Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiosztották az idei Pulitzereket 2011. április 19. kedd 15:18 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kiosztották az idei Pulitzereket

New York – Két-két díjat kapott a New York Times és a Los Angeles Times, most először nem díjaztak breaking news tudósítást.

A Los Angeles Times, amelynek kiadója, a Tribune Co. 2008-ban csődöt kért önmaga ellen, a kaliforniai Bell városában űzött korrupció leleplezésével érdemelte ki a nívódíjat. Bellben a hivatalnokok önmaguknak osztogattak hatalmas fizetéseket; a Los Angeles Timesnak köszönhetően történtek letartóztatások és került sor reformokra a városban. A lap fotósa, Barbara Davidson azzal a képével nyert Pulitzert, amely Los Angeles-i bandaharcok kereszttüzébe keveredett civileket ábrázol.

A New York Timestól Clifford J. Levy és Ellen Barry a nemzetközi tudósítások kategóriájában vitték el az újságírás Oscarját az oroszországi igazságszolgáltatásról szóló írásukkal. Publicisztika kategóriában győzött David Leonhardt a gazdasági kérdésekkel, a szövetségi költségvetési deficittel és az Obamacare-rel kapcsolatos kommentárjaival.

A ProPublica nonprofit szervezet, amely tavaly első online hírszolgáltatóként nyert Pulitzert, idén belpolitika kategóriában került a díjazottak közé Jesse Eisinger és Jake Bernstein megkérdőjelezhető Wall Street-i praktikákkal foglalkozó szerzeményéért. Vezércikk kategóriában Joseph Rago, a Wall Street Journal zsurnalisztája lett a legjobb az Obamacare-t elemző írásával.

Az idén először nem osztottak díjat a breaking bews (rendkívüli hírek) kategóriában; a breaking news fotó kategória díját a Washington Post három munkatársa: Carol Guzy, Nikki Kahn és Ricky Carioti kapta a haiti földrengés képi feldolgozásáért. A feltáró riportok szerzői közül Paige St. Johnt ítélték a legjobbnak, aki a Sarasota Herald-Tribune-ban a floridai lakásbiztosítási rendszer gyengeségeire világított rá.

A Pulitzert évente osztják ki a Columbia Egyetemen. A díjazottak tízezer dollárt kapnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. És Bayer Zsolt nem kapott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos