Ronai and Ronai
AMERIKAI

Őrület, de nincs benne rendszer… 2011. március 1. kedd 22:27 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Őrület, de nincs benne rendszer...

Budapest – Észbontó ötletnek tartja az oktatási kötelezettség korhatárának 15 évre leszállítását a Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke. Trencsényi László a Klubrádióban azt mondta, hogy ez a kormányzati elképzelés szembe megy minden racionalitással, mint fogalmazott: ez olyan, mintha buta társadalmat akarnának reprodukálni.

A Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke szerint Taigetosz törvényre kell átnevezni a Széll Kálmán tervet. “Ráadásul szalon rasszizmus is fellehető az elképzelés mögött, hiszen nagyon pontosan behatárolható, hogy mely népcsoportot céloz meg a tervezet” – tette hozzá. A szakember szerint az Európai Unió által meghirdetett “életen át tanulni” programjával is teljesen ellentétes a terv.

A Pedagógusok Szakszervezete is elégedetlen a tervvel, mert nem igazodik az oktatási rendszerhez és a munkaerő-piacra nézve is beláthatatlan következményei lehetnek.

Háttér

Jövő ősztől lépne életbe az új közoktatási törvény, amely 18-ról 15 évre csökken az oktatási kötelezettség felső korhatára – derül ki a Széll Kámán Tervből, amely a kormány által végrehajtani tervezett szerkezeti átalakításokat tartalmazza. Ahogy a dokumentum fogalmaz: fel kell kínálni a 15. évüket betöltő fiataloknak: választhassanak, folytatják tanulmányaikat vagy munkába állnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Mégis milyen munkát kínálnának nekik? Takarítás a buli után? Aki 15 évesen nem akar tanulni, az azt sem tudja, melyik végén fogja a seprűt!
    Az egész nem szól másról, csak, hogy ne kelljen családi pótlékot fizetni utánuk.
    S nevezzük inkább köznemoktatási törvénynek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Látszat mögé néző

    Kiben volt kétség, hogy buta társadalmat akarnak létrehozni? A buta ember irányítható, míg az okos nem. Vajon a könyveket mikor kezdik égetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. A gyengébb képességűeket végkép le kell szakítani, s minél korábban teszik ezt, annál kevesebbe kerül ez az államnak. Persze ezt csak bárdolatlan és érzéketlen kormányok gonolhatják így. Leszállítani a tankötelezettség és büntethetőség korhatárát csak kellő szociológiai ismeretek hiányában szenvedő emberek és kormányok akarhatják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Még hogy rendszer nincs benne az van benne csak értelem nincs benne!
    Már bocsánat ezért a szójátékért.Bőven vannak külföldi évtizedes korú tapasztalatok erre a botor ötletre.
    Jellemző erre a szociálisan érzéketlen és szalon-rasszista társaságra jó néhány ilyen és hasonló minőségű ötlet.Javában alkotmányoznak mostanság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Ideje lenne az orbáni körmönfontságra felfigyelni! Kifejezéseiben az köszön vissza, ami édes a pórnép fülének. A megcselekvésben viszont húsbavágó a hatás. Ám könnyen visszájára fordítható a replikázás, hiszen “ha a szavakban ezt várjátok, akkor a cselekedet ne legyen ellentétes a szavakkal”.
    Megvilágítom példával:
    Naponta hallani, hogy már az általános iskolások is komoly munkát végeznek. A középiskolások, meg a főiskolások, egyetemisták meg méginkább. Van is benne valami, hiszen napi nyoc óra tevékenység bizony komoly munka.
    ÁM!!!
    Ha munka, akkor azért bért kell kapni, és a bérjellegű vonzatoknak vissza kell kerülniük a büdzsébe!
    Orbáni körmönfontságú logika szerint innentől a családi pótlék, a gyermeknevelési segély a tanulás = munka teljesítésének az ellentételezése lészen. Aki valóban tanul, az 15 éves korára képes is elvégezni az általános iskolát. Aki meg nem tanul, az pár hónapra kap majd “iskolapadba visszatérő” segélykét, amíg megjön az esze, és inkább tanul iskolakerülés helyett.
    15 éves kor után már mindenki képes megállni a saját lábán. Kétszáz évvel ezelőtt már 10-12 éves korukban is dolgozott mindenki, nem satnyult annyit az emberisélg, hogy most ne lenne rá képes. Majd Orbán megmutatja!
    Az orbáni irány minden intézkedése (gyerekenkénti szavazati joggal bővítés lebegtetése, büntethetőségi korhatár csökkentése, tankötelezettségi korhatár csökkentése, gyerekek utáni adókedvezmény, stb) arra mutat, hogy mnél fiatalabb kortól munkaerőpiaci szereplőként hasznosíthassák a lakosság eme részét is, és a megélhetési kiadásaik adóvonzatait is.
    Az teljesen lényegtelen Hazudniképtelen Viktormihály szerint, hogy a munkavégzésre képtelenség (betegség, fogyatékosság) nem munkakerülés, hanem kényszerpálya, éppúgy, mint az, hogy ha nincs munkalehetőség, akkor a rokkantak munkaerővé minősítése terelésnek terelés ugyan, de attól a helyzet nem minősül a munka világává.
    Ezek az intézkedéseik egyetlen célt szolgálnak: szavazóik gyűlöletének kielégítése ébrentartással.
    Ne lepődjünk meg hát, ha az eltartottak után tb- és nyugdíjjárulékot fogunk fizetni. (Amit az egykulcsossal aránytalan jövdelembővülésű nagycsaládosok példamutató “nemzeti együttműködés” keretében röhögve bírnak majd befizetni, de a plebs beledöglik. Igaz, rájuk nincs is szükség, a nyuggerekkel együtt csak tehertételek ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. méghogy a jobbik fasiszta…Úgy látszik nem…..nem vagyok jobbikos,de a fidesz népirtó kezdeményezései ezt bizonyítják.ők a nácik.nagyon sajnálatos,hogy zsidó honfitársaink is vannak ebben a pártban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. ovisunk szellentett, jobbkeze pedig megmagyarázta, miért jó nekünk
    sz@ga már va, kábulhatnak tőle hivei
    elnézést konyhai fogalmazásért, de nem szeretem a köntötfalazást

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. A terv világos: a Padisah és Vidéke engedelmes, csak éppen a szükséges értelemmel bíró, élatük végéig – még esetleg megnyomorodott állapotban is – éhbérért dolgozó rabszolgákat akar. Már csak egy lépés: ha már semmire sem használhatóak, esetleg meg kellene próbálni szappant főzni vagy műtrágyát előállítani a holttestükből. De ez majd az Adolf Hitler program része lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Minden mindennel összefügg!
    Ezzel a zseniális intézkedéssel sikerül a felügyeletet jelentő iskolából kiebrudalni a problematikus, meg nem nevezett lemaradozó romákat. Volt osztálytársam, aki a 8. osztály után egyből katonának ment… De ugye ma már nincsen kötelező sorkatonaság… Ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk majd építtethet nekik börtönt a tyúklopás miatt kiszabandó büntetés letöltésére… Mert a képzetlen, iskolázatlan munkaerő számára egyre kevésbé van elhelyezkedési lehetőség.
    Nem lett volna mégis jobb az iskolában tartani? Egyrészt valami tudás csak csak ragad rá, az iskolai rend és fegyelem csak csak hat rá. Tudom, hogy általánosító a következő kijelentés, de mint a lehető legrosszabb kimenetről akkor is csak kell beszélni mert a probléma akkor is létezik, ha nem vesznek róla tudomást! Sokkal jobb, ha a 14-18 éves roma fiatal az iskolapadban ülve a tankönyvet lapozza, mintha a család visszahúzó gondolkozását átvéve a szomszéd tyúkját, uborkáját, akármijét méricskéli…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Ez mind igaz, “Gugyerák” fórumtárs, csak a pedagógusoknak kellene valami csekélyke eszköz a kezük ügyébe, elhárítandón a tulkorosok fékezhetetlenségéből eredő tanármegpofozásokat, s a sokkal fiatalabbak dresszírozását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Van-e joga egy 16 éves túlkoros tanulónak 7. osztályban megakadályozni az oktatást? 24-26 társának joga van-e a képességeihez mért tudás megszerzésére?
    A gyerekeknek csak jogai vannak a mai közoktatásban, a leírt kötelességeket nem lehet behajtani rajtuk. A tanárok kezében nincs eszköz.
    Nem kell félteni a gyenge képességű gyereket, ha minimális kötelességtudat van benne, mert az iskolák, a tanárok érdeke, hogy tanuló legyen. Ezáltal fennmaradjon az iskola a tanárnak állása legyen. Az elit iskoláktól eltekintve ma ez a helyzet legalább is alap és középfokon.
    Ez a törvénymódosítás csak arra ad lehetőséget, hogy az antiszociális, az osztályokat szétzüllesztő tanulók ne árthassanak társaiknak még 3 évig.
    Gondolom ez nem lesz népszerű, de sajnos ez a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

Tanárok tízezrei várnak a fizetésükre 2013. december 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos