Ronai and Ronai
AMERIKAI

Farkas Flórit elzavarták Gyöngyöspatáról 2011. április 25. hétfő 16:16 | AN

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Farkas Flórit elzavarták Gyöngyöspatáról

Gyöngyöspata – A Fidesz kijelölt cigánypolitikusa, Farkas Flórián először jelent meg Gyöngyöspatán a szélsőséges rasszisták által terrorizált övéi között. Ezúttal sem segíteni jött, csak felvilágosítani azokat, akiket kimenekítettek, hogy húsvéti kiránduláson vettek részt. A cigányügyi megélhetési Farkas Flóriánt elzavarták. Ezzel véleményt mondtak a Fidesz romapolitikájáról – pedig egy éve még rájuk szavaztak.

“Flóri, takarodj!” – így fogadták Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt a romák Gyöngyöspatán. A roma politikus ráadásul – a Független Médiaközpont videofelvételének tanúsága szerint – a kormányzati kommunikációnak megfelelően provokációról beszélt Gyöngyöspata kapcsán, de gyorsan belefojtották a szót a helyi romák. Az itt és most blog közben a Szijjártó Péter által emlegetett húsvéti kirándulás és a roma szokások közti különbséget feszegeti.

Farkas Flóriánt nem csak el akarták zavarni a helyi romák, de furcsán is néztek rá, amikor a kormányzati kommunikációnak megfelelően provokációról beszélt, és a “húsvéti kirándulás” szervezésében segédkező Richard Field amerikai-magyar üzletembert említette. A Független Médiaközpontnak egy videomegosztó portálon található felvétele szerint ekkor azt mondták Farkas Flóriánnak a helyiek: hagyd békén azt az embert, az isten áldja meg. Ez nem politikai akció, az életünket mentette meg.

Most és Itt blogon közben Föld S. Péter a roma asszonyok és gyerekek ideiglenes elköltöztetése kapcsán arról ír: “megint tanultunk valamit, és mint már annyiszor, ezúttal is Szijjártó szóvivő volt a tanítómester. Ő dobta be a köztudatba a Fidesz által rendszeresített újbeszél nyelv legújabb leleményét, a húsvéti kirándulást” – a gyöngyöspatai roma asszonyok és gyerekek elköltöztetése kapcsán.

A blogíró szerint, “ha Szijjártó ezúttal kivételesen igazat mondana, akkor azt is el kellene fogadnunk, miszerint a cigányoknál ősrégi szokás, hogy húsvét táján csoportos kirándulásokat szerveznek, önként és dalolva hagyják el lakóhelyeiket, ahelyett, hogy az ünnepet együtt töltenék a család férfitagjaival.”

A blogíró ráadásul az események közszolgálati tálalásánál is érez némi pálfordulást az MTI hírei kapcsán. Szerinte a Hírcentrum pénteken délután még riadt, vagy éppen egykedvű romákról tett közzé fotókat, de “estére már vidáman futballozó, szamarat etető, felhőtlenül boldog cigánygyerekeket láthattunk a képeken.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Farkas Flórit elzavarták Gyöngyöspatáról, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. cigányügyi – saját zsebre – megélhetési poltikus, hát ettől szebben ezt nem lehetett volna elmondani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Látszat mögé néző

    “hagyd békén azt az embert, az isten áldja meg. Ez nem politikai akció, az életünket mentette meg.”

    Ja. Na, ez itt és most vágta ki nálam a biztosítékot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  3. A cigányok a legkulturáltabb, legcivilizáltabb egyedei a társadalmunknak, – na én ettől mentem falnak. – video bejátszás -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Látszat :
    Te most csak látszat vagy ? ( Legutóbb is azt írod hogy többé ide az okosságaidat nem írod..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  5. Richard Field tiszteletet ésmegbecsülést érdemel. Ő valóban demokrata. Példát mutat nekünk abban hogy kell segíteni a kisemmizetteknek, a fenyegetéstől rettegő nőknek és gyerekeknek.
    A kötelességmulasztó kormány és a belügyminiszter a nemzetközi felháborodásra volt kénytelen felemás, erélytelen intézkedést tenni az állampolgárok védelmében. Most pedig rajtuk röhög a világ. A külföldiek talán nem tudják, hogy képtelenek fellépni azok ellen a rohamcspatok ellen, akiksegítettek nekik a hatalomrajutásban.
    Farkas Flórián menjen vissza a fideszbe és törleszkedjen orbnánpintérhez. Hitvány alak. Elárulja azokat akiket cigány szérmazásából kifolyólag képviselnie védelmeznie kellene. A cigányok valóban becsületes emberek. Példát adnak családszeretetből, közösségi érzésből. béketűrésből. Méltósággal viselik el a mélyszegénységet, a kirekesztettséget, a hátrányos megkülönböztetést. Eltűrik fasiszta jobbikorbántámogatot gyilkos terrorszervezetek fenyegetését. Amikor munkájuk volt (a kádári rendszerben), becsülettel dolgoztak, ha lehetőségük lenne,most is dolgoznának, Sanyarú helyzetükért, kirekesztésükért szégyenkezni kellene a mai társadalomnak,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  6. Ilyen rosszul beállított és ostobán összevagdalt propagandafotót már régen nem láttam! (Ha van valakinek képkezelő programja, és kicsit elszórakozik vele, pillanatok alatt min. 3 lólábat talál, amelyek kilógnak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Ezt régen a kommunista rendszerbe pont így csinálták, de akkor azok legalább a szemétséghez is értettek, de ezek, pancserek!
    Na azért kell kérem az új Média törvény hogy ezt a mindent látok és elmondom szellemet visszakergessék a palackba!
    Majd onnantól csakis egyirányú lesz az információ és senki nem fogja a tisztességed Szíjjártó urat meghazudtolni, meg a testvéreiért vérző szívű Flóriánt sem íly galád módon megalázni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  8. Vagy nem vettétek az iróniámat, vagy negatív nyomkodó van a közelbe!?
    Úgy döntöttem hogy nem akarom megmagyarázni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Azért a dolognak van másik oldala is, ne akarjuk már szőnyeg alá söpörni az okokat. Nehogy már a cigányok azért lopnak szemrebbenés nélkül mert ők műveletlenek és éhesek! Nem vagyok rasszista csak ragaszkodnék a tárgyilagossághoz. Ne csináljunk már itt belőlük nemzeti hősöket.
    nem összességében bántom őket, de az alja akkor is az alja.
    15 évesen még jó esetben harmadikos, anyuka bemegy lever egy sallert a tanárnak, kilopják az emberek szemét.
    Azért falun ahol sokan állatokat tartanak, a kertben veteményeznek és nem medencében pancsikálnak annak bizony nem elég a rendőri ejnye bejnye ha ellopják mindenét.
    Ismerek olyan helyet ahol komplett lakóparkot csináltak nekik,kapták a kulcsot, beköltözhettek a bútorozott lakásokba, hogy na majd akkor most de jó lesz.
    Egy év múlva putri sor lett ott is. Sebaj, őket nem kell kilakoltatni, nekik nem baj,ha a ház elé borítják a szemetet és sorolhatnám.
    Ezek utoljára a Kádár rendszerben dolgoztak teljes létszámmal mert akkor kötelező volt.
    Szóval valakinek törvényes keretek között mégiscsak rendet kéne tenni.
    Én veszem a jegyet és úgy utazom, az meg leköpi a kalauzt, nemhogy fizet.
    Jó esetben nem zeng a bazseva még mellé. Ilyenkor azért én is inkább kilökném a HÉV-ről, aztán jöhetne felőlem az ENSZ is.
    A bevásárlóközpontokban többet lopnak,mint a Bakáts, de bírói ítélet egyen se volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos