Ronai and Ronai
AMERIKAI

A gyógyszerkasszán kaszál a kormány 2011. április 11. hétfő 5:02 Forrás: MTI, VG

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A gyógyszerkasszán kaszál a kormány

Budapest – Lapértesülések szerint írásban is megkapták a gyógyszerpiac szereplői, hogy július 1-jétől milyen intézkedéseket tervez a kormány. A tervezett lépesek között – amelyektől 25,9 milliárd forint megtakarítást vár a kabinet – szerepel egyebek mellett a gyógyszergyártói befizetések növelése és a koleszterinszint-csökkentők támogatásának a mérséklése.

A mindig jól értesült Magyar Nemzet a birtokába került dokumentumra hivatkozva azt írta: a gyógyszercégeket terhelő “különadó jellegű”, a támogatott forgalmuk után számított befizetési kötelezettséget 12-ről 18 százalékra emelnék, amely 3,9 milliárd forint bevételnövekedést hozhat az Egészségbiztosítási Alapnak. Duplájára, a jelenlegi ötről tízmillió forintra emelnék az orvoslátogatók után fizetendő díjat, és felülvizsgálnák a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek támogatását, s így a tervek szerint akár ötmilliárd forintot is meg tudna takarítani a kormány.

A kabinet kétmilliárd forintos kiadáscsökkentést remél a további terápiás területek támogatása mértékének felülvizsgálatától. Ugyancsak felülvizsgálnák a kombinációs – egy gyógyszerben kétféle hatóanyagot tartalmazó – készítmények támogatását, ami több mint négymilliárd forintot megtakarítást hozhat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Természetesen a nyugdíjas népbetegség-kategóriába tartozó gyógyszerek támogatását kell megvonni leginkább, hiszen amely pirulákat nagyon sokan kényszerülnek szedni, annak megvásároltatásával két legyet ütnek egycsapásra: rengetegen nem lesznek képesek kifizetni az árakat (ezért hamarosan nyugdíjat sem kell nekik kiutalni, mert idő előtt elhaláloznak), és a kényszerű vásárlásokkal több pénz kerül vissza az államkasszába.
    Nagyon sok ki nem használt lehetőség áll egyébként az orbánkormány előtt: pl az eddig ingyenes levegővételt percenként 16 alkalomra maximálással az asztmásokat külön is adóztatni lehet (hiszen ők nyilván többször kénytelenek pihegni mint az átlagnál).
    Ráadásul több fideszes csókosnak sikerülhet majd így munkát találni, hiszen a lélegzetszámlálás komoly megfigyelést követelő tevékenység lesz, ráadásul csak politikailag megbízható egyénekre rábízható feladat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. A magas koleszterinszint , immár nép betegség ! Tudják ezek, mitől hullik a magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. A gyógyszergyártók különadója miatt nem fáj a szivem. Köztudott hogy a gyógyszergyártás az egyik legngyobb profitot hozó biznisz.
    A gyógyszerárak emelése (a támogatás felülvizsgálata magyarra lefordítva ezt jelenti) viszont ismét a nem-megszorító kormány újabb merénylete a zemberek pénztárcája és egészsége ellen. A kombinációs gyógyszerek a gyakorlatban azt jelentik, hogy több hatóanyag bevitele mellett kevesebb (többé – kevésbé ártalmas) segédanyagot veszünk be szervezetünkbe. Amikor sok szegény embernek, (többnyire nyugdíjasoknak) arra sincs pénze, hogy az orvos által felírt gyógyszereket kiváltsa, az újabb áremelés azonos értékű a gyilkossággal. Dupla haszon a kormánynak: nem kell a nyugdíjat fizetni.
    Ártunk és ormányunk ismeri a mondást: legjobb nyugdíjas a halott nyugdíjas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Amit ártunk s ormányunk itt csinál, az már nem is fűnyíró elv alkalmazása, hanem egyenesen tarvágás!
    Különben is a legjobb nyugger a halott nyugger! Minek annak gyógyszer? Elég egy cián kapszula vagy egy skuló a fejbe és máris megmarad a 40egynéhány év alatt befizetett nyögdíja, át lehet csoportosítani a csókosoknak, a felső 10000-nek!
    Hurrá, Ceausescu elvtárs!
    N.b. Észrevette már valaki közületek, hogy beszéde (pontosabban a népének történő mese felolvasás) közben a csuti kiskondás rendszeresen mindkét könyökével ugyanolyan szárnycsapkodás szerű mozdulatokat tesz, mint annó Kádár atyuska tette? Mintha csak szűk lenne neki a zakó és fészkelődne benne! Pedig nem is az a zakó van rajta, amit sokan szeretnénk ráadni! ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. LE a NÉPPEL !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Nono, Geyza!
    Ahogy Führerünk (is) megmondta, a népet nem lehet leváltani. :)
    Legfeljebb droidokra meg robotokra cserélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Nem megszorítások ezek. Mindenről a posztkommunisták tehetnek, mert miattuk hárítják át a cégek a különadókat. A bolsevikok nem csak az Európa Parlamentet rángatják madzagon, de a távközlési, a gyógyszergyártó cégeket, és a bankokat is.
    Úgy sajnálom szegény kormányt, hogy miközben a szakszervezetek is mellettük tüntettek szombaton, még mindig támadás éri őket a poszkommunista, bolsevik, népirtó interneten.
    (ironizáltam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Legyünk szókimondóak.
    A magyar árja nem beteg és nem idős és nem szegény, hanem Lázár után “valaki”.
    A többi vesszen.
    Modern Fidesz tajgetosz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. A statisztikák szerint a magyar nép Európa kevésbé egészséges népeinek táborát szaporítja. Az egészségügyi kiadások, FIDESZ-adópolitikája miatt szükséges megkurtításának alapvető célja a kedvezményezett rétegek vagyonosodását biztosító források előteremtése. A rászorult (jelen esetben gyógyszeres kezelésre szorulók) emberek megsarcolása pedig amolyan hiéna-effektus. A hiénák, sakálok, s egyéb ragadózók is a leggyengébbeket támadják, falják fel, ez történik ma a magyar társadalomban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Újabb 9 milliárd forintot kap a kormánytól a BKV 2011. augusztus 18. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos