Ronai and Ronai
AMERIKAI

Több pálinkát iszik a magyar 2011. március 21. hétfő 5:21 Forrás: Napi Gazdaság

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Több pálinkát iszik a magyar

Budapest – Sajtóértesülések szerint a tavalyi rossz gyümölcstermés, illetve a házi párlatfőzés bevezetése ellenére mintegy 40 ezer literrel nőtt a kereskedelmi főzdékben előállított pálinka mennyisége.

Körülbelül ennyivel emelkedett a minőségi pálinkafogyasztás is – mondta a Napi Gazdaságnak Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület vezetője.

Az egyesület adatai szerint a korábbi 1,04 millió liter, 50 fokos pálinkának megfelelő mennyiségű szesz az elmúlt szezonban 1,08 millió literre emelkedett. Elsősorban a fizetőképes harmincas-negyvenes korosztályban nő a pálinkafogyasztás, kimutathatóan az egyéb égetett szeszek fogyasztásának rovására.

Mindeközben a bérfőzetésben előállított italmennyiség drasztikusan csökkent: 14 millió liter 50 fokos párlatnak megfelelő mennyiségről 8 millió literre. Ezt egyrészt okozhatta az, hogy tavaly a rossz időjárás miatt kevesebb gyümölcs termett, amit csak drágábban lehetett beszerezni – a minőségi pálinkák előállítási költségeit jelentősen megdobta a drágulás.

A másik ok viszont a házi főzés legalizálása lehet – igaz, lehetetlen megmondani, hogy pontosan mekkora az otthon főzött mennyiség, mivel csak az 50 litert meghaladó párlat főzését, főzetését kell bejelenteni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Látszat mögé néző

    Hú, de jó! A magyar nép elindult a kollektív alkoholizmus útján…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. Teljesült a fülkeforradalmi cél, él és virágzik a magyar házi pálinkafőzés. Alkoholmámorban minden bizonnyal többen látják rózsaszínűbbnek a világot és benne a forradalmi módon megújuló országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Pálesz az már van, de kenyér meddig lesz? Lassan a cukor eltűnik az életünkből, mert aranyárra tornássza magát, de az a lényeg, hogy pálesz van!!! És főzheti a hülye magyar, hogy még hülyébb legyen, mert akkor a legbefolyásolhatóbb, amikor teleissza magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Nyomjuk a páleszt és majd narancssárga köd lepi agyunkat . Emlékeztek az ” átkosban ” ,előtte levő napon már nem lehetett alkoholt inni ,mikor jött a választás . Most mindenkinek házhoz viszik ,nehogy egy kicsit is, józan maradjon .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Fater59,
    Valóban így volt. Az üzletel polcain ki volt írva, hogy szeszes ital árusítása szünetel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. A tavalyi gyenge gyümölcstermés miatt nem egyértelműen értékelhető a 14-ről 8 millió literre való visszaesés. Biztosan nőtt a házi főzésben készült mennyiség, de az már nem, hogy 6 millió literrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Emberek!
    Lehet a narancsból páleszt főzni?
    Javaslom imigyen hasznosítani a Lendvai utcai cefrét !
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. A gyenge gyümölcs termés nem befolyásolja a házi pálinkafőzést. Mit gondoltok, miért viszik mázsaszámra a cukrot az üzletekből? Könnyen kiszámítható: két marék szalmatörek, 10 kg cukor és kész az adag pálinka. Egészségére az idióta törvénygyárosoknak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. dr. dolmany ferenc

    Ez kell ! A “kiművelt ” fők sokasága így még gyorsabban bővül !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Nyugtatóra inni? Még ha csak önveszélyes lenne, de ez már közveszélyes! A leépülés jelei már érezhetők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. A mai nap legjobb kommenteje!!!

    Gugyerák 2011. március 21. hétfő 08:47

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Pálinkás jó reggelt, jó estét és jó mindennapokat, hölgyeim és uraim!

    Illik ez a köszönés ma, a cefrére hangolt hazánkban, ugye?

    Végre valami hasznosat is csinálhatunk otthon: nyugdíjasok, kismamák, munkanélküliek, álinfluenzások, járóbetegek és egyéb unatkozó naplopók.

    Elmondom, mennyi a pálinka és az aszpirin összege. Egyszerű. Összeadom. Tizenegy. Megmagyarázom, mint a Lázár szokta, ha baromságokat beszél; a pálinka üt, az aszpirin meg hat: üt + hat= tizenegy.

    Na jó, felejtsék el! De hát olyan jó kedvem van. Na. Vedelek.

    Minden gondok bajára találta ki a Nemzeti Ügyek Kormánya: fűben (dehogy a szívósban!) (gyümölcs)fában, az otthon főzőtt pályinkában van az orvosság + a boldogság.

    Csak azt ne higgye már a Nemzeti Ügyek Kormánya, hogy feltalálta az örök vihogás szirupát! De ismerjük el, végre gondoltak a zemberekre is. Mert amíg több száz éve földesúri kiváltság volt a gyümölcspárlatok készítése, ma megérdemlik a magyarországi, demokratikus jobbágyok is a kutyulást.

    Szóval, pálinkát főz a család, ott totyorog a mamika, az unoka, a nej és a nejnek való ember. Is. Köll konyha, a sublótból egy kukta. (dehogy beszél sokat, csak sipít és néha felrobban).

    Ebbe öntjük a cefrét. Reggel. És gyorsan. Mielőtt jön a szomszéd ordítva, hogy éjszaka valakik leszüretelték a gyümölcsösét. Zugpálinka a zugokból.
    Hülye szomszéd, azt hiszi, a szomszéd cefréje mindig büdösebb!

    Jöhet a bokákolás: mamikának, unokának gázálarc; a nejnek és a nejnek való embernek köll a töttyedt masszát beleönteni a sipítósba… Tovább nem tudom…

    Amikor lesz már pálinkánk, igyuk és igyuk. Amíg a boldogságban liftezünk, majd csak erősödik a forint meg a több százezer éhes, sovány kisgyerek; majd csak esik a benzinár meg a feszültség; majd csak nő a tinédzser börtönlakók száma meg az életszínvonal.

    Majd csak megtalálja a magyar lájtfocista a kaput meg Európát a magyar kormányfő; majd csak leesik a tantusz a kétharmadosoknak meg az álamfő ála. Is.

    Oszt, majd csak megvilágosodik végre az agyunk (fújj, te rohadék lötty, becsaptál!).
    Én azt javasolnám: legkésőbb 2004-ig. Igyekezzünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

Mindenki hozzon magával még egy féldecit! 2011. szeptember 4. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos