Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az egészségügyet is megszállja az egyház 2011. március 31. csütörtök 15:11 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az egészségügyet is megszállja az egyház

Budapest – Az iskolák megszállása és bekebelezése után az egészségügyben is elindul az egyházi invázió. Az Orbán-kormány az állami egészségügyi intézmények kárára erősíti az egyházi kézben levő intézményeket. Az iskolákhoz hasonlóan a pénzügyi kiéheztetés az egyházak kezére juttathatja az egészségügyi intézmények jelentős részét is. A kórházakban is utolér a KDNP keze, még beteg sem lehet világnézetileg semlegesen a zember.

Az egyházi ellátórendszerre jobban oda kell figyelni az egészségügyben – mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár Budapesten, a Bethesda Református Gyermekkórház műszaki korszerűsítésének befejezése alkalmából tartott ünnepségen. Az államtitkár közölte: javítani kell az egészségügy hatékonyságát, a kormányzat ezen dolgozik, noha “borzasztó nehéz a gazdasági helyzet és szűk a cselekvési tér”.  Ennek ellenére a múlt év végén – nem teljes mértékben ugyan, de “egyfajta lemaradást pótolva” – sikerült konszolidációs pénzeszközhöz juttatni az egyházi intézményeket – fogalmazott Szócska Miklós, hozzátéve, hogy a kormányzat megadja az anyagi segítséget ahhoz, hogy az egyházi kórházak országos ellátási lehetőséget kapjanak.

Az állami vezetés ezen kívül dolgozik azon is, hogy kiegészítő normatívarendszer biztosítsa az amortizáció pótlását, az intézmények felújítását, az oktatási és szociális területhez hasonlóan – fűzte hozzá. Szócska megjegyezte: arra, hogy “a diakóniai lelkiség valóban jelen van a hétköznapokban”, jó példa a kórház, és az lenne kívánatos, ha az egész ellátórendszerben ez lenne az általános.

Siri Ellen Sletner, a műszaki felújításokat támogató Norvég Királyság budapesti nagykövete beszédében rámutatott: olyan projektet zártak, “amely tovább erősíti a két ország közötti együttműködést”. A Norvég Alapból Magyarország kapta a második legnagyobb összeget az elmúlt öt évben, összesen pedig 135 millió euró állt rendelkezésre a program keretében, egyebek mellett a kulturális örökség megőrzésére, vagy a környezetvédelemre.
Mint közölte, a következő öt évben több mint 150 millió euró lesz ebből az alapból a fejlesztésekre. A majdani fejlesztések kiemelt prioritásairól most tárgyalnak, de a környezetvédelmi témák további támogatásra számíthatnak.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke köszöntőjében elmondta: a kórház szolgálata “nagyon nagy horderejű” az egész egyház számára, még a határon túl is. Ez a beruházás arra emlékeztet, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért és egymásért – fogalmazott. A 220 millió forintos beruházásból 10 százalékos önrészt kellett vállalniuk. Az előkészület másfél évig, maga a kivitelezés pedig fél évig tartott.

Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettese úgy fogalmazott, hogy “ez egy olyan intézmény, amelyben száz százalékig meg lehet bízni”. A kijelentés könnyen okozhat zavart az állami és önkormányzati, világnézetileg semleges kórházak dolgozói körében: bennük talán nem lehet megbízni?

A kórház idén 145 éves, 1953-ig felnőtteket gyógyítottak ott, amikor államosították; 1961-ben gyermekkórházként indult újra. Az intézmény 1992-ben került vissza a református egyház fenntartásába. Jelenleg 310 alkalmazottja van.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Az egészségügyet is megszállja az egyház, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Édes istenem!Kufároknak iskola,egészségügy…Segítenek elviselni a halált,és fennen hirdetik majd,hogy ez a földi élet a siralom völgye…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. Másfél év alatt a kontárok az egészségügyet is teljesen leamortizálták! Ezek után az ember csak akkor kap gyógyszert, ha a Bibliát is elolvassa? Kómás betegnek is kötelező lesz a vasárnapi mise! Minek majd műtét meg orvosok, amikor majd imádkozni fognak értünk a papok?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  3. A modernkori hittérítőket meg kell vásárolni, hogy a kormány hatalmának bebetonoszásának helyességét prédikálják a templomokban, s a vagyonosodást meghálálják az ország örösökös miniszterelnökének valóban örökös hatalmának papi piárrak való elősegítésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Felháborító!

    A magyarországi nagy egyházak semmi, ismétlem semmi hasznot nem hoztak a társadalomnak.
    Nem változtak ezer év alatt semmit.
    Pénzt, hatalmat akarnak felelősség nélkül.
    Nem volt elég még?
    Regnáló III/III egyházi “főméltóságok” , közreműködés a hamis korona úsztatásában, pedofil botrányok, gazdasági bűnök (lopás), családok tönkretétele (abortusz botrányok).
    Szekularizált államot!
    Szektorsemleges támogatást!
    Vatikáni egyezmény azonnali felmondását!
    Semmilyen adó és járulékkedvezményt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Szerintem kapják meg még a rendvédelmi szerveket is, elsősorban a honvédséget.
    Óriási tapasztalattal rendelkeznek a keresztes háborúk óta arról, hogyan kell az ő oldalukra állítani a hitetleneket és másként gondolkodókat, vagyis ai ellenséget.
    Sőt, az önkormányzatokat is adják oda nekik. A helyi egyházi-önkormányzati adókat (tized) is rutinból tudnák beszedni. Aki meg majd nem tud fizetni, azt megátkozzák.
    Ahhoz képest, hogy a kdnp 0%-os párt, egész jó érdekérvényesítő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Hová-, és meddig süllyedünk ?
    Ha netán rászorulnék “hitvallás nélkül” nem is foglalkoznának a gyógyításommal?

    Kedves (természetesen norvég pénzen, mi máson?) középkorba rohanók 2011-et írunk, nem baj ?

    Éljen a Köztársaság !

    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Csak keressétek a különböző cikkeim alá írt hozzászólásaimat!
    Számtalanban jeleztem, hogy a KDMP sokkal veszélyesebb magánál a fidesznél is!
    Orbán hogy kéjes hatalmi mámora fennmaradjon, mindent megtesz ennek a rettenetesen sötét, középkort idéző Ördögi Társaságnak, mert egy biztos csak a keresztény normákhoz és erkölcshöz nincs semmi közük!
    Hacsak a katolikus egyház évszázadokon át tartó, milliókat elpusztító, népeket, nemzeteket leigázó világuralmi hatalmát nem nevezzük keresztényinek!
    Mert ha ez lenne a keresztény eszmeiség, akkor megtagadnám a keresztény-séget!
    Mert a keresztény hit alapelve az Isten szeretetének hírdetése, bemutatása tetteinken keresztül a világban!
    Micsoda paradoxon, hatalmat gyakorolni, leigázni,megalázni, eltaposni, bosszúhadjáratot szervezni…sorolhatnám a gyalázatos tetteket!
    Mindezt egybevetni az Isteni természettel, a szeretettel amit Jézus hozott az emberek közé?!
    Mindezek mellett tisztelem az egyszerű valóban a hitében lelkiismeretében élő katolikus emberek hitvilágát, de ez nem azonos az egyház vezetőinek képvise-lőinek tetteivel és céljaikkal!
    Áldozatok Ők mégpedig csúful becsapottak a felelősség pedig a rajtuk és lelkeiken zsarnokoskodó egyházi vezetőkön van!

    Csak egy Bibliai idézetet teszek közzé, ami inkább keresztényi, mint amit sajnálatosan láthatunk.

    Békességet hagyok néktek, az Én békességemet adom néktek, nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!

    Ezt az egy elvi irányt ateisták is össze tudják hasonlítani a katolikus egyház és a KDMP, valamint a Keresztény eszmeiséget magáénak valló hatalom gyakorlatával!

    E témával kapcsolatos jegyzeteim, Wittner és Lázár , de más cikkek alatt is megtalálhatóak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. A leghatározottabban össze kell fognunk hogy végérvényesen elválasszuk egymástól az államot és az egyházat!
    Ez népünk létérdeke!
    Láthatjuk, hogy milyen rettenetes veszélyt jelent a kettő összemosása!
    Az egyház mindenkor példamutató szolgálatra lett elhívva, míg a hatalom a mindenkori társadalmi rend fenntartására, uralkodásra való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Most nemtudok irni semmi blikkfangósat, mert ettől már undorodok.Nemkicsit !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. A Magyar Köztársaság alkotmánya

    XII. fejezet – Alapvető jogok és kötelességek

    60. § (3) A Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva működik.

    Ez érvényben van – most még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Majd a lélekkúfárok a kórházi ágy mellett álló orvost, nővért félrelökve az utolsó pillanatban minden haldoklót megkeresztelnek, meggyóntatnak, feladják rá az utolsó keresztet. Tehát nem pogány ateista, hanem buzgó hívőkét fog a túlvilágra távozni. (A statisztikában.) No meg aztán az újszülötteket meg amint kipottyantak mamájuk méhéből, majd szentelvízzel mossák meg és akkor már későn lesz tiltakozni, ő is hívő katolikus lesz! (A statisztikában) Így aztán secc-pecc máris 110%.os lesz Magyarországon (a köztársaság nélküli köztársaságban) a hívők aránya! (A statisztikákban.) Olyan világraszóló szűzmáriaországa lesz itt, hogy csak na, még ha fene fenét eszik is és cigánypurdék hullanak az égből is!
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Bruckenbacker kapitány

    Húúúú ez kemény…. irány Ausztrália!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Bruckenbacker kapitány

    Nincs moderáció? Minden azonnak megjelenik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

A katolikus egyház is jobban teljesít 2014. március 23. vasárnap

Egyházi ejnye-bejnye Hegedűs Lorántnak 2014. március 8. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos