Ronai and Ronai
AMERIKAI

A szürke farkas már nem veszélyeztetett 2011. április 15. péntek 12:47 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A szürke farkas már nem veszélyeztetett

Salmon, Idaho – Az Egyesült Államokban számos állatfaj került a veszélyeztetettek listájára, arra azonban még nem volt példa, hogy bármelyik lekerüljön onnét. Mostanáig.

A Fehér Háznak megküldött törvényjavaslat az Idahóban és Montanában vadon élő mintegy ezerkétszáz példányt venné ki a szövetségi különleges védelem alól, ugyanakkor állami ellenőrzés alá helyezné és meghatározott mértékben vadászhatóvá tenné a szürke farkast.

Ez utóbbi lépés zajos lelkesedést váltott ki a Sziklás-hegység északi részén élő farmerekből, akiknek állatállományát sűrűn tizedelik a régóta törvényileg érinthetetlen ragadozók. A tilalom megszüntetése mellett vannak a vadászok is, akik arra mutatnak rá, hogy egyes területeken a szürke farkasok elszaporodása más fajokat, többek közt a jávorszarvasokat sodorta veszélybe.

A törvény megváltoztatását, lévén az szövetségi jogszabály, Barack Obama elnöknek kell aláírnia, akinek adminisztrációja már egy ideje dolgozik a környezetvédők felháborodásának lecsillapításán. Több zöld csoport, amely nem vitatja, hogy a szürke farkast immár nem fenyegeti a kihalás, tart attól, hogy a kilövési engedély káros precedenst teremt, és annak nyomán más fajok is lekerülnek majd a veszélyeztetettek listájáról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Vándormadarak végzetes ütközései 2012. április 27. péntek | AN

Kínának nem tetszik az uniós széndioxid-adó 2012. március 1. csütörtök | AN

Pénteken kivégezhetik Ezra Paul Rhoadest 2011. november 15. kedd | RR

Új nyomvonalat kap a Keystone olajvezeték 2011. november 15. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos