Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vetőmagokkal segítik a családokat 2011. április 19. kedd 7:44 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vetőmagokkal segítik a családokat

Pécs – Három megyében már mintegy tízezer család vesz részt a Magyar Vöröskereszt Konyhakert programjában, amelynek a saját fogyasztásra szánt zöldségfélék termesztésén túl az a célja, hogy felélessze a kertkultúrát.

Szücs Edit, a Magyar Vöröskereszt baranyai szervezetének igazgatója kedden arról tájékoztatott, hogy a sellyei, a sásdi és a szigetvári kistérség harminchárom települése is csatlakozott a kezdeményezéshez. A falvakban kétezer rászoruló család ellenszolgáltatás nélkül kap egy-egy csomag vetőmagot, gazdálkodásuk eredményeit nyáron, helyszíni ellenőrzéseken összegzik a vöröskereszt munkatársai.

A Konyhakert program idén februárban indult az Amerikai Ház Alapítvány és az Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány támogatásával. Az augusztusig tartó kezdeményezésben bárki részt vehet, aki vállalja, hogy saját kertjében negyven négyzetméteren különböző konyhakerti növényeket termeszt, rendelkezik a műveléshez és gondozáshoz szükséges eszközökkel, és együttműködik a program résztvevőivel.

A rövidtávú cél, hogy a kedvezményezettek és családjaik saját zöldségtermesztésbe kezdjenek, a hosszú távú célkitűzés pedig az öngondoskodás segítése, a kertkultúra felélesztése, a helyi közösség szemléletének formálása.

A program Borsod-Abaúj-Zemplén és a Jász-Nagykun-Szolnok megye kilencvenegy településén már működik, ott nyolcezer család jutott vetőmaghoz, vállalva dughagyma, zöldborsó, bab, kukorica, uborka, tök, retek, petrezselyem, sárgarépa és saláta termesztését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Vetőmagokkal segítik a családokat, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Egy csésze öröm 2011. február 1. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos