Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyűgös csecsemőből gyakrabban lesz problémás gyerek 2011. április 25. hétfő 12:46 Forrás: AP/MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyűgös csecsemőből gyakrabban lesz problémás gyerek

London – A sokat síró, rosszul alvó és evő csecsemők nagyobb kockázattal válnak problémás gyerekké a későbbiekben – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Az Archives of Disease in Childhood című szakfolyóiratban közzétett metaelemzésükben svájci, német és brit kutatók korábbi tanulmányok adatait tekintették át, melyekbe összesen 17 ezer gyereket vontak be.

A sírás a csecsemők természetes tevékenysége, ám a három hónapnál idősebb, nem hasfájós babák között előfordul, hogy látszólag minden ok nélkül igen sokat sírnak. Erről, valamint a csecsemők rossz alvásáról és evéséről – 1987 és 2006 között – készült 22 tanulmány adatait összegezték a kutatók, összehasonlítva a későbbi életkorban – három és tíz év között – jelentkező viselkedési problémákkal.

A kutatók úgy találták, hogy a csecsemőkorban problémás gyerekek nagyobb arányban küzdöttek a későbbiekben hiperaktivitással és figyelemzavarral, mint a nyugodt babák. Ezeknél a gyerekeknél gyakrabban fordult elő depresszió, szorongás és agresszív viselkedés is.

A tanulmány nem ok-okozati kapcsolatot állapított meg, hanem úgy találta, hogy a különböző életkorokban mutatott viselkedési minták között kapcsolat lehet. Az eredmények megerősítik, hogy érdemes odafigyelni a csecsemőkorban jelentkező tünetekre, és kikérni védőnő vagy más egészségügyi szakember tanácsát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Na már megint egy falrengető felfedezés. Jó ezeknek a kutatóknak, hogy nincs aggasztóbb, izgalmasabb kutatási témájuk. El kéne jönniük Magyarországra. Mindjárt megtudnák, hogy hol lakik az úristen :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. Viktorunk is jó nyűgös csecsemő lehetett, mivel időközben erősen problémás gyermekké serdült. Sőt, a gyermek el is tűnt. Megmaradt viszont a probléma :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Depresszióval kezelik Catherine Zeta-Jonest 2011. április 14. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos