Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megszületett az otthonszülés szabályozása 2011. március 3. csütörtök 4:56 Forrás: Népszava

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megszületett az otthonszülés szabályozása

Budapest – Végre döntés született egy sokat vitatott kérdésben: május 1-jétől otthon is lehet szülni, ha ez nem veszélyezteti a gyermek életét. Az ellátást nem támogatja a társadalombiztosítás, az egyéb egészségügyi szolgáltatásokat, a mentést, a laboratóriumi vizsgálatokat, a védőnőt, a gyermekorvosi ellátást azonban ez esetben is finanszírozzák.

Szülést csak működési engedéllyel rendelkező szakember vezethet, vagy diplomás, legalább két éves szülőszobai gyakorlattal, ennek hiányában kétéves szakmai gyakorlattal és igazoltan legalább ötven szülésben való közreműködéssel rendelkező szülésznőnek. Az ellátás helyszínén egyszerre két egészségügyi dolgozónak kell jelen lennie.

Az intézeten kívüli szülés lehetőségét több esetben kizárják, például ha korábban már volt problémás szülése a nőnek. Háttérkórházat is kell választani, ahova az ellátást igénybe vevő nő és gyermeke a helyszínről húsz percen belül beszállítható.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Jó, hogy lépnek ebben a kérdésben, mert meg kell valahogy oldani azt, hogy se a születendő gyermek és az anya veszélyeztetettségének mérséklését. A tilalom itt sem vezetett semmire, mint azt a félresikerült, az anyákat és a csecsemőket is bajba sodró esetekből láthattuk a közelmúltban. A fanatikusok jogaikra hivatkozva veszélyeztették az otthon szülőket és az otthon születetteket, s nagyon sokan áltak ki mégis mellettük. Egy jó szabályozás talán javíthat ezen a helyzeten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Én nem az otthon szülés ellen, hanem a józan ész mellet próbálok meg kardoskodni. Mivel Magyarországon élünk ismerni kellene kedves hölgyek az itteni állapotokat, mert mi van ha baj van. hívják a mentőt jobb esetben arra felé indul ahova hívták, elviszi a kórházba ott kiderül nincs orvos, na tovább,a másik helyen van orvos de nincs műtő, a harmadik helyen van minden de nem értenek hozzá. A beteg közben meghal, az senkit nem érdekel kis hazánkban.Sajnos jelenleg itt tartunk, de ennek ellenére sok SZERENCSÉT KÍVÁNOK A KÍSÉRLETEZŐKNEK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. A fanatizmus nem teremthet jogokat senki kárára!Miért?
    Mert sok évszázados tapasztalataink szerint a vallási és minden más fanatizmus károkat okoz!
    Ha életeket veszélyeztet,-és ez nyilvánvaló veszély-, akkor semmiféle engedménynek helye nincs, az anyákat és a csecsemőket is bajba sodró esetekből igazán tanulhattunk volna,de azok is akik ezt a döntést hozták…
    Elítélem ezt a döntést akárki akármilyen indoklást is rittyent melléje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Káder János parancsra tette 2014. február 11. kedd

Áder megint aláírta, ez a dolga 2014. február 10. hétfő

Rogán Tóni esete Eva Rezesovával 2013. december 6. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos