Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csillebércre menekültek a gyöngyöspatai romák 2011. április 22. péntek 14:16 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csillebércre menekültek a gyöngyöspatai romák

Gyöngyöspata, Budapest – A Magyar Vöröskereszt 172 gyöngyöspatai roma nőt és gyereket helyezett el hétvégére az egykori úttörőtáborban. Azt nyilatkozták, aggódnak az otthon maradt férfiakért, és attól tartanak, polgárháború lesz a faluban. Az MSZP távozásra szólítja fel a kormányt, Vona vitázna Orbánnal, a rendőrség előállította a tábor szervezőjét. Helyzet van.

Gyerekzsivaj és elkeseredett felnőtt-tekintetek – ez a kettő uralta pénteken dél körül a csillebérci tábort. A fákkal dúsan borított, az úttörőmúltat tábláin itt-ott még őrző terület, amely a rendszerváltozás előtt az ifjúság egyik nyári vágyálma volt, jelenleg 172, otthonát kényszerből elhagyó embernek ad otthont. A Magyar Vöröskereszt ugyanis 172 nőt és gyereket helyezett el az egykori úttörőtáborban. További, körülbelül 100 társukat Szolnokra vitték.

“Polgárháború lesz, a helyi jobbikos megmondta, hogy hétvégén polgárháború lesz” – mondta a távirati iroda tudósítójának az egyik elkeseredett nő a Hotel Csillebérc előtt állva. “El kellett jönnünk, mert attól féltünk, hogy megölnek minket. A férfiak meg a nagyfiúk otthon maradtak, telefonon beszélünk velünk. Mi lesz majd este?” – kérdezi egy másik.

Gyöngyöspatára a Véderő nevű mozgalom hirdetett meg katonai alapismereteket oktató tábort.

Ahogy sorban gyülekeznek az ebéd előtt, árad belőlük az értetlenséggel vegyes panasz. Mesélnek arról, hogy az utóbbi időben, amióta a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megjelent a faluban, ellenük fordult a közhangulat, azok sem állnak velük szóba, akikkel korábban nem volt problémájuk. Sorolják a félelmeiket, hogy a cigánytelep mellett egy hétvégi gyakorlatot készítenek elő, van akinek csak méterekre áll a háza attól a gyakorlóteleptől, ahol tudomásuk szerint éles lőszert is használnak majd. Váratlan utazásukról elmondják, hogy az a többségüket meglepetésként érte.

Előző este szóltak nekik, hogy pénteken elhagyják a falut, de azt sem tudták, hová vagy mennyi időre. Nyilatkozni viszont sokan nem akarnak. Félnek, és nem bíznak a médiában. A nevüket sem árulják el, csak annyit mondanak, hogy eddig hiába beszéltek az újságíróknak, soha nem az jelent meg, amit elmondtak.

A területet üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója se rejti véka alá a véleményét, hogy nem örül a megnövekedett érdeklődésnek, a sorban befutó stáboknak, de nyilatkozni nyilatkozik. Hangsúlyozza, hogy az anyák félelme miatt nem örül a média érdeklődésének.
Haraszti István azt mondja, a hét elején a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége kereste meg őket, hogy anyáknak és gyermekeinek szeretnének “húsvéti pihenést biztosítani”.

Hozzá teszi, ők örömmel fogadnak minden vendéget, és csak most tapasztalja, hogy milyen félelmet okoz a sajtó ezeknek az embereknek.

Az adatokra térve közli, hogy 172 vendégük érkezett Gyöngygyöspatáról délelőtt tíz körül, akiknek vasárnapig foglaltak szállást.

Eredetileg háromszáz helyet akartak náluk foglalni – idézi fel -, de csak annyi embert fogadtak be, amennyi szabad helyük volt, mert telt házuk van a hétvégén.

“Ami bűnt elkövetnek ebben az országban, azt emberek követik el, teljesen mindegy, hogy milyen a bőrszínük, melyik felekezethez tartoznak. Vannak jó, és vannak rossz emberek, mi a jókat szeretnénk itt fogadni” – mondja az igazgató, aki indul tovább, hogy forgatócsoportoknak nyilatkozzon.

Eközben odakint gyülekeznek a gyöngygyöspatai családok, mert kora délután kezdődik az ebéd. A nagyobb gyerekeket innen-onnan kell összeszedni, mert közülük sokan – elsősorban a kicsik – szemmel láthatóan élvezik a kényszerű nyaralást, ezért gyorsan birtokba vették a tábort. Ahogy a beszélgetésekből kiderül, a Magyar Vöröskereszt jóvoltából a többi között zsírkrétát, műanyag játékokat és focilabdát is kaptak. Utóbbival a fiúk passzolgatnak az ebédlőtől nem messze.

Jobb későn, mint soha: előállították a tábor szervezőjét

A rendőrök előállították Eszes Tamást, a magát Véderőnek nevező szervezet országos megbízott parancsnokát, a mozgalom katonai alapismereteket oktató gyöngyöspatai táborának szervezőjét és két társát. A kiképzőtábor megnyitásának meghirdetett időpontja, délután fél öt előtt nem sokkal a rendőrök távozásra szólították fel azokat, akik terepszínű ruhában, illetve a Véderő tagjaira jellemző viseletben voltak. A többség el is hagyta a tábort, csak néhányan maradtak a helyszínen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Csillebércre menekültek a gyöngyöspatai romák, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. “Szijjártó Gyöngyöspatáról – “Jól láthatóan hazugságok”
    A miniszterelnök szóvivője szerint hazugságok azok a híresztelések, amelyek szerint Gyöngyöspatán “bármifajta hirtelen szükségből elkövetett kitelepítésről” lenne szó. Szijjártó szerint a vöröskereszttől azt a tájékoztatást kapták, hogy az ő közreműködésükkel egy régebb óta szervezett üdültetésre éppen pénteken utaztak el családok Gyöngyöspatáról.”

    Kérdezem, ……..”moderálva”! Mint a “Macskajaj” végén a ladikból! TISZTA KÁOSZ!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Nem tudom eldönteni, hogy felháborodott, elképedt, szégyenkező vagyok-e inkább, de abban biztos vagyok, hogy hihetetlennek tartom ami történik a településen, és azt is, ami nem történik a rendőrség és az igazságszolgáltatás passzivitása, mulasztásos törvénysértése miatt. Valóban még 3 évig kell tűrni a társadalom szétzüllesztését?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Szíjjártó!?

    Valaki felfigyel még rá?

    Ez már mellé beszélni sem tud!

    Szánalmas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. A jobb oldalon álló kiscsikót két anyai pofon is jobb belátásra térítené. Tán még testnevelésből is fel volt mentve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Mondd,kit érdekel ez a megnó,akit szíjjártónak hívnak?Semmilyen nyilatkozata nem érdekel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Gyöngyöspatára látogat Pintér Sándor – miért ?
    -akkor- Szijjártó Gyöngyöspatáról – “Jól láthatóan hazugságok”-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Szíjártó kedvenc mondatával: Szíjártó pofátlanul hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Most olvastam,hogy szijjártó azt mondta,üdülni mentek…na,szép

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Undorító. Ki kéne menni a házuk elé tüntetni, hogy takarodj. Nem csak az igazság tartalma miatt, hanem már csak a módja miatt is, ahogyan előadja ezeket.

    A Jobbik aktivizálódik egyre jobban. Ennek ez az üzenete. A facebook provokáció is ezt mutatja. A fitye$z nem tudja mit csináljon. Ehhez hozzájön még a külföld és egyre jobban rájuk szakad az egész.
    Ennyi fronton nem lehet harcolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Szíjjártó (na tessék, pedig megfogadtam még a nevét sem írom le), számomra egy erkölcstelen ember, csak egy a baj! Van beosztása! A miniszterelnök szóvivője! Szócsöve! Amit hallunk tőle, olyan mintha a “miniszter elnök” ordítaná felénk! Kormányunknak, a parlament 2/3-nak, mint minden 2010 után létrejövő “demokráciának” a FŐNÖKE! Kinek uralma alatt eljutottunk oda, majdnem minden társadalmi szervezet “szimpátia” tüntetésen vesz részt, polgárháborút emlegetnek, “pihenni” kell sok nőnek, gyermeknek, vitázna vele az ellenzék vezetője! “Sikeresek”, “népszerűek”, hisz már lassan az egész világ velük foglalkozik. Köztársasági Elnök…! Bízom, hogy jövőre már nem kell ilyen légkörbe ünnepelni, és a DEMOKRÁCIA is fel tud TÁMADNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Ez már nem vicces egyáltalán Mr Szíjártó! El akarnak bújni a felelősség elől vagy tudatosan bagatelizálják az eseményeket. Bármelyik is igaz, innentől teljesen ugyanaz a felelősségük, mint a náciknak. Mivel nem tesznek a történtek ellen semmit, ezzel segítik elfajulni az eseményeket. Bármi megtörténhet ezekután. Ha erőszakos cselekmények történnek bármelyik oldalról, ne adj isten haláleset történik, azt bizony Önök is segítették. Önök úgy látszik nem tuidják,mivel játsznak. Akkor is megbocsájthatatlan a viselkedésük, ha nem történik szerencsére semmilyen brutális esemény, hiszen lehetővé tették a létrejöttét annak, és nem Önökön múlik, hogy történik-e valami vagy sem. Ha elfajulnak az események, akár még nemzetközi bíróság elött is felelősségre vonhatják Önöket. Így szórakozzanak a rasszizmussal némi szavazatmaximálás reményében.
    Talán éppen most iratkoznak be valamelyik nemzetközi börtönbe, ott a helyük. Minden ország mutatni fogja a hágai bíróságról az Önök ellen folytatott büntető pert, és leköpik Önöket a tisztességes emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Ezt nézzétek meg !

    http://www.fn.hu/belfold/20110422/jobbiknak_semmi_koze/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. öregszeder! Üdvözlom! Ime:

    “Budapest – A Hírszerző információi szerint Adolf Hitler születésnapját üdvözölte szerdai adásában a ‘nemzeti’ N1TV. A történelemhamisító riport mögötti médium hátterében Zentai-Plajner Zsolt jobbikos képviselőt, Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök vejét is megtalálhatjuk.”

    NINCS MIT HOZZÁÍRNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Megismételném itt is, amit már egy másik cikknél leírtam:
    Azért elgondolkodhatna mindenki, aki cigánybűnözésről értekezik. Az én új autómat (új ár 4mFt), ami modern riasztóval volt ellátva, biztosan nem cigány bűnözők vitték el, pláne nem tyúktolvajok. A lakásomba szintén nem cigány bűnözők törtek be és vittek el pl. laptopot. A helyszinelő rendőrök avval vigasztaltak, örüljek, hogy nem szartak a kiforgatott szekrények tartalmára, mert szoktak.A korábbi autómból szintén nem cigánybűnözők vitték el a PLC-t. Ezt mind viszonylag jól képzett és szervezett ehte fajmagyar vitte el. A rendőrség minden esetben csak pingvinezett( mindkét tenyér kifordít, vállakat tanácstalanul felvonogat). Nem is értem a sünözést. A pingvin sokkal találóbb. A fehérgalléros bűnözésről és a politikusokról már ne is beszéljünk! Na most akkor ki a hülye, ill. a bűnöző?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Azért elég fura üdültetés, az amikor egy településről, az összes asszonyt és gyereket hirtelen elhatározással elszállítunk! Ja és csak a romákat!?
    Azért ez a villámgyors üdültetés szervezés ne semmi!
    Utazási irodák ezzel vegyétek fel a versenyt! Kedden szervezik csütörtökön utaznak!?
    A további hasonló utazásszervezésről valamennyi Fidesz irodában, illetve Szíjjártó Úr titkárságán lehet érdeklődni!
    Soha sem hazudunk jeligére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. :-) Jó estét.
    Két dolog,az első.Magyar hangja Szijjártó Péter meg próbálja menteni a menthetőt. Hazudik de ez a dolga szerepe az Orbán adminisztrációban s ezért nem szabad Ő rá haragudni.
    A második :-) s ettől van nekem jó kedvem.Ez a vissza taszító gyáva paródia aki a Magyar Kormánynak hívja magát “bele dől saját kardjába”.
    Nem érdekelte mi történik ,nem érdekelte a nácik tér nyerése az etnikai gyilkosságok semmi de semmi. Nem lépett fel az országban folyó negatív folyamatok ellen hiszen egy volt közülük.(Orbánnál is igaz a mondás,ha tudni szeretnéd mi jen istent szolgál hát “keresd a pénzt”,ki finanszírozta a “nyolc éves kampánya” hihetetlen költségeit)
    Báb színház csupán,most sem az esze jött meg,nem a szíve súgta eddig s ne tovább hanem egy követségről súgták neki?Talán fel merült egy magyar nagy követ be rendelése is,el hangzott egy két kemény szó a “magyar királyság” helyzetéről politikai súlyáról nem tudni. Minden esetre van egy két módszer s lehetőség a nemzetközi diplomáciában melyre egy oly gazdaságilag független s erős tényezőnek is mint I.Viktor udvartartása illik oda figyelni e.
    Demokráciákban ez a botrány elegendő lenne a fél kormány menesztésére,s való színű hogy az állam fő is bele bukna,hogy egy Orbán fél e rezsimben hogy alakulnak a dolgok azt csak találgathatjuk.
    Kicsi győzelem a mai de győzelem minden józan s demokrata ember szemében. Talán valóra válik húsvéti jó kívánságom s Pünkösdi lesz a Királyság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. “Csak most tapasztalja, milyen félelmet okoz a sajtó ezeknek az embereknek.” Kedves Haraszti István táborvezető pajtás, nem a sajtó okozza a félelmet…Őt sem irigylem, mert egy csomó ember befizetett húsvéti üdülésre, és egyszercsak szembetalálja magát menekültként érkezett asszonyok, gyerekek tömegével – ez bizony nem wellness-hétvége! Amint meghallottam az első híreket, teljesen nyilvánvaló volt, hogy fogják kommunikáltatni a történteket kukorihajú Szijjártó szájával. És szóról-szóra bejött minden. Vallásos, katolikus cigányok nem kerekednek fel Húsvétkor “üdülni” meg gyereknapozni – ami csak egy hónap múlva lesz – családjuk fele nélkül. Egyértelmű,miről van szó, nem kéne az ellenkezőjét állítani. Úgysem hiszi el senki. Kérdés, a többi településen hogy szerelik le a gárdát, az álpolgárőröket, a csendőrséget, mielőtt országos botrány és felfordulás lesz. A nemzetközi már bekövetkezett, és ez csak egy következő hullám a nyugdíjalapok elsíbolása. a médiatövény, az alkotmányozás, a”válságadók” és egyebek után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Látszat mögé néző

    Öregszeder… Biztosan tudod, hogy nem cigány vitte el… Én meg biztosan tudom.:
    1. Tíz éve betörtek a panellakásunkba, ahol szerencsére nem volt senki. Később elfogták a tettest: a házban lakó cigányok egyike volt.
    2. A barátomék helyileg luxusnegyednek számító lakásába fényes nappal ment be egy cigánygyerek – ugye, jó környék, nem zárták az ajtót -, és egy villanás alatt elemelte az asztalról a két felnőtt pénztárcáját, egy mobilt, szerencsére nem volt más az asztalon. A konyhából a motoszkálásra kinéző felesége és anyósa még látták a kamasz gyereket. Vajon mi lett volna, ha ez a gyerek szemebsül a család 10 éves lányával?
    3. Ugyane barátom említett lánya 15 éves volt, amikor két barátnőjével a városközpontban sétáltak. Egy négytagú romagyerek csapat körbefogta őket, és elkezdték követelni a cuccaikat – telefont, pénzt. A lányok kiabálni kezdtek, mire légüres tér lett körülöttük. Végül valahogy eljutottak egy üzletig, ahova bemenekültek, ismerősöm lánya onnan hívta fel sírva az apját. Figyelemre méltó, hogy a tömött belvárosi sétálóutcán egyetlen felnőtt sem sietett a segítségükre. Vajon azért, mert két-három évvel korábban ugyanazon az utcán romák agyonvertek egy nőt, majd a segítségére siető férfit is félig?
    4. Néhány éve a helyi piacon akartam rádiót venni. Egy darab volt belőle, fogtam, nézegettem, mire odajött egy cigányasszony, hogy az neki kell. Húzódoztam, mondom, meg akarom venni, erre a következő pillanatban fekszem a földön. Leütött. A 48 kilómmal meg 150 akárhány centimmel nem nehéz.
    5. Belvárosban mentem a dolgom után, amikor egy dagadt k…c… ment el mellettem, simán utánam nyúlt és megfogta a hátsómat. Pedig nem öltözöm kihívóan, nadrág volt rajtam és sportcipő. Meg sem mertem mukkanni, pedig ha nem cigány, leordítom a fejét.
    6. A villamoson ültem, amikor felszállt egy ugyancsak dagadt k..c… a kikent k…-jával, és elkezdett velem üvölteni, hogy “öcsi, lódulj, a feleségem le akar ülni…”… Én ültem az ajtónál, pechem volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Látszat mögé néző

    Szóval bocs, de hadd ne szeressem őket :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Látszat mögé néző

    Más aspektus… A Vöröskeresztnek nem az lenne a dolga, hogy az adományozók pénzéből etesse a rászorulókat, kórházakat támogasson? A befizetett pénzekből TÉNYLEG több száz cigányt “nyaraltatnak” felfújt hisztéria miatt???????????? Uhhh. Ne lepődjenek meg, ha drasztikusan lecsökken a számukra eljuttatott adományok összege…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Látszat mögé néző! Ha már ezt a nevet választottad, akkor tegyél úgy! Ha nem akarod, ne szeresd őket, a te dolgod, de ugye azt nem gondolod te sem komolyan, hogy egy iskolázatlan tyúktolvaj el tud kötni egy modern lopásgátlóval felszerelt autót, amikor a nevét is alig tudja leírni? Egy nyitott lakásba persze, hogy be tud menni egy cigány, de egy számítógép felügyelettel beriasztott lakásba egy tyúktolvaj nem tud. Ne az iskolázatlan cigányokon verje le senki a dühét. A bűnözők közt ők csak kerekítési hiba. Az igazán kártékony, veszélyes bűnözők nem az egyszerű cigányok T. Látszat mögé nem néző!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Látszat mögé néző!

    Ezt nem hiszem el hogy Te vagy!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Látszat mögé néző

    Kedves Öregszeder! A börtönökben nyugodj meg, erre is “kiképzik” őket az okos, iskolázott rabtársak. Primitív ember is megtanulhat egy folyamatot… És az autó- és riasztófeltörés is az. De tegyük fel, hogy nem cigány volt. Ez még nem jelenti azt, hogy nincs cigányprobléma Magyarországon. És nem veri le senki senki a dühét, nem történt verés, sem inzultálás, pont ez a lényeg. Az én lakásomba egy hadosztálynyi Véderős, Gárdás és egyéb beköltözhetne, nincs félni valóm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  24. Látszat mögé néző

    Gusztáv, miért? Nem lehet valaki baloldali ÉS őszinte? Azt hiszem, nem gyűlölködőek a hozzászólásaim. De félek évek óta, és látom, félnek mások is. Orvosok, nővérek, betegtársak, mikor a cigányhordák berontanak a kórházakba (megfigyelted, hogy soha nem megy be beteghez 1-2 látogató?); tanárok, akiknek osztályában sok a roma, idősek, mindenki, akinek cigányokhoz van köze. Nem a vagyonunkat – nincs, ha van, pótolható, CSAK TÁRGYAK, de az életünket, az egészségünket. Amikor ide költöztem, felettem cigány albérlők voltak. Akitől a lakást vettük, elfelejtette megemlíteni… A szépen felújított panelprogramos háza oldalát és az ablakpárkányomat rendszeresen leöntötték mindenféle trutyival, lehányták, lehamuzták, odarázták a szőnyeget. Szó szerint inzultálták a lakókat, különös tekintettel a női nemre. Csomószor volt kint a rendőrség. A lakásukból özönlöttek a csótányok, én fél évig locsoltam a lakásban a fertőtlenítőt, semmit nem ért semmiféle csapda, vegyszer, végül a lakók kérésre az önkormányzat kirakta őket. Hát ez a baj velük. Kapnak esélyt a normális életre, de mindent tönkretesznek, megfertőznek maguk körül. A szegény cigányok. Akikre Öregszeder szerint kiöntjük a mérgünket. Van ismerősöm nem egy, tanult roma. Ők már más világ. DE. Amikor kórházban voltam, mellettem egy 17 éves roma lány feküdt, abortuszra jött. Csak egy nem roma srác látogatta a két nap alatt, amíg bent volt. Elmondta, hogy a családja kitagadta, amikor megtudták, hogy elveteti a gyereket. Azt akarták, hogy szülje meg. A nem roma srác a barátja volt, aki (és a szülei) kiálltak a lány mellett és befogadták, mert ő azt mondta, nem akar még gyereket, be akarja fejezni az iskolát, és tovább is szeretne tanulni. A családja kitagadta!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. ne strapáld magad mert felesleges energia pazarlás.
    Úr isten de nagy a világ állat kertje s mi jen alacsony a kerítés!!!

    De LEHET te Orákulum abból is a gyengén “látó”.Sztalin is az volt meg a többi hóhér. Sőt a nemzeti szocializmus is alapvetően bal oldali.
    De miért is magyarázom ezt egy olyan pallérozott elmének mint te.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. öregszeder
    Kedves ismeretlen ismerősöm,az előbb neked címeztem de le maradt.
    Van akinek a korlátoltsága és butasága nem ismer határt.Nem lehet meg győzni fel nyitni a szemét hiszen neki “nyitva” a szeme.Süt róla a hülyeség már messziről s az ön álló gondolkodásra körülbelül annyira képes mint hat pár csend őr csizma.Hogy stíl szerű legyek.Ugyan azt a rasszista ideológiát nyomja hónapok óta,kisebb nagyobb sikerrel burkolva azt.
    Hát már maga a “nic” is árulkodó, “ő mutatja az utat ő látja az igazságot” mégpedig az egyetlent.
    Ezért aztán én már nem is alacsonyodom le hogy vitatkozzak vele de nem is lehet.Ugyan úgy a be gyakorolt lozungokat nyomja mint a kormány pártiak csak kicsit más színezetben.(le maradt a zöld)
    Legutóbb azt látta meg hogy én csak is Izraelben élhetek mert annyira utálom “őket” s őket alatt a magyar népet értette. Tette ezt egy a nyilas söpredéket s a fasisztákat bevallottan becsmérlő írásom után.
    Te “látó” jól látod gyűlölöm a nácikat de el kell hogy szomorítsalak a magyar népnek a magyar társadalomnak el enyésző kisebbségét alkotjátok csupán,ezért ha a rasszista bugrisokra teszek meg jegyzést nem minden magyart érint

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Látszat mögé néző!

    Ez a baj veled!
    Igen ilyenek is vannak, és ez tény, te viszont ezek miatt egyértelműen gyűjtőfogalommal gyűlölöd Őket!
    Na ez a rasszizmus előszobája!
    Csak mellékesen jegyzed meg, hogy van ismerősöd, “roma tanult az más világ”
    De ettől függetlenül egyetemesen gyűlölöd Őket!
    Persze szabadságod van gyűlölnöd, ha ez téged megnyugtat, de tudd nekünk is szabadságunk van nem egyet érteni veled, és küzdeni az ilyen gyűlölet ellen!
    Igyekszünk odafigyelni, hogy például a te gyűlöleted semmiféle tettben ne tudjon megnyilvánulni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Látszat mögé néző

    Kedves Gusztáv!

    Nos, neked válaszolok, mert úgy látom, te azért még képviselsz egy színvonalat párbeszéd szinten. Nos. Tévedsz. Nem gyűlölöm egyetemesen a cigányokat. Nem gyűlölök egyetemesen senkit, ha szembe jön egy cigány az utcán, és elenged, vagy egy roma autós enged át az úton, amikor a magyarok nem, akkor nekik éppúgy megköszönöm, mint bármely más nációnak. Ha úgy alakul én állok félre, hogy ő elmehessen. Szóval azokat a cigányokat, akiket ismerek, és bebizonyították, hogy érdemesek arra, hogy tiszteljék őket (tudod, mások tisztelete, munka, kulturált együttélés, meg efféle baromságok), azokat tisztelem. Meglepődsz, mások is talán, van nem egy roma srác a sportkörben, ahol tag vagyok. Észre sem vesszük, hogy cigányok, mert nem harsogják. Olyanok, mint egy magyar, kínai vagy cseh, hottentotta. Mindnek van családja (mondjuk, elég fura, hogy a legtöbbnek nem roma felesége van), dolgoznak, küzdenek. Biztosan nem kell attól félnem, hogy leköpnek, leütnek, ha este találkozunk. De nem tudom, megfigyeltétek-e (na, ezért választottam a nevemet), hogy bizonyos cigányoknak már a tekintetéből is süt az agresszivitás. Én az embereket első benyomásra nem a ruhájuk, külsejük, autójuk alapján ítélem meg, hanem a szemük alapján. Sajnos vagy hála istennek tízből kilenc bejön. Az agresszívnek látszó cigány agresszív is, a különös az, hogy ezt a tekintetből ki lehet olvasni. Az érdekes az, hogy megfigyelve a legtöbb népcsoportnak nem ilyen a tekintete. A magyar tekintete meg fásult, beletörődött. Az ázsiaiaké érdeklődő, kíváncsi, az afro-amerikaiaké pedig nyílt, őszinte. Eddig ez 99%-ban bejött.

    A lényeg: én egy jelenséget akarok megmagyarázni. A jelenséget, hogy az egyre nagyobb számú magyarországi roma közösség hosszú évtizedek alatt sem akart és/vagy tudott beilleszkedni az európai kultúrába, társadalomba, szemben más népekkel, nemzetiségekkel. (Tapasztalok mutatják, a nem európaiba sem). Ha őszinte vagyok, és CSAK ettől náci, akkor beismerem. Sajnálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Látszat mögé néző!

    Köszönöm hogy reagálsz az írásomra!
    Sajnálom de még mindig nem értek veled egyet! Itt most a látásmóddal van problémám!
    Korábban a Helyöszalontai esettel kapcsolatban volt egy komolyabb csörtém, ott részletesen kifejtettem ezzel kapcsolatban az álláspontomat, esetleg keresd meg, ajánlom.
    Valamikor a hetvenes években először járt nálunk Bill Graham (elnézést ha rosszul írom a nevét) akkor úgy kezdte a beszédét: …”úgy hallottam hogy a Duna vize kék, amikor pedig hajóra szálltunk, láttam hogy egyáltalán nem kék! Ezt szóvá is tettem, és ekkor valaki adott egy szemüveget és attól kezdve kéken láttam a Dunát”…
    Tudod a gonoszság, a bűn az emberi és semmiképpen nem faji kérdés!
    Te a cigányok tekintetét keresed és nézed kell- e félni tőle vagy nem!
    Nem láttál még gonoszságtól átszellemült nem cigány tekintetet? Ha nem az azért van mert egy szemüveg van rajtad! Dobd el! Megéri.
    Nézz bele egy bakancsos fekete ruhás bőrfejű szemébe és szorozd meg annyival ahányan egymás mellett masíroznak!
    Vagy csak nézz a szeme közé ennek a Véderős őrültnek a szemébe! Ugye hogy sugárzik belőle a “mennyei” békesség!?
    Na hát tulajdonképpen ez a bajom a nézeteddel!
    Az ember természetében benne van a jó és a gonosz népcsoporttól függetlenül!
    Ugye Kövér, vagy Szíjjártó, Rogán, Lázár vagy Semlyén semmiképpen nem roma? Orbánt direkt nem kérdezem. Abban megegyezhetünk hogy gonosz emberek!
    Szeretném ha értenéd hogy mire gondolok!
    még annyit, hogy nekem klubtársaim, hanem nagyon sokan dolgoztak nálam, nagyon soknak, de sajna nem elégnek segítettem, mégpedig a leghátrányosabb rétegből!
    Egyben sem csalódtam, soha nem bántam meg!
    Ajánlom keresd meg a a Helyőszalontai cikket, április 2.-a körül volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Tisztelt Látszat mögé néző!Valóban leírsz egy jelenséget a cigányok viselkedésével kapcsolatban és azt írod, hogy az a baj velük, hogy lám-lám ezek nem tudnak beilleszkedni. Ugyanakkor leírsz olyan cigányokat is , akik dolgosak, becsületesek, megadják a tiszteletet, szóval normálisak. Azonban ők azok a kivételek, akik csak a szabályt erősítik. Az alapvetésed ennek ellenére az, hogy nem tudnak és nem akarnak beillaszkedni, ők alapvetően genetikai selejtek, mert ilyennek születnek.
    Akkor a figyelmedbe ajánlanám annak a fajmagyar csürhének a viselkedését például, akik vagy amik az egyetemi gólyabálok alkalmával boldogítják a rendezvények környkét. A jövő reménységei, értelmiségjelöltjei seggrészegen, befüvezve hangoskodnak, erőszakoskodnak az utcán, a lakóházakban, a villamoson, nyilvánosan közösülnek a járdán, a megállóban, a játszótéren. Nekem volt szerencsém egy párszor hozzájuk, mégsem gondolom, hogy genetikai selejtek, beilleszkedésre képtelen droidok. Egyébként a kollégisták sem a példamutató életvitelükről híresek.
    Szóval a szálka és az erdő problémája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Ja az lemaradt, hogy szerintem aki minősít, kritizál másokat, akkor nem árt, ha ő maga legalább egy kicsit jobb. Esetleg példát tud mutatni!? Vagy ez hülyeség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Kit érdekel, hova mennek, csak ne menjenek vissza. Minél messzebb, annál jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  33. Ja és az erőszakos, beilleszkedésre képtelen romákat hiába provokálja a gárda. Az istennek sem sikerül egy árva pofont sem kicsalni belőlük, inkább elmennek Csillebércre nyaralni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Öregszeder!

    Korrekt vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Látszat mögé néző

    Kedves Gusztáv!

    Azzal kezdeném, hogy fura, de életvitelemből adódóan nagyon sokféle embert ismerek. Bakancsos bőrfejűt is :-) Nos, ezekről egyet lehet (muszáj) tudni… Általában vacak, kiegyensúlyozatlan családi háttérrel rendelkeznek. Balhés szülők, vagy egyszerűen krónikus figyelemhiány. Nem feltétlenül szegények, csak hát ugye, a pénz nem minden. Nos, ezek az emberek, fiatalok, akiket kivetett, nem fogadott be a társadalom, vagy csak nem tartoznak sehová, egyszerűen keresik azt a közösséget, ahol befogadják őket. DE. És ezt nagybetűvel: nem válnak olyanná. Ismertem egyszer egy ilyen feketeruhás, bakancsos, láncos bőrfejű srácot. Úgy általában elkerülte mindenki, a liftbe sem szívesen szálltak be vele a főként idős lakók. Fura volt, hogy nekem mindig köszönt. Előre. Tartotta a liftajtót, míg mások elvitték. Kedves volt. (Lehet, hogy akkoriban dúló military korszakom miatt sortársat látott bennem). Mindig visszaköszöntem, aztán egyszer megkérdezte, hogy vagyok. Elkezdünk beszélgetni. A zord külsejű srácról kiderült, hogy mihelyt normálisan szólnak hozzá, abban a pillanatban egy kiscicatekintetű-modorú, mosolygós kamasz lesz belőle. Sajnos, nem tudom, mi lett vele, mert úgy fél év múlva elköltöztek.
    Én ennek a Véderő parancsnoknak a tekintetében nem gyűlöletet, hanem dühöt és szigort látok. Igazi katonaember. Ha nem tudnád, kicsoda, szerintem mást te sem látnál benne.
    Cigányok. Az éjszaka eszembe jutott valami. Valószínűleg azért, mert egy nemrég megismert, már a baráttá vált sráccal beszélgettünk tegnap. Megtudtam róla valami fájót, ami ráébresztett valamire.
    Az ember fél mindentől, amit nem ismer. Természeti jelenségtől, állattól, embertől. Nos, ugye, a cigányok eléggé zárt csoportokban, közösségekben élnek, és meglehetősen sajátságos a viselkedéskultúrájuk. Nem lehet, hogy az lenne az egyik megoldás, hogy ők nyitnának kicsit, hogy azok a magyarok, akik félnek tőlük, kicsit jobban megismerhessék őket? Gondolok itt nyílt napokra cigánynegyedekben, tudatosan szervezett közös roma-magyar programokra… Bármire, ami a két népcsoportot kicsit közelítené egymáshoz. Lehet, ha megismernénk őket és ők a magyarokat, eltűnne az agresszió a tekintetükből, a magyarok szívéből pedig a rettegés, ha cigányt látnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Látszat mögé néző

    Kedves Öregszeder!

    Nos, maximálisan igazat kell, adjak neked. Valóban, a magyar ifjúság sem a viselkedéskultúra mintaképe. De. Mindenki tudja, hogy pár balhés év (főiskola, kollégium), és a nagy többségből az átlagnál nem rosszabb állampolgár lesz. A romákkal ez a bibi. Kezdődnek a problémák az óvodában-iskolában, aztán folytatódik. A balhés gyerekből balhés felnőtt lesz. Na, itt van az, hogy egy-két generáció olyan, amilyen, 30-50 éves embereket már nem lehet gyökeresen megváltoztatni. De azt nem lenne szabad hagyni, hogy gyerekek, újabb nemzedékek nőjenek fel ugyanilyen életszemlélettel, normarendszerrel. (Lásd Gyurcsány Ferenc bentlakásos iskola-ötlete, ami szerintem zseniális volt és célra is vezetett volna). Mert ha ez így megy tovább, akkor itt még nagyobb bajok lesznek hamarosan, tekintve a cigányság nagycsaládos hagyományait, azaz, hogy egy családban van 4-8 gyerek, akik ráadásul nagyon korán vállalnak saját családot. Mindez a semmire, segélyre, nyomorra, míg a magyar dolgozó réteghez tartozó párok jó része már egy gyerek vállalásán is komolyan elgondolkodik, nem tudva, hogy képes lesz-e felnevelni. Ezek sajnos mind létező problémák. Az előző kormányok agyonhallgatták, most nemzetközi felháborodást keltő hiszti van belőle (mellesleg, bocsánat, én a magam részéről kikérem magamnak, hogy külföldiek beleavatkozzanak az ország belügyeibe, mi sem megyünk Amerikába rendezkedni). Egyik sem a jó út. De mintha a jó út odafent senkinek nem lenne érdeke…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  37. Látszat mögé néző

    “Ugye Kövér, vagy Szíjjártó, Rogán, Lázár vagy Semlyén semmiképpen nem roma? Orbánt direkt nem kérdezem. Abban megegyezhetünk hogy gonosz emberek!
    Szeretném ha értenéd hogy mire gondolok!”
    Lázár roma :-)) Rogán örmény, Semjén zsidó, Szíjjártó és Kövér úgy tűnik, “ősmagyarok”, a szó “ős” értelmében :-) Nos, nem mondom, hogy gonoszok. Hogy rosszak. Én azt hiszem, megtévesztett, a pénz, a hatalom által megvakított emberek. Mert bár hiszem, hogy az emberi faj nem egy őstől származik (na, ezt hallanák a keresztények), hanem két ágról, ők még nem mutatják azokat a jeleket, amik arra utalnának, hogy gonoszok. Ahogy nem tartom gonosznak Adolf Hitlert sem, csak a tanácsadói által végletekig megtévesztett, megőrjített embernek.
    Az alábbi link alatt olvasható egy érdekes személyiségelemzés Adolf Hitlerről…
    http://www.c3.hu/~klio/klio001/klio112.htm
    Itt pedig a fajelmélet kialakulásáról (amit tévesen kötnek Hitlerhez vagy a náci Németországhoz, sokkal korábbi jelenség), a lényeg a 28-29 oldalon van: több tudományág igazolta, hogy bizonyos népcsoportok, rasszok igenis rendelkeznek sajátságos, a rasszukat a többitől megkülönböztető jegyekkel.
    http://www.scribd.com/doc/21160977/Horvath-Istvan-Kisebbsegszociologia

    Ezért lenne a megismerés és az integrálás a megoldás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. A szóvivő megmagyarázza majd,hogy nem menekülés,hanem az előre betervezett: Roma Wellness,vagy Roma Tours kereteinek megfelelő “üdültetés” volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Látszat mögé néző!
    Azt hiszem volt néhány nagyon fölösleges levélváltás kettőnk közt!
    Fényévnyi távolságra állunk egymástól, már lelkület dolgában!
    Ma is azt mondom hogy a hiba a látásmódodba, a Te készülékedben van!
    Még egyszer ajánlom neked az általam említett cikksort elolvasni, mert erről a kérdésről nem kívánok veled értekezni!
    Nagyon kevés olyan nyitott nép van mint a cigányság, Ha te előítélet nélkül tudnád megközelíteni (persze látom erre képtelen lennél) akkor testvérként fogadnának és mindenüket megosztanák veled! De hát neked jobb az hogy sanda pillantással lesed, hogy ki hogyan árthat neked, akkor azért azt mondom, hogy te vagy valós veszély a társadalomra!
    Egy biztos ezzel a lelkülettel lemaradsz egy csomó pozitív élményről!
    Te szemrebbenés nélkül zsidózol, cigányozol és megvetsz mindent ami nem oly tiszta vér mint Te vagy::: Ki az aki téged elfogad!?

    Csak tudd, Keresztény hitű ember vagyok, már keresztény családba születtem, és származás tekintetében pedig Zsidó vagyok, aminek egyúttal nagyon örülök!
    Az életfilozófiám pedig az hogy minden embert szeressek, nemzetségre tekintet nélkül!
    Szeretni akarom a jókat és gonoszokat egyaránt, köztük téged is, de ez messze nem jelenti azt, hogy magát a gonoszságot ne gyűlöljem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Látszat mögé néző

    “Nagyon kevés olyan nyitott nép van mint a cigányság, Ha te előítélet nélkül tudnád megközelíteni (persze látom erre képtelen lennél) akkor testvérként fogadnának és mindenüket megosztanák veled! De hát neked jobb az hogy sanda pillantással lesed, hogy ki hogyan árthat neked, akkor azért azt mondom, hogy te vagy valós veszély a társadalomra!
    Egy biztos ezzel a lelkülettel lemaradsz egy csomó pozitív élményről!
    Te szemrebbenés nélkül zsidózol, cigányozol és megvetsz mindent ami nem oly tiszta vér mint Te vagy::: Ki az aki téged elfogad!?”

    Te sem olvasol… Nem baj, mások sem teszik.

    Sokan elfogadnak. Romák, magyarok, szerbek, zsidók, kínaiak. Rendkívül jóhiszemű vagyok, sajnos ez az én örökségem, ezért értek atrocitások az életben. Az erőszakra hajlamos a prédát látja bennem, ez lett néhányszor a vesztem. Tudod, ha olyan lennék, ahogy gondolod, nem hagynám, hogy meglett roma férfi nő léterme leöcsizzen, és felállítson a tömegközlekedésen, és leültesse a helyemre a feleségét, aki alig néhány évvel idősebb nálam. Nem ütne le roma nő, mert nem adom oda neki, amit akar. Hova nyissak még?????
    Megleplek. Te részben zsidónak vallod magad, én meg negyedrészben roma vagyok. Integrálódott roma családból, ahol a munka becsület kérdése volt. Ahol senki nem megélhetési bűnözött, pedig rettenetesen szegények voltunk, szüleim fizikai munkások, abból is a képzetlen fajta: kőműves segédmunkás és takarítónő. Mindkét szülőm kitüntetéssel, megbecsülten ment nyugdíjba. Engem elvertek otthon, ha véletlenül eltettem más radírját a suliban, és bocsánatot kellett kérnem, mintha elloptam volna. Pedig nem. Tanultam, ahogy tanultak a többi roma osztálytársaim is. Mind elvégezte legalább a középiskolát. Mindig tele volt a kertünk zöldséggel, virággal, gyümölcsfával, pedig vályogházban éltünk, aminek falában motoztak az egerek. Volt nyulunk, kecskénk, disznó, baromfi. Galamb. A szüleimnek nyolc óra kemény fizikai munka után volt energiájuk mindezt gondozni, mert kellett. Az egész családom becsületes, egyetlen unokatestvérem sem lett bűnöző, a gyerekeik már diplomások.
    Na, érted már, miért nem tudom megérteni a tolvajló, ingyenélő, otthonát-környezetét sz…-ba sem néző cigányt????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Nem, nem értem, de egy biztos nem vagy boldog a látásmódodban!
    Ennyit erről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Látszat mögé néző

    Sajnálom. Akkor tényleg nincs miről beszélnünk. Köszönöm, hogy válaszokra méltattál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos