Ronai and Ronai
AMERIKAI

Eltűnt a New York Times négy újságírója Líbiában 2011. március 16. szerda 20:25 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

New York – Eltűnt Líbia keleti részén a New York Times című amerikai lap négy újságírója, köztük egy kétszeres Pulitzer-díjas tudósító – közölte szerdán a Times.

Közben a Guardian című brit lap főszerkesztője bejelentette, hogy a líbiai hatóság szabadon engedték egyik újságírójukat, akit két hete vettek őrizetbe. A Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) nevű sajtóvédő szervezet több mint negyven újságírók elleni támadást jegyezett fel Líbiában.

A New York Times közlése szerint a lap szerkesztői utoljára New York-i idő szerint kedd reggel tudták felvenni a kapcsolatot a Líbiában dolgozó négy újságíróval. A lap másodkézből származó információi szerint az Adzsdabija városából tudósító újságírókat a líbiai kormánycsapatok vették őrizetbe, de ezt nem tudták megerősíteni.

A Times főszerkesztője elmondta: már felvették a kapcsolatot a líbiai kormány képviselőivel, akik azt közölték, hogy azonnal szabadon fogják őket engedni, ha kiderül, hogy fogságba estek. A líbiai kormány egyelőre azonban nem tud az újságírókról semmit és most próbálja megállapítani, hogy hol lehetnek.

Az eltűnt újságírók között van a Times kétszeres Pulitzer-díjas bejrúti irodavezetője, Anthony Shadid, valamint Stephen Farrel riporter, akit 2009-ben a brit különleges erők szabadítottak ki a tálibok fogságából. Rajtuk kívül még két tapasztalt háborús fotóriporter, Tyler Hicks és lynsey Addorio tűnt el Líbiában.

Közben a Guardian című brit főszerkesztője bejelentette, hogy a líbiai hatóságok szabadon engedték a lap egyik újságíróját, aki március másodikán esett a kormányerők fogságába. Ghaith Abdul-ahad már el is hagyta Líbiát – közölte Alan Rusbridger.

A Bizottság az Újságírók Védelmére nevű sajtóvédő szervezet több mint negyven támadást jegyzett fel újságírók ellen Líbiában. Ezek közül eddig egy volt halálos. Az Al-Dzsazíra arab hírtelevízió operatőrét március 12-én lőtték agyon egy rajtaütésben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Zavar a NATO és a lázadók viszonyában 2011. április 8. péntek | AN

A New York Times lakásnézőben Budapesten 2011. április 8. péntek | Alison Gregor

„Baráti tűzben” halhattak meg a lázadók 2011. április 7. csütörtök | AN

Komoly civil veszteségek Miszrátában 2011. április 6. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos