Egy csésze öröm 2011. February 1. Tuesday 16:33 | AN Forrás: FH

Egy csésze öröm
Vajas kenyér Fotó: Google

Budapest – Egy Borsod megyei kistelepülésen, Csobádon, kedden reggel tíz sokgyermekes család kapott két liter tejet és egy kiló kenyeret a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetétől. Ezzel kezdődött az a program, melyben kétszáz rászoruló család számára egy éven át, hetente két alkalommal kenyeret és tejet osztanak Encs térségében.

A Gyerekszáj programot teljes egészében az Amerikai Ház Alapítvány finanszírozza, amely az ellátásra a térségben működő sütödékkel és tejipari vállalatokkal szerződött, így a hely gazdaságot és munkaerőpiacot is támogatják – olvasható a Vöröskereszt által kiadott közleményben.

Az Amerikai Ház Alapítvány, az Amerikai Egyesült Államokban alapított társaság, melynek célja, hogy pénzügyi támogatást nyújtson olyan jótékonysági szervezetek részére, amelyek humanitárius célokért dolgoznak. Segítenek létrehozni és finanszírozni olyan közös nem kormányzati, magánszférához kötődő programokat, melyek célja, hogy közvetlen anyagi támogatásba részesítsék a rászorultakat.

Tavaly áprilisban, a Jászságban már elindult egy hasonló akció, ott ugyancsak kétszáz család részesül az alapvető élelmiszereket tartalmazó adományból. Molnár Józsefné a szervezet Borsod megyei igazgatója elmondta: Magyarország hét régiójából három az Európai Unió legszegényebb térségei közé tartozik. Ezért fontos, hogy az egyik érintett megyében, Borsodban is elindulhatott a Gyerekszáj program.

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Szegénysorban minden ötödik amerikai gyerek 2011. August 18. Thursday | RR

Vetőmagokkal segítik a családokat 2011. April 19. Tuesday | MTI

“Dobj egy macit” a hoki vb-n! 2011. April 11. Monday


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók