Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A szegények elleni háború állása 2011. március 21. hétfő 6:48

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A szegények elleni háború állása

A VIII. kerület mindig is Budapest szórakoztató központja volt, vidám, multikulturális negyedek, végtelenül lerobbant házak, meglepően toleráns lakóközösségek, ami mintha mégis azt bizonyítaná, hogy az embert összezárják egy körfolyosón a mássággal, akkor inkább megtanulja tisztelni, minthogy ellene menne. Én például anno egy transzvesztita pár és egy sokgyermekes roma család közötti lakásban laktam évekig, és sohasem volt semmi konfliktusunk, pedig hülye időpontokban közlekedtünk, zajosak voltunk és magunknak valók. Szemben egy nyugdíjas néni élt, de egyáltalán nem félelemben, hanem sokkal inkább bevonva a közösségbe.

Mondom tehát, önmagában a VIII. kerület nem rossz hely, bár kétségtelenül vannak sötétebb pontjai.

Szegény kerület, a gazdagok valahogy nem errefelé szeretnek lakni, valahogy nem megfelelő a kilátás, bár az egyik lakásomból rá lehetett látni a Szabadság-szoborra, de nem ez a jellemző, inkább a gerendákkal aládúcolt körfolyosók és erkélyek, málladozó vakolat, ecetfák a lebetonozott belső udvar közepén és száradó ruhák a gangon.

Kétségkívül jelen van a nyomor, tapintható és szagolható, ezért aztán a kerület politikai vezetése úgy döntött, tesz ellene valamit, és azonnal hozott is egy határozatot, hogy mostantól kezdve tilos a kukázás, akit pedig azon kapnak, hogy újrahasznosít valamit a szemetesekből, azt ötvenezer forintra büntetik.

Humánus és előremutató eljárás, kissé ugyan szembe megy a világgal, ahol mindent megtesznek, hogy a hulladékból megint érték legyen, de az is megkérdőjelezhetetlen, hogy ezt nem egyénileg és védőkesztyű nélkül javasolják.

A szemetes konténerek és kukák rendszeres feltárása minden bizonnyal egy jelentős réteg mindennapi megélhetését biztosítja, nem a legszebb látvány, nem is egészséges elfoglaltság, de rendeletileg történő betiltása olyan fokú cinizmusra utal, amit nem könnyű feldolgozni: képtelenek vagyunk az okot felszámolni, büntessük tehát az okozatot, mintha egyébként lenne arra bármi esély, hogy egy életvitelszerűen a szemétből élő ember befizeti az ötvenezer forintos csekket, de ez mindegy is, sokkal fontosabb az elv, ami a szegénységet, mint valami büntetőjogi kategóriát kezeli, szegénynek lenni minimum szabálysértés, mert zavarja a gazdagokat, esetleg bűntudatot ébreszt bennük, az pedig rosszat tesz az emésztésnek.

A szegénység betiltására egyébként éppen Kína tett legutóbb kísérletet az Olimpia kapcsán, amikor egyszerűen kiköltöztették a városból a nyomorgó tömegeket, hogy ne szerepeljenek a fényképeken és a filmfelvételeken, de Kínában nincs demokrácia, hiába is udvarol nekik minden nyugati és nem nyugati nagyhatalom, attól még kőkemény politikai diktatúra van, amelyik úgy gondolja, hogy megteheti ezt, mert nem ellenőrzi senki és semmi a hatalmát, és különben: közéjük is lövethetett volna.

Egyik ország sem dicsekszik a nincstelenjeivel, ritkán rakják a kirakatba a nyomort, de elsősorban szociális megoldásokat keresnek, megpróbálják felszámolni a gyökereket, segélyek, közmunka, egyéb formákban, mert tisztában vannak vele, hogy képtelenség az összes szegényt eldugni a figyelő szemek elől, azok az idők Európában már elmúltak – szerencsére.

Az embertelen rendelet persze nem csak nekem tűnt fel, ezért demonstrációt rendeztek néhányan, hogy nyilvános és előre megfontolt kukázással tüntessenek ellene, minek során a rendőrség előállított egy férfit, akit „törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntett megalapozott gyanúja miatt” hallgattak ki, további sorsáról egyelőre nem tudok, de remélhetőleg elvették a kedvét a további bűncselekményektől, tehát hamarosan lesz itt rend, csak ki kell várni.

Az aluljárók már tiszták, a hajléktalanokat kitiltották, a kukázók hamarosan feladják, és inkább tisztelettudóan éhen halnak, nehogy megzavarják a polgárok nyugalmát, jöhetnek a földre köpésért és szemetelésért kiróható minimálbérnyi szankciók, esetleg valami kijárási tilalom is, hiszen egy nemzeti érzelmű, keresztény gyökerű polgár este tízkor már a családjával tölti az időt, nem az utcán lófrál.

Gyöngyöspatán már folyik is egy kísérlet: ha valaki olyan lép az utcára, akinek nem tetszik a pofája, akkor megjelennek a fekete ruhások, és fenyegető fellépésüknek következtében az illető visszamegy a házába, ahol csöndben és illedelmesen retteg.

A szegénység ellen indított háború így válik a szegények ellen vívott harccá, mert a szegénység túlságosan elvont valami, senki sem látott még szegénységet, nehéz letartóztatni, megbírságolni, viszont a szegényeket könnyű elkapni, mivel megfelelően legyengültek ahhoz, hogy ne kelljen sokáig üldözni őket. Persze majd vigyázni kell, mert a szegények egy jelentős, mondhatnám, meghatározó része dolgozik, és éppen fenntartja ezt a társadalmat, tehát a válogatás nélküli levadászásuk kontraproduktív lehet, érdemes tájékozódni, mielőtt lecsapunk rájuk, de aztán természetesen könyörtelenül.

Tüchtig kis ország leszünk, az emberek a munkahelyükön vagy otthon félnek, vasárnap elmennek a templomba, hogy ott is félhessenek kicsit, aztán hétfőn iskolába küldik a gyermekeiket szorongani. A kukákon lánc és lakat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 45 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A szegények elleni háború állása, 4.9 out of 5 based on 30 ratings

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Ki hallott már arról,hogy a nyilas gárdistákat,melyet már rég betiltott jogerősen a Biróság,zaklatta volna valmely hatóság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  2. Aser!
    A gárdisták sokan vannak, ráadásul fokossal, bottal, ostorral, miegymással felfegyverkezve glasszáltak Gyöngyöspatán.
    A fenti cikkében Para-Kovács Imre is leírta: “…a szegényeket könnyű elkapni, mivel megfelelően legyengültek ahhoz, hogy ne kelljen sokáig üldözni őket.” Jól látja!
    Én ehhez egy csak szállóigét fűzök: “A jog olyan mint egy pókháló. A muslicát és az apró legyeket fölfogja, de a lódarázs anélkül repül keresztül rajta, hogy bármi baja kerekedne.” Mindenki értse, ahogy tudja!
    Ha lézerjani “mindenki annyit ér, amennyije van” mondata jut eszébe, arról nem tehetek. Ők már rájöttek hogy keveset lopni (kukából más hulladékát elemelni) nem szabad, csak sokat (közpénzekből, állami támogatásokból, költségvetésből), legalább annyit, amiből megveheted az ártatlanságodat és még marad is…
    Én nem szeretném ha ez válna a követendő erkölcsi mércévé ebben az országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. Szemét egy ország ez!
    Kitől akarnak elkérni kukázásért 50 ezret, akik még talán életükben nem láttak ennyi pénzt együtt??? Vagy max. hó elején, míg ki nem fizették a rezsit?!
    Ideje lenni megtanítani törvényhozóinkat, annyiból megélni, mint teszi sokmillió szegény, ha nem is a kukából, de élnek szinte a semmiből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Ha csak a nemzetközi szerződésekből adódó kötelezezettségeinket nézem, akkor is le kellene csukni ezeket az orbánnácikat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. http://www.fn.hu/belfold/20110319/honnan_ciganyok_elleni_gyulolet/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Azt írja, ez a fenti cikk, amit belinkeltem, hogy a gyermekszegénység már majdnem 40 százalék!!!
    Egy dolgot nem vesz figyelembe a fidesz, ha ezek a szegény gyerekek kicsit felnőnek, gondolkozás nélkül elsöprik minazt, amit ők összelopnak. Gyűlik a düh és a kétségbeesés, s feltartóztathatatlan lesz, ha elszabadul.
    Igaza van PK-nak, mindent a félelem igazgat. A fideszt is az fogja! S nem hiszem, hogy lesz számukra kegyelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. @Hanna – tévedsz, addigra a főbűnösök már árkon-bokron túl lesznek, és a második vonallal etetik meg a piszkukat.
    Az első dolguk volt mindent elfoglalni, és azóta csak lopni és lopni, valamint ha észreveszik akkor csak ráfogni másra és hazudni, hazudni.
    Természetesen a vezérrel egyeztetve, nehogy előle vigyenek el valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  8. Nem lopnak ezek, hanem nyíltan és szégyen nélkül rabolnak. Nem tolvajok, hanem útonállók, akik szemrebbenés nélkül veszik el, amit megkívánnak, legyen az nyugdíjkassza vagy dupla költségtérítés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  9. Mocsok egy banda ez! Be kéne zárni ezt az országot. Reménytelen. :( (

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. a szegénység ellen – a szegények ellen
    valóban, micsoda nyilvánvaló különbség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Azt hiszem megvan a megoldás a Gárda ellen!
    Civil kezdeményezésre minden egyes gyöngyöspatai cigány szeretetcsomagot kapott!!!
    Ezt kell csinálni!!!
    Ahová beteszi egy gárdista is a lábát, oda adományokat vinni!
    Utálják ők annyira a cigányokat, hogy kétszer is meggondolják, felvonuljanak-e, mert ezzel ingyen ebédhez juttatják a romákat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. Én még rá is írnám a csomagokra: “a Gárda kezdeményezésére, mert szeretjük a cigányokat” ! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  13. Remek írás, a szegénységet tényleg nem lehet bántani, csak a szegényeket, ez kézenfekvő, egyszerű megoldás… Semmi más nem lesz a későbbiekben, csak simán leamortizálódik az ország jelentős része.Persze csak fokozatosan, hogy ne tűnjön fel, legyen idő hozzászokni. Viszont: éhhalál szerencsére nincs Európa közepén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. hát, nem szívesen dícsérem parát szembe, de ez már józsef attilai-i pontosságú találat volt…
    gratula!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Szégyen és felháborító ami ebben az országban a fidesz uralom alatt történik.
    Mikor a gárdisták kisebbségeket félemlítenek meg miért nem szólal fel orbán, vagy schmitt? Olyankor kellettek csak szerencsétlenek, mikor a kopogtatócédula, vagy szavazatuk kellett? Most ki védi őket, ha mindenki hallgat! És miért hallgatnak azok akiknek meg kellett volna már akkor szóllalnia, amikor ezek az embernek nem nevezhető egyének masírozgattak. Az én környezetemben ilyet tapasztalnék sóssaval lennének lefújva. Épeszű, normálisan gondolkodó ember ilyet nem tűrhet el!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Optimista! Nem Schmittnek és Orbánnak kéne felszólalnia – tőlük ilyet nem lehet elvárni. Az egyik egy dróton rángatott bábu, a másik egy cinikus hatalomtechnikus.

    De hogy egy Sólyom annak idején hallgatott, mint a sír – az megbocsáthatatlan neki. Hogy Erdő Péter sem szólal meg, azzal majd elszámol a Teremtője előtt. Hogy országos művészek, sportolók, értelmiségiek kussban vannak, az a szégyen.

    Igazi és mély tisztelet az elenyésző számú kivételeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Kedves Imre!

    A probléma nem magával a kukázással és a szegényekkel van, bármennyire is szeretné ezt a HetiHetestől a Civil Rádión át a te írásodig a liberális média hangsúlyozni (az elmúlt egy hónapban én magam ezekben a “jelentős” “véleményformáló” “műsorokban” halottam erről a témáról – érdekes módon ugyanazzal az elfogult, egyoldalú véleménnyel). A baj az, hogy a kedves kukázók rájöttek arra, hogy sokkal egyszerűbb egy kuka tartalmát átvizsgálni, ha turkálás helyett kiborítják az egészet a földre. A Körúton mondjuk a Baross utcai villamosmegállóban – ezt a saját szememmel láttam. És képzeld el Imre, utána nem pakolják ám vissza az egészet a kukába, hanem marad minden szépen ott a járdán. Ez különösen jól néz ki, amikor 20méterenként látsz egy ilyen kupacot.
    De még jobb, amikor szerencsétlenek (mert igen, képzeld, felfogom hogy azok, együttérzek velük, és sajnálom őket, azzal együtt, hogy maximálisan egyetértek a rendelettel) a szelektív hulladékgyűjtőkre mennek rá, konkrétabban arra a kettőre, amelyekbe a fehér ill. a színes üvegeket lehet gyűjteni. Persze, tudom, betétdíjas termékekre vadásznak. Na most képzeld el a Gutenberg teret, ahol én lakom. Kicsi tér, 4-5 emeletes házakkal minden oldalról, úgyhogy ez kb. 100-120 utcai fronttal rendelkező lakást jelent, amelyek mindegyikében hallgathatod akár az éjszaka közepén, ahogy felborítanak egy ilyen szelektív tárolót, a tartalmát kirázzák a földre (mert a tetejét leszerelni nem tudják, a “bemeneti nyalás” pedig meglehetősen szűk), majd szép akkurátusan elkezdik válogatni az üvegeket. Szerinted Imre mekkora hangja van ennek? Tudnál vajon mellette aludni? Mert persze maga művelet nem 5 perc ám, egy jól megrakott tároló esetén már a felborítás és a kirámolás is eltart vagy fél óráig, és még csak azután kezdődik az érdemi munka…….
    És ehhez még vedd hozzá, hogy a közvetlen lakóhelyed hogy fog kinézni reggel, amikor kilépsz a kapun, a szelektívek felborítva, a szimpla kukák meg csak kiborítva – nem csak ronda és undorító, de még büdös is az egész tér.
    Most lehet rám fröcsögni, hogy mekkora egy önző állat vagyok, de megjegyezném, hogy a mérleg egyik serpenyőjében a már korábban említett 100-120 család, a másikban meg a korábban a térre rendszeresen járó és ott dolgozó 2-3 hajléktalan. 100 kontra 3.
    Csak a szokásos “liberális” maszlag, mondhatnám. A kisebbség mindenek felett, de a legjobb, ha a többség felett.
    Hajrá Imre, ne hagyd magad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  18. na, Freud jól közbeszólt, szóval “bemeneti nyílás”, ehh

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Látszat mögé néző

    Hanna drága, nem jó az ötleted… A cigányok maguk fogják a Gárdát behívni, ha erre rájönnek… :-( ( Nekik minden megoldás oké, amíg dolgozni nem kell. Amúgy nem tudom, látott-e már valaki gárdista csapatot? Némelyikben vannak romák… Akkor most mi is van???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. kukázzatok!
    Akkor ne a kukázást büntessék, hanem a szemetelést, amire szerintem van külön
    szabálysértési tényállás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. ÉS AZT ISMERIK…., hogy egy Demján nevű baloldali gondolkodó megvenné a Népszavát: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=407041

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos