Ronai and Ronai
AMERIKAI

Filmek és színdarabok az olasz politikusokról 2011. április 5. kedd 13:46 Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Filmek és színdarabok az olasz politikusokról

Róma – Politikusait nézheti az olasz közönség mozivásznon és a színpadon: Silvio Berlusconi miniszterelnökről újabb filmet forgattak, két exkormányfőről, Giulio Andreottiről és Bettino Craxiról pedig darabot írtak.

Silvio Forever (Silvio örökre) címet kapta az olasz mozikban látható újabb Berlusconi-film: a Roberto Faenza és Filippo Macelloni rendezésében készült friss alkotás a vállalkozóból lett politikus pályafutását idézi fel. Az utóbbi öt évben ez a harmadik Berlusconiról készült olasz mozifilm, korábban Nanni Moretti Il Caimano címmel 2006-ban filmdrámát, Sabina Guzzanti pedig Draquila – Olaszország reszket címmel tavaly dokumentumfilmet csinált.

Politikusokat színházban is látni: a milánói Teatro della Cooperativában kedden este mutatják be a L’innocenza di Giulio (Giulio ártatlansága) című darabot. A Giulio Cavalli által írt és előadott történet a maffiával való szövetkezéssel vádolt Giulio Andreotti bírósági tárgyalásait viszi színre. A ma 92 éves Andreottiról, Olaszország egykori hétszeres kormányfőjéről a legfelsőbb bíróság 2003-ban kimondta, hogy egészen 1980-ig kapcsolatban állt a Cosa Nostra szicíliai bűnszervezettel, igaz, ez a bűne addigra elévült. Andreottiról 2008-ban film is készült, a Paolo Sorrentino által rendezett Il Divo – A megfoghatatlan.

A szintén milánói Teatro Franco Parentiban a Bettino Craxi volt szocialista kormányfőről szóló darabot játszák. Az Una notte in Tunisia (Egy éjszaka Tunéziában) az 1994-ben elmenekült és 2000-ben a tunéziai Hammametben elhunyt olasz politikus hatalmát és bukását idézi fel. Craxi kétszer (1983-1986, 1986-1987) volt olasz miniszterelnök.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. könyv van??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elnapolták Berlusconi prostituált-perét 2011. április 6. szerda | AN

Felborult a bevándorlók hajója 2011. április 6. szerda | AN

Hol fognak kikötni a menekültek? 2011. április 5. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos