????? És számomra rettenetesen érdekes, hogy amikor zsidóüldözésről és a cigányokkal szemben táplált ellenszenvről van szó, mindig a magyar a rossz! Noha tudvalévő, hogy a fasizmus nem innen indult; sokkal magasabb helyen (Vatikán) elhallgatták, végignézték, asszisztáltak hozzá, mégis mindenki Magyarországra köpköd. A másik: tessék, EU-s romapolitika: itt vannak a cigányaink, ha minden EU-s ország betelepít belőlük pár ezret, meg van oldva a magyar probléma. Csakhogy senki nem akarja őket!!!! Kívülről, távolból, jólétből könnyű rasszistázni meg oktatni, csak valaki oldja meg a helyzetet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (27 szavazatból)
  20. Na, van egy hozzászólás amit végre mi is mínuszolhatunk.

    Kedves Leskelődő,
    Elege van a holokausztozásból egy csomó embernek? Nahát!
    Pedig ezt a dolgot itt Magyarországon 60 év alatt nem sikerült kibeszélni. Mert Ti soha nem akartok róla beszélni. Csak leszólni azokat, akik beszélnek róla.
    A holokauszt itt nálunk nem egyedül a németek műve volt. Magyar vezetők, hivatalnokok, kisemberek tevékenyen részt vettek benne.
    A magyar csendőrség vitte gyűjtőtáborokba, pakolta fel az itteni zsidókat és cigányokat az Auschwitzba induló vagonokra.
    Nem a németek egyedül, a helyiek. A németek csodálkoztak a legjobban, hogy az itteni hivatalnokok, kisemberek milyen segítőkészek.
    Ha a látszat mögé látnál, akkor látnád: ami itt történt, azt nem a egyedül németek csinálták, a helybéliek bőven kivették a részüket belőle. A Dunába lövésről ne is beszéljünk.
    A baj, hogy beszélni nem akartok róla, és a mostani szélső jobb pont ugyan úgy viselkedik, ahogy 30-as években az akkori.
    Eleged van a holokausztozásból? Legalább 1x hallgasd végig, hogy mi történt itt akkor, mert úgy néz ki fogalmad sincs róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  21. Megmondom én Neked Látszat, hogy miből van elegetek.
    Abból van elegetek, hogy nem volt tökéletes a megoldás, hogy maradt pár ember, aki emlékezni mer a legyilkolt milliókra. Saját bénaságotokból van elegetek, mert nem sikerült a nagy terv.
    Abból van elegetek, hogy ez a magyarok istene csak nem segít rajtatok, pedig már az alkotmányba is bevettétek, Izraelnek meg lám hatalmas földgázmezők, meg hitech, meg a legjobb orvosok, meg a szemetek, 3 tengerük is van!
    Mindig az irigységből volt elegetek, mert már nektek is fáj, olyan irigyek vagytok. Minden kéne, ami a másé, csak tanulni és dolgozni ne kelljen.
    Ha nem lennének romák meg cigányok, egymást falnátok fel, mint a magyar történelem mutatja.
    Asszisztáltatok egy akkora galádsághoz, amihez fogható még nem volt a földön, Ezt a lelkiismeretetek mai napig nem tudta feldolgozni. Így hát el kell hallgattatni mindenkit, aki erre emlékeztet benneteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  22. Ahogyan az előző, hasonló témájú cikkhez írt megjegyzésemben, itt is szeretném felhívni a figyelmet a bérleszavazó szarháziakra, Úgy látszik, ezeknek a bűzös miazmáknak ez a demokrácia, a “szeretet vallása”, a “hazafiság”, és sok egyéb, amely szavaknak valószínűleg a jelentését sem ismerik.
    Bolgár úr egyébként, ha a dolgot a “jó” oldaláról nézzük, voltaképpen még büszke is lehet: egy szintre került egyetlen irodalmi Nobel-díjasunkkal, Kertész Imrével!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  23. Gyönyörű elgondolás, hogy “Európa és Amerika összes kiirtani próbált népe ekkora cirkuszt generálna”. Tudod generálnak, generáltak is, csak nagyon messze tőlünk, amit lehet, hogy nem hallottunk meg, vagy nem vettünk annyira komolyan. Az inkák, maják már több száz évvel ezelőtt lettek kiirtva, az a seb már nem fáj annyira, már nem vérzik, de emlékeznek a leszármazottak. Igaz nincs közvetlen élményük mert nem az apjuk, vagy nagyanyjuk képét idézik fel, hanem olyan távoli ősökét, akikhez nincsenek dokumentált családi kötődéseik. Ez már nem így van az észak-amerikai indiánokkal, és a behurcol, és utána üldözött négerekkel. Ők tudnak családi kötődést felmutatni az áldozatokkal, és majd ugyanolyan érzékenyen élik meg azt a problémát, mint az európai zsidók a holokausztot. Ez a seb nagyon friss! 67 év nagy idő, de szülők, nagyszülők elvesztése, gyermek fejjel koncentrációs táborok borzalmainak átélése ennyi idő után sem felejthető.
    Sem zsidó nem vagyok, sem nem élhettem meg koromnál fogva a II. Világháborút, de tudok empatikus lenni.
    No de a cikkhez is pár szót! Nem az járatja le Magyarországot a világ előtt, aki egy előadásra, meghívott vendégként elmegy, hanem az, aki hívatlanul megzavarja a rendet, és lépten-nyomon hazaárulózik arra, aki nem ugyanúgy gondolkodik, mint ő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Látszat mögé néző: Adtam Néked egy pozitívat.
    -
    No nem a hozzászólásodban leírtak miatt, hanem mert legalább leírtad véleményedet.
    Válaszom :
    Szívesen elfelejtenénk a Holocaustot meg egyebeket, ha nem látnánk ujra csattogni a flaszteren a hitleri bakkancsokat.
    Nem látnánk – hallanánk a pogromokat védtelen és ártatlan cigány honfitársaink ellen.A fasizmus nem magyar találmány , de akkor miért kell nektek még most , 60 évvel az események után is kiállnotok mellette ? Miértnem tudjátok Ti is elfelejteni ?
    Miért kell összemosni a ” cigány ” meg a ” bűnözés ” szót ?
    Most, hogy Ti Jobbikosok is bekerültetek a Parlamentebe és ha VALÓBAN fontos Nektek a bűnözés megfékezése, akkor miértnem értelmes és az eddigieknél hatékonyabb törvényjavaslatokkal álltok elő, ahelyett hogy a feszültséget növelitek eldugott kis falvakban?
    -
    Majd én megmondom mert Töletek ERRE választ ugysem kaphat becsületes és naív kérdező:
    Azért, mert a jólismert régi ” oszd meg és uralkodj ” hitleri elvet kívánjátok alkalmazni , a hatalomért való harcban.Hogy a régi álmot megvalósíthassátok : A Totalitárius Államot .Ez a Ti célotok !
    -
    -
    Máskülönben meg Bolgár Gyurka NAGYON jól csinálhatja a dolgát, ha ennyi fittyencet küldenek ide mínuszolni.
    Eddig nem nagyon figyeltem a tevékenységét, de most hogy a fittyencek felhívták rá a figyelmemet, terjeszteni fogom ismeretségi körömben hogy hallgassák a Bolgár-féle beszélgetéseket…..a Fityenc-elleneklám fordítva sült el :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Geyza, igazad van. Viszont a totalitárius állam is csak eszköz.
    -
    Thanatos, addig jó nekünk míg a “bérleszavazó szarháziak” erre kapnak pénzt.
    De szerintem ezen már rég túl vannak, már meglökték a kereket, s forog magától, maga alá gyűrve mindent és mindenkit, aki/ami értéket képvisel velük szemben.
    Nyilvánvaló, hogy ezek után pénzt s energiát inkább a listáik elkészítésébe ölnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Kedves Hanna, nem szeretnék lázítani, de mi, a “kerék által maga alá gyűrendők” mit tegyünk? Szörnyülködjünk pusztán ezeknek a valamiknek a bornírt szemétségein és degenerált agyán, bízzunk az EU-ban és a világ valóban demokratikus részében – vagy megtépázott széplelkünket félretéve esetleg rúgjuk valahogy oldalba azt a bizonyos “kereket”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Kedves Thanatos, jó fej vagy. Lázítsak inkább én? Nő létemre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Látszat mögé néző!
    Tudod,hogy 1945 előtt Bp.lakásainak 50% Magyar-Zsidók tulajdonában volt?
    És a Létező szocializmus eredményeit:Gyárak,lakótelepek,2-es METRÓ,mind az elrabolt zsidó vagyonokból fedezte a rákosi-kádár rendszer!?
    Ha régi épületben élsz,lehet,hogy a te lakásod is valaha egy kirabolt,majd csupán a vallása miatt meggyilkolt zsidóé volt!
    Sajnos nem lett még ma sem kibeszélve a Magyar Holokauszt,66 évvel,a történtek után sem…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Kedves Jimbo és többiek!
    Az, hogy a magyarok hogyan viselkedtek a második világháború alatt, nem kellene ennyire könnyen elintézni. Nem kevesen voltak, akik így vagy úgy megpróbálták menteni a zsidókat, vagy valamit tenni értük. Az én nagyapám orvosként sok menlevelet adott ki olyanoknak, akiket munkaszolgálatra hívtak be. Nem egyedül volt.
    És ami a témához tartozik, kevesebb indulat, kevesebb ítélet, több türelem. (Amíg itthon vidáman lehet és kell tüntetni a sajtószabadság, ingyen szalámi ügyekben, nem tarom szimpatikusnak a szennyes teregetését, municiót adva ezzel a szélsőségnek. Az meg valakinek jó?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. Kedves Mínuszt ide,
    Senki nem vitatja, hogy sok magyar segítette a zsidókat, cigányokat. De ez nem csökkenti azok bűnét akik részt vettek a disznóságban. Ez azt jelenti, hogy azokban a sötét időkben is voltak tisztességes emberek.
    Ettől még Leselkedő barátunk hozzászólása butaság.
    A szélsőjobbnak nem kell muníció. Megy nekik anélkül is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Látszat mögé néző

    Na, mondj igazat… Nos, akkor sorban. Nem vagyok sem Jobbikos, sem fideszes. Mszp-szavazó vagyok 18 éves korom óta, és az is maradok. Tények. Mindkét nagyszülőpárom kuláklistára került anno, mindenüket elvették. Újraépítettek, aztán jöttek az oroszok, nagyapám 56-ban volt a Markó utcában, Márianosztrán, és a gulágon is. Betegen jött haza, nem sokkal később meg is halt. A családom múltját megtépte a Rákosi-rendszer, majd megtépte a kommunizmus. Elárulom, anyai ágon van roma a családban, és amilyen színes, szerintem zsidó is. Magam nem hordozom egyetlen etnikai csoport jegyeit sem, de a szüleim, rokonaim igen.

    Holokauszt. Félreértesz. Nekem abból van elegem, hogy ha itt valaki kiejti a cigány vagy zsidó szót, azonnal lerasszistázzák!
    Tények:
    A zsidóságot Egyiptom óta üldözi valaki. Akárhová mennek, üldözik őket. Ha engem mindenhonnan kiutálnak, előbb-utóbb elkezdek gondolkodni, hogy nem a mindenhonnan-nal, hanem velem van baj. Persze, hozzáállás kérdése.

    Cigányok: szegények, meg ne sajnáljam már őket. Amíg becsületesen dolgozó emberek kerülnek utcára otthonuk elvesztése miatt, míg az állam a romáknak új családi házakat épít, amit azok teljesen lelaknak 1-2 év alatt – hát bocs, hadd ne sajnáljam őket. Életben annyi segítséget nem kapott etnikai csoport a világon, mint a magyar cigányság. Éltek vele? Nem. A mi hibánk? Nem! Nem és nem! De épp ideje számon kérni, hogy legalább ha nem tudnak a társadalomnak hasznos tagjai lenni, legalább ne tegyék tönkre, keserítsék meg mások életét!

    A “hitleri” bakancsokat az emberek igénye hívta életre! Láttál te vagy bárki 20 évvel ezelőtt jobboldali megmozdulásokat, mikor a cigány együtt dolgozott a magyarral? Nem. De elnézést kérünk, hogy amíg a mi életünkről van szó (nem díszpáholyból, külföldről vagy biztos anyagi háttér mögül nézzük), addig hadd legyen elegünk a cigányterrorból és a romák élősködéséből!

    Leszögezem: semmi bajom a zsidókkal, úgy egyénenként, általánosságban a cigányokkal sem, ahogy a feketékkel, kínaiakkal sincs.
    Amit utálok, az a múlt állandó felöklendezése, amit már nagyon sokan unnak, és semmi másra nem jó, csak arra, hogy a régi ellentéteket felélessze.

    Ui.: utálhatnám a magyarokat és az egész orosz nemzetet, hogy a családomat tönkretették, velem együtt. Nem, nem vagyok hajlandó. Mert megváltoztatni a gyűlölet, a visszamutogatás semmit nem tud, csak megmérgezi az életet. Mindenkiét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  32. Látszat mögé néző

    Még egy észrevétel… Majd akkor lesz jogos a magyarság büntetése a holokausztban való részvétel miatt, amikor végre valaki elkezdi a Vatikánt és a keresztény egyházat is felemlegetni, előbb mint hallgatólagos, később mint tevőleges tettestársat az emberirtásban. Ha az a zsidóktól származó kincs, ami a Vatikánt most gazdagítja, Magyarországé lenne, nemhogy államadósságunk nem lenne, de a skandináv országokkal lenn egy szinten. Csak ezt nem divat emlegetni, mert a Vatikán és az egyház befolyásos, míg ez a szerencsétlen ország bátran rugdalható :-( (

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Hanna: Nem feltétlenül.
    Vannak olyan elmék akiknek a pénz nemsokat jelent és nem azért mert túl sok van nekik belőle.
    Őket a hatalomvágy hajtja.Attól részegülnek meg, az élteti őket.
    És az ilyenek, ha kellően nagy ” karizmával ” rendelkeznek, egy relatíve elmaradott társadalomban mindig megtalálják a hatékony segítőiket, akik viszont már csakis pusztán a pénz miatt állnak be mögé.
    -
    Nézd meg a mai modern európai társadalmakat.
    Pl. Angela Merkel nem nevezhető karizmatikus személyiségnek, mégis a Világ egyik vezető hatalmát képviseli.
    Mert ott már az emberek képesek normálisan, mérlegelve a tényeket, kiegyensúlyozottan gondolkodni és főleg szavazni .
    -
    ( Amint hallom a német rendőrség apró kis szögletes csomagocskákat szokott csinálni a neonácikból, ha azok gyujtogatni akarnának.Úgy viszik őket a kóterba.És nincs apelláta. Nincs rendőr-meghurcolásdi.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Hm…szerintem senki nem bünteti a ” magyarságot ”
    Pillanatnyilag a magukat Igazmagyaroknak önkényesen kinevező nemtúl nagy csoport büntet mindenkit akinek a véleménye eltér az övékétől.
    Pl. pár éve az volt az akkori MTV véleménye hogy nem fogják csak úgy ukk-mukk-fukk beolvasni a zavaros proklamációjukat, mire felgyujtották az épületet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Látszat:
    Nagy igazság van abban hogy a Vatikán mennyire negatív szerepet játszott Hitler elismerésébenm.
    De emiatt nem lehet büntetni a becsületes hívők százmilióit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Látszat:
    Nincs egy kis dézsa – vü érzésed?
    A mostani magyar helyzet nem emlékeztet Tégedet az akkori Vatikán-Hitler viszonylatra ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Látszat:
    Az, hogy mindig voltak olyanok akik utálták a zsidókat, még nem jelenti azt, hogy jogos is volt.
    A 21. században vagyunk. Az ókori vagy a középkori téveszméket egyszerre és mindenkorra félre kell tenni.
    Magas rangú egyházi személyiségek is benne voltak? Igen benne. De ott sem mindenki.
    A baj az, hogy a világ nagy részén ezt a témát kibeszélték, feldolgozták itt még nem.
    A “cigányterrorizmus” szót meg ha MSZP-s vagy, akkor ne nagyon hangoztasd, mert ez jobbikos terminus technikus-már ha nevezhetjük így ezt az ocsmány kifejezést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Látszat mögé néző

    Geyza, de nagyon :-( Ezért félek. Ugyanis nem vagyok templomba járó… Viszont Orbán már vizitált a pápánál…

    És látod, erről beszélek… Hogy becsületes hívők millióit nem lehet hibáztatni. De becsületes magyarok leszármazottait sem. Amúgy Hannának nagyon igaza van, hogy ebben az országban a nagy többség igen távol van a gondolkodástól, emóciók által vezérelt csürhe a többség.

    Jobbos reakciók…

    Nem véletlenül választottam a nevemet. Nos, ha valaki távlatokban nézi a dolgot, akkor a mai Jobbik-Gárda effektus egy felrobbant kukta iskolapéldája. Húsz éve van a probléma a cigányokkal. Húsz éve nem lehet kiejteni azt a szót, hogy cigánybűnözés, nem hallgatja meg senki azokat az embereket Heves megyében és máshol, ahol a cigány többség miatt félelemben élnek, de elmenni nem tudnak, mert élő ember nincs, aki megvenné az otthonaikat, vagy kártalanítaná őket. A romák által meglopott, terrorizált, bántalmazott nem romák érdekeit senki nem védi húsz éve. A fedő alatt forrong a dolog, egyre forróbban, egyre elkeseredettebben: most vágta le a fedőt. Csak idő kérdése volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Látszat mögé néző

    Jimbo, használom ezt az ocsmány kifejezést. Mert amíg van, amit csak ezzel lehet leírni, addig használni kell. Nos. Amikor ebbe a városba költöztünk, közös udvarba kerültünk egy cigány családdal. Először nagyon barátságosak voltak, átjártak sóért, edényekért, aztán mindenért. Az edények mocskosan kerültek vissza, ha visszakerültek, az élelmiszert soha nem láttuk viszont. A házrészen törlesztés volt, én három műszakban dolgoztam, anyukán négy órában, mert már akkor is beteg volt. Szóval nem vetett fel bennünket a pénz. Nos, miután több ízben szemtanúi lettünk annak, hogy a családfő más cigány férfiakkal kiül a kertbe kártyázni, és röpködnek a tízezres-kötegek (az egész szomszéd család segélyes volt meg “rokkant”, mozgáskorlátozott, közben egész nap a közeli piacon lebzseltek, loptak (olyan nyílt titok volt, hogy a hangosbemondó bemondta, amikor megérkeztek), anyu megunta, hogy állandóan kérincsélnek, és egyszer nemet mondott. Onnantól terror volt, a szó szoros értelmében. Felköltözött a család a verandánkra, ott aludtak, egész nap ott voltak. Ha kiléptünk, inzultáltak. A végén addig fajult a dolog, hogy egy este kaptam egy telefont: édesanyám üzeni (aki amúgy félig roma, tehát nem igazán rasszista), hogy ne menjek haza, mert a szomszéd testvére vár a kapuban, és azt üzeni, ha meglát, elvágja a torkomat. Anyu bezárkózva a lakásban, az utcai ablakon dobott ki egy segélykérő levelet. Egy vadidegen hívott fel. Telefon a rendőrségnek a munkahelyről, bejelentés után egy órával értek ki. Tudod, mit mondtak a verandán cirkuszoló cigányok láttán? Hogy amíg vér nem folyik, addig nem tehetnek semmit. Ha félünk, fogadjunk testőrt (sic!) Aztán elmentek. Két hétig az ablakon közlekedtem (utcai), anyu meg szabadságot vett ki, és nem ment el otthonról, mert azzal fenyegették, hogy ha “nem takarodunk el onnan”, felgyújtanak bennünket. Hozzáteszem: egy u alakú épület volt, a másik szárny is sz udvarba nyílt, egy lakott lakás, amelynek a lakói csak akkor mertek visszajönni, miután a család elköltözött. Nekünk viszont nem volt hová menni. Hát mi a cigányterror, ha ez nem????? És sajnos nem egy, ne kettő, sok ilyen van, amit soha senki nem hallgatott meg, nem orvosolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Látszat:
    Ez tényleg kemény helyzet. De nem csak a cigányok között van olyan, aki így viselkedik. Azokkal mi a helyzet? Az italozós, szerencsejátékos bűnöző életmód nem csak a cigányokra jellemző. Minden deviáns elemre figyelemmel kellene lenni. Az “amíg vér nem folyik” duma sajnos általános dolog, akkor is ezt mondják, ha mindkét fél magyar. Akkor is ha alapjáraton jól szituált tinédzser fiú tinilányt zaklat, aminek gyilkosság a vége. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Kedves Látszat mögé néző!
    Te nem csak a látszat mögé nézel, hanem a nézetek mögé is látsz! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Köszönöm a véleményem szerint korrekt tájékoztatást, és köszönöm, hogy BGY bemutatta a magyar való világot.
    Csak problémám van a cikk címével. Nem a fasiszták, hanem a ugyanolyanok, ugyanazok aki az elmúlt ciklusban zavarták meg a rendezvényeket, azok tették. Tisztelt Fidesz és “szeretett vezérünk”! Önök közel egy éve nyertek. A szavazásra jogosultak 35-36 százalékával, a magyar választási rendszerünk jóvoltából. Nem kellene abbahagyni az Önökkel mindenben egyet nem értők elleni szervezkedést. Meggyőzödésem, hogy a magyar közszolgálati TV nem véletlenül volt ott közpénzből.
    Talán az országot és az országért kellene tenni és nem lejáratni minket magyarokat. A Magyar Köztársaság állampolgárait. Úgyhogy a “fasiszták” szót véleményem szerint nyugodtan lehetne a magyar jobboldalra, a Fidesz-KDNP koalícióra cseréni a nemzeti együttműködés szellemében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. T. Látszat Mögé Néző,
    az én dédapámat viszont elfüstölték Auschwitzban – nyilván igen veszedelmes elem volt úri szabó létére, talán néhány arra érdemes “ember” f.-át odavarrta volna a frakk nadrágjához, közveszélyes varrótűiről már nem is beszélve, a nagyanyám pedig alig úszta meg – egy jóindulatú csendőr révén – a deportálást.
    És: vannak soha el nem évülő bűncselekmények.
    Ami pedig az unást illeti: én pedig a szerencsétlen kuláklistások sirámait unom, ennél jobban csak azt, amikor különféle un “értelmiségiek” panaszkodnak a horrorisztikus elnyomásra – ami diplomát adott ocsmány mancsukba, igaz, hogy legfeljebb dísznek használták – , és őrjöngve emlegetik “ellenálló múltjukat”, elfelejtve, hogy a KISZ-tagság a felvételi követelménye volt.
    Egyszóval – és elnézést a többiektől – KUSS, vagy ha jobban tetszik: POFA SÚLYBA azoknak, akik a történelmet tudáshiányosan, emlékezetkiesésben szenvedve, avagy szándékosan elferdítve/csalva nézik, és igazságosztónak vélik magukat!
    Jöhet a Nagy Negatív, amihez őrületes bátorság kell! “…nem adhat mást, mint mi lényege…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. Látszat mögé néző

    Kedves Thanatos!

    Nos, még egy: soha nem pontozok véleményt negatívan olyan helyen, ahol nem látszik, hogy én voltam. Tehát nyugodt lehet bárki, nem mínuszolok. Ezt, a tisztességgel, az igazság kimondásával, a munka értékének becsületben tartásával együtt örököltem, engem így nevelte. Tehát ha bárki is bármit szeretne tudni rólam, az feketén-fehéren ott van a hozzászólásaimban, egyben bárki biztos lehet: soha nem sumákolok, és a soraim között sem kell olvasni, mert hála a Kádár-rendszerben végzett általános iskolai tanulmányaimnak, olvasni és írni is megtanultam, és nem csak alany-állítmány szinten. Diplomám nincs, és nem azért, mert nem lehetett volna: nem akartam. Nem a diploma teszi az embert emberré, én a gimnázium padjából már a fizikai munka világába léptem ki.

    Thanatos, őszintén sajnálom a dédapádat, és téged is, hogy nem ismerhetted. Vacak dolog, tudom, mert bár nem a holokauszt kapcsán, én is csak két nagyszülőmet ismerhettem, a kettőből is a nagyapámat sajnos rövid ideig. Tőle tanultam meg, hogy nincs értelme gyűlölködni, mert az nem vezet sehová. Őtőle, aki betegen, nyomorékon jött haza az orosz hadifogolytáborból. Érted ennek a lényegét? Nekem ez az örökségem, de többre becsülöm, mint a milliókat vagy bármilyen gazdagságot. Békét és megbocsátást örökített rám gyerekként, nem pedig keserűséget és bosszúvágyat.

    “vannak soha el nem évülő bűncselekmények.” – Igen, vannak. De tényleg jobb állandó gyűlöletben élni, állandóan marcangolni önmagad? Változtatni nem tudsz a múlton.

    Végül: nem nagyon emlegetik, hogy zsidókon és cigányokon kívül hány magyar, akkor még szovjet hadifogoly, más nemzetiségű kommunista lelte halálát a táborokban. Mégis, soha nem hallottam, hogy nem zsidók leszármazottai bármiféle “kártérítést” vagy elégtételt követeltek volna.
    Amikor ilyen követelést hallok, mindig felmerül bennem az, hogy van pénz, ami jóváteheti egy ember megölését? Azaz: mit segít, ha visszakapom a vagyonomat? Megváltoztat az én személyes, pillanatnyi életemen kívül valamit? Visszakapom a nagyapámat? Tudod, a család másik ága utánament anno ennek, hogy mint 56-os forradalmár leszármazottai, kapjanak valami kártételt nagyapám bebörtönzése és hadifogságba küldése miatt. Már akkor undorodtam az egésztől, mert mint mondom: azt, aki fontos volt, nem hozza vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Látszat mögé néző

    Ja, Thanatos, még egy: ezen az egy alkalmon kívül én soha senkinek nem mondtam el sem a kuláklistát, sem hogy nagyapámmal mi történt… Megtehettem volna, ahogyan sokan mások, de én azt hiszem, a jelenben a jelennek van értelme, az én életem szempontjából van ugyan hatása tatám tetteinek, de azokat nem tudom befolyásolni. Mindenki a saját sorsának kovácsa… Ami nekem kell, van, lesz, azért nekem kell megharcolni, dolgozni, nem elvárni, hogy valaki rám örökítse. Persze, úgy sokkal kényelmesebb, és a mai fiataloknak jobban is fekszik, mint a küzdelem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Kedves Thanatos!
    Szerintem nem unhatjuk meg egymás (vélt-valós) “sirámait”, mert csak a türelem vezet a megértéshez. Nem könnyű út, de el kell kerülni a “bűnismétlést”, mindegyiket. Lehet, hogy furcsán hangzik a kritika, de az a hang, amit megütött, szerintem nem vezet eredményre, vagy mások a céljaink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Látszat mögé néző

    Mínuszt ide, ezt tőlem kaptad :-) Mintha te értenéd, hova akarok kilyukadni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Látszat mögé néző

    Felvetek egy kérdést, ami motoszkál bennem egy ideje… Nem hagy ez a “fasiszta”, “rasszista” dolog nyugodni… Ezek a szavak nem idegengyűlöletet jelentenek? Azt, aki nem kedvel egy bizonyos etnikai csoportot, nem lenne helyesebb pl. romafóbnak mondani?
    Indoklás… Magyarországon sok egyetemi város van. Nálunk pl. kiemelkedően magas az afroamerikai és az ázsiai diákok száma, ahogy az ázsiai munkavállalóké is. Érdekes tény, hogy soha az életben ebben a városban senki nem inzultált sem nappal, sem sötétedés után külföldi diákot, felnőttet. Szépen beilleszkedtek, sokszínűvé téve a várost.
    Itt is szép számban képviseli magát a Jobbik, volt már a tanyavilágban demonstrációjuk is, de soha nem a külföldiek lakta kollégiumoknál, vagy a kis kínai negyednél. Milyen fajgyűlölet az ilyen? Nem értem… Nem lehet, hogy nem is fajgyűlölet, hanem tiltakozás egy JELENSÉG ellen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Vannak akik a cikkről, vannak,akik egymásról kommentelnek. Foglalják a helyet és fárasztják a honlapot böngészőket.

    T. Admin!
    Én sem mocskolódásra,sem bértollnoknak tűnő nemberek vissza-visszatérő ömlengéseire nem lennék kíváncsi. Véleményem szerint egy-egy témához egy-egy kommentelőnek csak max kettő, na legyünk megengedőbbek 3 hozzászólást engednék. A többi mehetne egy oldalágba,amit jobb helyen kukának hívnak. Sőt, ha egy komment 15-20 sornál több,akkor a 15., vagy 20. sor után lehetne egy tovább jel.Az első sorokból általában kitűnik a kommentelő vélemény,álláspontja. Ha kíváncsi lennék, akkor mennék tovább, ha nem,akkor továbblépnék. Aki nem tudja röviden megfogalmazni a véleményét,észrevételét,az gyakoroljon.Otthon,egyedül,de ne egy ilyen fontos honlapon.
    Tisztelettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  50. Látszat mögé néző

    LS, te megőrültél… Bocs. Ez egy FÓRUM. Tudod, mi a jelentése? Hogy mindenki annyit és akkor és annak ír, amikor akar. Pontosan ezt írta valaki fentebb: nem lehet semmit megbeszélni. És hadd döntsem már el, hány sorban akarok megnyilatkozni…

    Ajánlom mintául ezt: http://www.virtus.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos