Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szerdától igényelhető az önerő-támogatás 2011. április 26. kedd 6:17 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szerdától igényelhető az önerő-támogatás

Budapest – Az önkormányzatok az európai uniós forrásból elnyert támogatásokhoz szerdától igényelhetnek önerő támogatást az EU Önerő Alapból. Egy pályázatra legfeljebb 900 millió forint önerő-kiegészítés jár – az erről szóló belügyminiszteri rendelet a legutóbbi pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Önerő-támogatást azok igényelhetnek, akiknek a pályázatairól 2010-ben vagy pedig azt követően született elfogadó döntés.
Támogatás a saját forrás százalékában jár. Legmagasabb – 60 százalékos – az önerő-támogatás a vízgazdálkodás területén. Idetartozik a vízrendezés, a csapadékvíz-elvezetés, az árvízvédelem, valamint az ivóvíz minőségének javítása.
A környezetvédelem – a szilárdhulladék-lerakók rekultiválása, a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek kiépítése, továbbá a szennyvízelvezetés és -tisztítás – 50 százalékos önerő-támogatásra jogosult. Ugyancsak 50 százalékos a támogatása a járóbeteg-szakellátás fejlesztésének.
A bölcsőde-, óvoda- és iskolafejlesztés önerő-támogatása viszont már csak 40 százalékos.
Az EU Önerő Alapjából pályázatonként legfeljebb 900 millió forint igényelhető. Ettől csak az ivóvíz minőségének javításánál, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás esetében lehet eltérni. Amennyiben ezeket több település valósítja meg, úgy az önerő-támogatás – településenként – 70 millió forinttal növelhető.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Gyerekek tervezhetik a Google új, magyar logóját 2011. március 17. csütörtök | FH

Megmentőre várnak a mentők 2011. március 5. szombat

Egyedülálló hazai fejlesztéseket díjaztak 2011. március 3. csütörtök | Amerikai Népszava

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos