Ronai and Ronai
AMERIKAI

A jövőben az utcán is őrizhetjük a hagyományt 2011. március 9. szerda 16:36 Forrás: AN

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A jövőben az utcán is őrizhetjük a hagyományt

Budapest – A hagyományőrzők akár kardot és buzogányt is tarthatnak majd maguknál nyilvános helyen, ha azt ez irányú tevékenységük indokolja. Ilyen, közbiztonságra veszélyes eszközöket közterületen általában tilos birtokolni.

Megkönnyítené a Fidesz a hagyományőrzők életét is: a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló kormányrendeletet úgy módosítanák, hogy aki csupán a (nemzeti) hagyományok ápolása okán tart magánál közterületen, illetve nyilvános helyen testi sérülés okozására alkalmas eszközt, az nem követ el szabálysértést.

Ma a tilalmazott dolgok közé tartozik például a nyolc centinél hosszabb élhosszúságú vágóeszköz, a másokra veszélyes tárgyat kilövő vagy jellegzetesen ütés céljára szolgáló eszköz. Emiatt olyan jellegzetes, a történelmünkhöz szervesen hozzátartozó holmival sem tanácsos buszra szállni, mint a kard, a láncos buzogány vagy éppen az íj.

A jogalkotó most ezen a tarthatatlan helyzeten kíván változtatni, mert a tervezet elfogadása után a hagyományőrzők – a remények szerint ide nem értve a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet – már bátran magukkal vihetik eddig üldözött tárgyaikat.

Az íj önmagában mások számára sem tilalmazott, mert az a javaslat szerint csak „felajzott”állapotában számít majd veszélyes eszköznek. Mellesleg a vadászoknak is tesz egy gesztust a kormány: amikor éppen vadászni indulnak, tarthatnak maguknál nyolc centinél hosszabb pengéjű kést.

Annyiban viszont a jogszabály nem változik, hogy ezeket a veszélyes tárgyakat általában illik tokba rejteni vagy becsomagolni. Az igazolható tevékenységhez szükséges szállítás azonban kivétel. Vagyis: ha helyesen értelmezzük, aki éppen hagyományőrző céllal változtatja helyét, annak szabad felfegyverkezve is mutatkozni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
A jövőben az utcán is őrizhetjük a hagyományt, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Megérkezett az új kor. Orbán beszédénél ugyan írták hogy az egy új nyelv és még nem vagyunk rá felkészülve. Akik azt is értették ( van rá egy réteg) most már elővehetik a bunkójukat, végre már lehet. Persze többeknek nem kell elővenni semmit csak kisétálni az utcára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Nem értem, szerintem a hagyományőrzők eddig is tarthattak maguknál ilyesmit. A 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet 3. § (2) b) pontja szerint:
    “Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom” … “azokra a ***rendeltetésszerűen munkavégzési, sport és a szokásos életvitel körében használt*** eszközökre, melyeknek közterületen, nyilvános helyen – ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmi közlekedési eszközön való birtoklása indokolt, feltéve, ha a tényleges munkavégzésen (tevékenységen) vagy az igazolható munkavégzéshez (tevékenységhez) szükséges szállításon kívül a birtoklás (szállítás) rejtve vagy a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben, illetőleg egyéb biztonságos módon történik;”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. “Az íj önmagában mások számára sem tilalmazott, mert az a javaslat szerint csak „felajzott”állapotában számít majd veszélyes eszköznek.”

    Ebből a logikából kiindulva ha egy férj a szomszédasszonyánál nem felajzott állapotban teszi láthatóvá fegyverét,az még nem számít házasságot veszélyeztető
    tevékenységnek? (persze csak ha az a tárgy nem hosszabb,mint nyolc centi…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Vízíom van!Látom a hagyományőrző “békés tüntetőket”kopjafával,buzogánnyal,íjjal,bunkócskával stb,még meg is lesznek dícsérve,mert büntetve biztos nem,mert életbe lép a Semmiségi törvény.
    Milyen színes lesz ezután a bűnűgyi krónika !!!Íjnak látszó tárgyal …stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Jezusom!!!!
    Ez a 21.-ik szazad Magyarorszaga, ami már majdnem nem Köztársaság!!!!
    Nem fáj???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. ezek roppant fontos kerdesek amit hamar meg kell oldani!
    egyebkent a gazdasag mar felfele ivel,
    van tobb szaz ezer embernek munkaja,
    fizetni tudja a reszleteit, a letbiztonsag az egekbe csapott, mar csak a hagyomanyorzes maradt, ami nem tur halasztast, mar eppen nepzavazast akartam kezdemenyezni, hogy ez a dolog veletlenul se meruljon feledesbe

    hat akkor emberek! tegyetek el gepeiteket, nincs mirol irnunk mar, nagyon rendben lett ittt minden 10 honap alatt

    van meg dolguk egyaltalan? nem kellenen a parlamentet feloszlatni es a kormanyt szelnek ereszteni hogy legyen idejuk a csaladjukkal foglalkozni?
    ezen azert meg gondolkozzunk el egy percre

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Nekem van fokosom! Vigyem 15.-én?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Ha ez Magyarország megújítása, akkor nagyn rossz irányba haladunk.Való igaz, hogy a szélsőjobboldali szervezetek is hagomőrzés címén kezdtek az utcákon masírozni, egy nagyon rossz hagyományt ápolva.
    Miközben az ország gazdaságát újra a szakadék szélésre lavírozták, a legfőbb gondjuk az ilyen marhaságokkal foglalkozni. Csodálom, hogy az alkotmányukat nem rovásírással írják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Bumburi! ne vidd, mert elveszik a hagyomanyorzok, es a lovadat se mar elvettek mindenunket legalabb az maradjon meg neked ha menekulni kell

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Jaj! errol jut eszembe! nem lenne jobb ha a politikusaink ala is lovat adnank inkabb mint audikat es merciket? ha mar annyira odavannak a hagyomanyokert, de ulesezhetnenek pl. vagy jurtakban es elindulhatnanak a nepuknek helyet keresni a vilagban mert lassan kirekesztenek minket mindenhonnan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Egy újabb fideszes, aki Istennel beszélget 2011. március 14. hétfő | AN

Visel-e Ön kokárdát? 2011. március 14. hétfő

Szegények, nem hülyék 2011. március 11. péntek | Iványi Margit

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos