Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Hamasz provokálja a zsidó államot 2011. március 19. szombat 22:51 | RR Forrás: Jerusalem Post

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Hamasz provokálja a zsidó államot

Jeruzsálem – A líbiai rezsim ellen megkezdett euroatlanti hadműveletekkel egy időben a terrorszervezet ötven aknát lőtt ki Izraelre, amely válaszul harckocsikkal és helikopterekkel mért csapást Gázára.

Dél-izraeli polgári célpontokat ért palesztin terrortámadás a Gázai-övezetből szombat délelőtt. Több mint ötven akna csapódott be a Sáár HáNegev, az Eskol és a Szdot HáNegev régiókban. Két izraeli – egy óvóhelyre tartó házaspár – könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a Beér Seva-i Szoroka kórházban látták el. A Hamasz terrorszervezet fegyveres szárnya, az Izzadin Kasszem Brigádok vállalta a felelősséget a támadások egy részéért.

Az izraeli hadsereg helikopterei és harckocsijai válaszcsapást intéztek gázai célpontok ellen. Hat palesztin megsebesült. Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter a megtorlást követően arra utasította New Yorkban lévő diplomatáit, hogy nyújtsanak be az ENSZ-hez panaszt a terrortámadások miatt.

A megtámadott rész főleg mezőgazdasági termelésből él, évek óta a gázai terror célpontja; a lakosok hozzászoktak a folyamatos rakéta- és aknatűzhöz. Személyi sérülés elég régen történt utoljára. A mostani támadás hevessége azonban szokatlannak számít.

A Gázával szomszédos izraeli területeken élők régóta azzal vádolják kormányukat, hogy elhanyagolja védelmüket. Képviselők az izraeli Legfelsőbb Bírósághoz fordultak azzal a kéréssel, kötelezze a kormányt a gázai határ menti települések rakétákkal szembeni védelmi rendszerrel való ellátására. A Legfelsőbb Bíróság rendelkezése értelmében az államnak harminc napja van arra, hogy a petícióra választ adjon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. A hírekben egy idő óta emlegetett Vaskupola védelmi rendszer mikor kerül megépítésre? A katonai ellencsapások nem elegendőek. De nyilván azokra is szükség van. Aki nem akar békét kötni – Hamasz -, azzal nem is lehet. Izrael helyében erősebb védelmi-elhárító vonalat építenék a határra. Apropó, mi van a családirtó “szabadságharcosokkal”? Akiknek “hőstettét” a gázai lakosok cukorkaösztogatással ünnepelték…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Mate, Ivan TIbor

    “a lakosok hozzaszoktak a folyamatos raketa- es aknatuzhoz” – Ugyan mar hogy a francba? A lakossag beletorodott, hogy nem kapnak megfelelo vedelmet a kormanytol. Az otven raketa becsapodasa utan Izrael valamifele “kalkulaltan aranyos” akcioval valaszolt. A raketatamadas az izraeli lakossag megfelemlitesere alkalmazott terror hadviseles. A megtorlas hatastalan a terroristak fizikai megsemmisitese nelkul, es nincs helye “mertekletes” ellencsapasnak. Izrael nem korlatozhatja az akcioit az amerikai verzo szivek elvarasai, vagy a zsidogyulolok kritikaja es nyavalygasa befolyasa alatt. Az Egyesult Nemzetek tobb evtizedes, ismetlodo igazsagtalan es ellenseges Izrael ellenes dontesei mar reg bebizonyitottak, a zsido allam sem vedelmet sem rokonszenvet nem varhat attol a korrupt sohivataltol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. A hét legjobb vicce, hogy miután a mai nap délutánján 4 kasszam rakéta csapódott be a Negevbe, senki nem hallatta dorgáló szavát, de miután a visszavágásba meghalt 3 palesztin és további 4 megsérült, Fancia ország aggodalmának adott hangot és mindkét felet mérsékletre intette.
    Ennél már csak az jobb, hogy a Hamasz katonai szárnyának szóvívője bejelentette: vállalja a rend helyreállítását Gázában, de akkor Izraelnek is vállalnia kell az agresszió megfékezését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Hamasz rakétát lőtt Izraelre 2011. március 20. vasárnap | Rákócza Richárd

Izraelbe készül Sarah Palin 2011. március 18. péntek | AN

Fegyverszállítmányt foglalt le Izrael 2011. március 15. kedd | AN

Náci tüntetés Izrael-barátság miatt 2011. március 7. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos